Köszönet

Leslie Mandoki: Nagyon hálás vagyok!

Bors

Létrehozva: 2023.12.18.

"Nagyon hálás vagyok a Mandoki Soulmates és a magam nevében is, hogy ekkora értékes és mozgalmas évet köszönhetünk a közönségünknek egy ilyen gondterhelt évben, amikor az emberiség a krízisek labirintusában még az iránytűt is elveszítette" - mondta Leslie.

Leslie Mandoki egy rendkívül mozgalmas és sikeres évre tekinthet vissza, már január 7-én is kiváló személyiségek köszöntötték, köztük a Bajor Miniszterelnök. Születésnapi ünnepségén a német közélet krémje is jelen volt, méltóképpen emelve ki az esemény fontosságát.

A 30 évét ünneplő Mandoki Soulmates, a hangos sikerű koncertturné mellett aranylemez lett Magyarországon is. A Magyar Képek című korongot Bartók Béla inspirálta. Leslie évtizedek óta töretlen sikerrel erősíti a minőségi zenét, elköteleződött kulturális hozzájárulását és tehetségét a zene világában. A világhírű stúdióját 40 évvel ezelőtt alapította, idén november 29-én a bajor kormány az év vállalkozójaként tüntette ki. Ezen elismerés nem csupán a zeneiparban elért kimagasló sikereit, hanem hosszú távú vállalkozói hozzájárulását is méltatja.A Red Rock Stúdió Európa egyik legnagyobb stúdiója, ahol olyan szupersztárokkal dolgoztak mint Phil Collins, Lionel Richie, Bonnie Tyler, Chaka Khan stb. Disney filmzenékhez is kapcsolódik...Mackótestvér, Tarzan (Phil Collins - "You'll Be In My Heart" - Oscar és Golden Globe-díjas), valamint Mulán, Atlantisz, és az Elton John alkotása az Irány Eldorádó is itt született. Az Audi-Volkswagen csoporttal évtizedek óta szintén szoros kapcsolatban áll, és megannyi ipari és reklám hangzást jegyez. Számos német televíziós műsorok zenéit, az FC Bayern himnuszát, olimpia megnyitó dalait, sőt még Angela Merkel kampányzenéje is itt alkották meg.

Az elmúlt periódusban együtt dolgozott a legendás hangmérnökkel, Greg Calbi-vel, aki a híres Sterling Sound stúdió ikonikus szakembere Amerikában. A munkafolyamat során a Mandoki Soulmates új albumának előkészítése mellett meglátogatta otthonában a zenekar másik alapító tagját és jó barátját Al Di Meolát, aki a drámai szívinfarktusa után a felépülésére koncentrál. Mint az már megszokott a Mandoki Soulmatestől az új albumuk is csodálatosnak ígérkezik amelyben elképesztő szólók is helyet kaptak. "Leslie, ez a legjobb album, amit 30 év alatt csináltunk" - mondta Al. A találkozás alkalmával Leslie átadta a korábban jól megérdemelt aranylemezt Al Di Meola részére, amely a második elismerés ugyanarra a zenei anyagra amit a Magyar Képekre kapott a zenekar. Az első aranylemezt az eredeti angol albumhoz, a másodikat pedig a magyar változathoz nyerték el. Leslie külön kifejezte háláját a magyar énekeseknek is akik az eredeti angol album anyagát édes anyanyelvén, magyarul szólaltatták meg, köztük olyan kiváló művészek, mint Ákos, Zséda, Caramel, Charlie, Mező Misi, Pápai Joci, és nem utolsósorban Takáts Tamás.

Leslie mindig is híres volt karitatív tevékenységeiről, nemrég Kölnben az RTL jótékonysági gyűjtésén vett részt majd, Európa legnagyobb jótékonysági showján több  mint 21 millió €- t gyűjtött össze művésztársaival a rászoruló gyermekek számára a Berlinben megrendezett "Herz für Kinder" programban a BILD-ZDF gondozásában, ahol elsőszülött lányával, Láraval jelent meg. Lára Németországban  híres színésznő, saját szombat esti krimi sorozattal szórakoztatja a legnagyobb német adón  a ZDF-en a közönséget. A jótékonysági esten egy igazi élő legendával is találkoztak. Margot Friedländer, a 102 éves holokauszt túlélője személyes és nem mindennapi történetével is inspirálta a művészt. Az idős hölgy üzenete a világnak egyszerű: "Légy ember! Nincs keresztény, muszlim vagy zsidó vér, csak emberi vér van." -mondta Margot Friedländer.

A szabadság és a béke ikertestvérek, egyik sem létezik tartósan a másik nélkül. Ezt ha valaki Európában fájdalmasan megtapasztalta, azok mi magyarok vagyunk. Ezért olyan fontos, hogy akkor és ott is hidakat építsünk ahol már a pilléreket is elmosta az ellenségeskedés és néha még a gyűlölet is. Univerzális zenei nyelvünk segítségével azt célozzuk meg, hogy áthidaljuk a határokat. A zene számunkra nem csupán hangok összessége, hanem a legfontosabb összekötő erő. Fontos, hogy az alkotásainkban rejlő üzenetek hozzájárulnak a béke terjesztéséhez: a különböző nézeteket elismerő és ezt tiszteletben tartó eszmecsere, az empátia és a mások elfogadása….Célunk ezeket erősíteni" - mondta Leslie Mandoki.

 

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17138915_auto_resized.jpg
origo.hu

Kiderült az igazság Kucsera Gábor és Tápai Szabina házasságáról

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27176_resized.jpg?avcount=1713429312
origo.hu

Elképesztő: kiderült, ki miatt nincs béke

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17132754_auto_resized.png
metropol.hu

Házasság első látásra: máris szerelmes Hilda?

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17139890_auto_resized.jpg
magyarnemzet.hu

Nyilatkozott az orosz mesterlövész, miután megadták magukat az ukránok + videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17137580_auto_resized.jpg
ripost.hu

Édes családi fotón Puskás-Dallos Bogiék, ilyen nagyot nőt Ábel

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17140208_auto_resized.jpg
magyarnemzet.hu

Videón a titok, amiért Lunyin kivédte Bernardo Silva 11-esét

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27174_resized.jpg?avcount=1713429312
origo.hu

Keményen nekimentek Berki Mazsinak

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17138596_auto_resized.jpg
travelo.hu

Elindultak a kalauz nélkül közlekedő vonatok

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27151_resized.jpg?avcount=1713429312
she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27156_resized.jpg?avcount=1713429312
videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17140063_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Súlyos baleset történt a Richter Cirkuszban: egy ember kizuhant a halálgömbből

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17140135_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Csobot Adél és Istenes Bence a poklok poklát járja meg - külföldön érte őket utol a szerencsétlenség

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/5vE3H5LzL3lEqrsysi1s_tns4m8s0BEsheVqwCJOeFY/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2Y4NDFiZDZkNjg3MTQxZWM4MjhlNzIxNjk5Yjg0MjM0.jpg
Függőség

Pásztor Erzsi drámai vallomása: Alkoholista férje miatt kellett elválniuk

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/hYeVtcS2A6k73D9DeSnuancQ7cvWpl01cdz2QvZnlA8/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2U1MmY4NjFmZmY4YTQxNjI5MjBiYjMzOTEzZDc3ODdm.jpg
ZSENI

Milliókat kaszálhat Azahriah koncertjén egy szemfüles magyar