Váratlan

Hoppá! Harry herceg összebalhézott a szellemírójával

K.C.

Létrehozva: 2023.05.29.

Hatalmas port kavart a sussexi herceg életrajzi könyve, de már a megjelenés előtt is voltak gondok.

Harry herceg Spare című memoárja a megjelenése után hatalmas port kavart és félő volt, hogy még jobban elmélyíti a szakadékot a herceg és a királyi család között. Ám most kiderült, már a megjelenése előtt is akadtak gondok a kiadvánnyal. 

Harry memoárja / Fotó: Andy Rain

Harry herceg ugyanis csúnyán összeveszett a szellemírójával, J.R. Moehringerrel. A feszült szóváltás részleteiről azonban csak most tálalt ki. Kifejtette, azt hitte ott vége is fog szakadni az együttműködésnek, amikor a herceg arca kipirult és a szemei összeszűkültek a vita során. Moehringer úr elmondta, hogy mindez 2022 nyarán történt, – vagyis egy hónappal a megjelenés előtt - amikor ő és Harry egy késő esti Zoom-ülésen átnézték a legutóbbi szerkesztéseit.

Amikor a könyv egy trükkös részéhez értek, az író elmondása szerint frusztráltnak érezte magát, és kiabálni kezdett Harryvel, aki viszont visszaszólt neki.

- A fejem lüktetett, az állkapcsom összeszorult, és kezdtem felemelni a hangomat. És mégis egy részem még mindig képes volt kilépni a helyzetből, és azt gondolni, hogy ez annyira furcsa. Harry herceggel kiabálok. Aztán, ahogy Harry elkezdett visszaszólni nekem, ahogy az arca kipirult és a szemei összeszűkültek, egy sokkal sürgetőbb gondolat merült fel bennem: Hűha, itt akár vége is lehet az egésznek – emlékezett vissza az író.

A memoár azon része váltott ki vitát, amikor Harry herceget egy hadgyakorlat végén elfogták a színlelt terroristák. Az író elmagyarázta, hogy az elfogás szimuláció volt, de az is leírta, hogy a forgatókönyvben elszenvedett kínzásokat Harry herceg nagyon is valóságosnak érezte.

A herceget állítólag egy földalatti bunkerbe hurcolták, ahol a színlelt fogvatartói fizikailag, mentálisan és érzelmileg is megverték. A herceget a falhoz vágták, és sértéseket kiabáltak az arcába, ami abban csúcsosodott ki, hogy az édesanyját, a néhai Diana hercegnőt szidalmazták.

Le prince Harry esquive la question lors d'une interview à la télévision britannique sur le couronnement de son père
Harry herceg / Fotó: JLPPA / Bestimage / Northfoto

Harry ezt a visszaemlékezést azzal akarta zárni, amit ő mondott a fogvatartóinak, amit a szellemíró feleslegesnek tartott, mert az felhígította volna a szöveg valód értelmét. 

Harry azzal támasztotta alá a kérését, miszerint az életét úgy élte le, hogy az emberek lekicsinyelték az intellektuális képességeit, alacsonyabb rendűnek tartották másoknál, és hogy számára ez az utolsó visszavágás, amit a színlelt fogvatartóinak mondott, azt bizonyítja, hogy még mindig éles elméje van, még akkor is, ha verték, kínozták, megfosztották alvástól és ételtől.

A vita egyetlen sor miatt robbant ki Harry herceg és Moehringer úr között, és majd egy hónapon keresztül tartott. 


 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek