Anyaság

Kiderült, mi lehetett az oka Vajna Timi vetélésének

mkb

Létrehozva: 2023.03.17.

Számtalan megpróbáltatáson ment keresztül Andy Vajna özvegye, mire megtalálta azt a férfit, aki mellett megvalósulhat a legnagyobb álma, az anyaság. Vajna Timi a mesterséges megtermékenyítéssel is próbálkozott. Egy alkalommal teherbe is esett, ám sajnos elvetélt. Ennek lehetséges okairól és a teherbeesés esélyéről szakértők nyilatkoztak.

Akárhogy próbálkozik, nem válik valóra Vajna Tímea álma: az anyaság. Andy Vajna özvegyének többek között egészségügyi probléma nehezíti a teherbe esését: korábban endometriózissal küzdött, egy műtéten is átesett. A szerelmi élete sem volt gördülékeny az elmúlt években. Titokzatos párjával, Zoltánnal régóta élnek se veled, se nélküled kapcsolatban, a két évvel ezelőtt kapott eljegyzési gyűrűje hol előkerült, hol eltűnt Timi ujjáról.

Nehéz időszakon van túl Vajna Timi  Fotó: Vadnai Szabolcs / Hot

A celebnő kálváriáját a hot! magazin legújabb számában foglalták össze, ahol kitérnek arra, hogy Timi tavaly az Instagramon tudatta ország-világgal, hogy belevágott a mesterséges megtermékenyítés folyamatába. Bár januárban sokat sejtető bejegyzést tett közzé a beavatkozás sikerességéről, nem sokkal később egy érzelmes posztban arról számolt be, hogy elvetélt.

Vajna Timi Instagram
Timi nyilvánosságra hozta a tragédiáját  Fotó: Instagram/Vajna Tímea

A hot! magazin felkereste Dr. Rusz Edit pszichológust, aki arról beszélt, mekkora lelki megpróbáltatás ez a tragédia egy nőnek:

A legtöbb anya már akkor elkezd lelki kötődést kialakítani a magzattal, amikor az megfogan – kezdett bele a szakértő a hot! legfrissebb számában. – Az, hogy mekkora traumát okoz a vetélés, attól is függ, hogy hányadik hónapban történik. Ugyanis a terhesség előrehaladott szakaszában már orvosi beavatkozás segítségével kell eltávolítani a magzatot, ami rendkívül megrázó az anyuka számára. 

A vetélésnek lehetnek lelki okai is, például egy összezördülés a partnerrel okozhatja, hogy elmegy a baba. Az is szerepet játszhat, ha a nő valójában nem akarja az anyaságot vagy fél attól, hogy fel kell adnia az egzisztenciális státuszát. 

Azt gondolom, hogy az sem jó döntés, ha már a terhesség korai szakaszában mindenki tisztában van azzal, hogy babát vár az anyuka, ugyanis ez rendkívül intim élethelyzet, és az elején jobb diszkréten kezelni – magyarázta a pszichológus.

hot!
A hot! magazin legfrissebb számában többek között Vajna Timi vetélésének okait fejtegetik  Fotó: hot!

A magazin felkereste dr. Bense Tamás orvosszakértőt is, aki elárulta:

Szerencsére egy jól sikerült endometriózis-műtéten átesett nőnek ugyanolyan esélye van a teherbeesésre, mint annak, aki nem szenvedett a betegségben – nyilatkozta a szakértő, majd hozzátette: a lombikprogram azoknak a hölgyeknek is reményt adhat, akik már nem a húszas-harmincas éveikben járnak, mint mondja: akár 43-44 éves korban is egészséges baba születik. A legjobbakban bízva Timi nemrég újra alávetette magát a beavatkozásnak, ami talán sikeres volt. Erről árulkodik a néhány nappal ezelőtti bejegyzése, amiben Timi egy bababolttól kapott köszönőlevelet a rendelése után

Vajna Timi Instagram
Timi szívhez szóló levelet és egy babát is kapott egy bababolttól  Fotó: Instagram/Vajna Tímea

A bolt vezetője megköszönte, hogy Timi névtelenül adományoz magyar alapítványoknak, illetve egy tündérke babát is küldtek neki, akitől Timi azt várja: meghozza az áhított csodát, az anyaságot.

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek