Wossala Rozinára nem akármilyen meglepetések várnak hamarosan! Március 6-án indul a VIASAT3-on a Troll a konyhában című kulináris krimi új évada, melyben minden héten hat híresség mutatja meg a főzőtudományát, és a nyomozó képességét is. Minden nap lesz ugyanis egy véletlenszerűen kisorsolt trollt, akinek feladata, hogy titokban szabotálja a döntőbíró, azaz Rozina elé kerülő ételeket. Rozina minden bátorságát összeszedve kóstolja meg a fogásokat, hogy kiderítse, vajon szabotálta a troll, vagy megúszta a csapat.
És ha már az ételeknél tartunk, az elismert szakács a Borsnak elárulta, mi a kedvence, és mit evett először, miután bő egy hónapot a perui dzsungelben töltött a világ zajától és problémáitól elvonulva.
– Hogy mi a kedvenc ételem, az attól függ, hogy éppen diétázom-e, vagy sem. Ha diétázom, akkor nagyon-nagyon szeretem a steakeket, zöldségeket, főzelékeket, például a lencsefőzeléket sült hússal. Ha pedig nem diétázom, és mondjuk csaló nap van, akkor egy fagylalt, vagy egy igazi nápolyi pizza meg tudja melengetni a szívemet – mesélte lapunknak, majd elárulta, mire vágyott leginkább a Peruban eltöltött hetek alatt:
– Nagyon meglepő lesz: húsleves! – idézte fel nevetve Rozina. – Én ott vegetáriánus módon egy hónapig nem ettem húst, ezért alig vártam, hogy otthon készíthessek végre egy igazi, jó húslevest. Nagyon jól esett, azt ettem egy hétig, amikor hazajöttem!
A perui elvonulásáról részletesebben is beszélt lapunknak a csinos szakács:
Egy-egy ilyen elvonulás egyszerre testi-lelki és szellemi kihívás. Az amazóniai őslakosok elképesztő ősi tradíciókat, ősi tudást hordoznak magukkal a természetről, a vele való kapcsolatukról. Nagy szerencsémre én ezekbe bele-bele pillanthattam. Elképesztően sokat tud adni egy ilyen igazi kikapcsolódás. Hálát érzek az emberek iránt, a természet iránt: amit én ott tanulok és hazahozok, az egy elképesztően jó balanszot tud hozni az életembe.
Elvonulásán sámánok segítették megtisztulását, őket így definiálta:
– Ameddig az orvosok nem jelentek meg a modern kultúránkban, a sámánok voltak a falvak vagy törzsnek a gyógyítói. Persze természetgyógyászként működnek, tehát dolgoznak falevelekkel, -héjakkal, bogyókkal, gyümölcsökkel, szinte mindennel amit a természet ad. Ezek a herbalisták iszonyatos tudással rendelkeznek a növényekről az Amazonas elképesztő tengerében.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.