Vádlott

Javában tart Fekete Dávid tárgyalása – Fotó

Bors

Létrehozva: 2023.02.07.

Módosítva: 2023.02.07.

Az énekest ezen a héten négy napon át hallgatja meg a bíróság.

Javában tart Fekete Dávid tárgyalása, mely kedden reggel fél kilenckor kezdődött. A vádirat szerint az énekes 2018-ban, rövid időn belül különböző magánszemélyektől, illetve üzleti partnerektől kért kölcsönöket, melyekből jelentős összegű tartozásokat halmozott fel.

Fotó: Nagy Gábor

A vád szerint az énekes rendszeres haszonszerzésre törekedve 2017 nyara és 2021. március 2. között 20 alkalommal – 9 esetben folytatólagosan – követett el vagyon elleni és egy esetben közbizalom elleni bűncselekményeket, mintegy 43 354 000 forint értékben, illetve 279 574 213 forint kárt okozva.

Fotó: Mate Krisztian / Bors

Fekete Dávid – akit a héten 4 napon át hallgat meg a bíróság – fenntartja, hogy ártatlan, az általa okozott kár összege nem valós, sokkal kevesebb pénzt fektettek be az ismerősei, mint ami a papírokon szerepel. Az énekes egyébként olyan hosszú vallomást tesz, hogy megengedte neki a bíróság, ülve olvassa fel a mondandóját. Fekete Dávid a kezdés óta arról beszél, hogy milyen sokat profitált belőle mindenki, aki csak megismerte.
 

Maradtak elszámolatlan tételek, de ezekért felelősséget vállalok. Senkit soha előre megfontolt szándékból megkárosítani. Az egykori üzleti partnerek olyan összegeket rögzítettek, melyek kamatos kamattal terheltek. A tartozásukat már megkapták, a hasznukat akarták maximalizálni

– mondta az énekes, aki a tárgyalás kezdete óta arról beszél, hogy milyen sokat profitált belőle mindenki, aki csak megismerte.

Fotó: Bors

Az énekes megállás nélkül olvassa a vallomását, amely nagyon sok pontban arról szól, hogy kitől kapott kölcsön. 
A hitelezői az elmondása szerint azért adtak neki pénzt, mert felismerték, hogy olyan jó üzletember, akivel érdemes üzletelni.
Fekete a vallomása közben folyamatosan benyújtja a bíróságnak az épp aktuális kölcsön szerződés papírját. 
Az ügy gazdasági léptékére jellemző, hogy a férfinél egy halom ilyen bizonyítékként benyújtandó szerződés van. 
Íme: 

Fotó: Bors

Fekete Dávidot a délelőtt folyamán kétszer figyelmeztette a bíró, hogy mást bűncselekménnyel nem vádolhat meg, mert azért akár börtönbüntetést is kaphat. 
A bírónak oka volt ezt mondani, Fekete Dávid ugyanis hosszan ecseteli a volt üzlettársai mocskos üzleti ügyeit, szó volt adóelkerülésről, személyi szabadság megsértéséről, különböző gazdasági bűncselekményekről. Ezek a cselekmények Fekete szerint mind azt bizonyítják, hogy ő ártatlan, és a többiek húzták csőbe. 

Fotó: Mate Krisztian / Bors

 

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek