Család

Esztergályos Cecília soha nem válhatott anyává: Mindenáron gyereket szerettem volna!

F.I.

Létrehozva: 2023.01.26.

Ma ünnepli 80. szülinapját Esztergályos Cecília, Jászai Mari- és Kossuth díjas színésznő. Elmondása szerint ha visszatekint az életére, semmit sem bánt meg. Mindezt annak ellenére mondja, hogy soha nem válhatott belőle édesanya, noha nagyon szeretett volna gyereket.

Január 26-án ünnepli 80. születésnapját Esztergályos Cecília, aki az egyik legsikeresebb magyar sorozat főszereplőjeként vált az ország kedvencévé. Az emberek többsége szülinapjukon gyakran elgondolkozik azon, hogy mi is történt velük a múltban, mi vezette őket oda, ahova éppen megérkeztek. Akadnak olyanok is, akik bizony találnak olyan dolgokat, amiket másképp csinálnának, vagy épp megbántak azóta. A 80 éves színésznő viszont nem sorolható ebbe a kategóriába.

Semmit sem változtatna életén a 80 éves Esztergályos Cecília   Fotó: Tumbász Hédi/Nemzeti Sport

Elárulta: semmit sem csinálna másképp, mert akkor lehet, most másképp nézne ki az élete. És bizony igen különleges, mozgalmas életet tudhat maga mögött, hiszen hatszor házasodott, gyermeke azonban egy sem született.

Ha a házasságról kérdezik, sokszor humorosan csak annyit mond: 

Úgy voltam vele, hogy ha valaki rám nézett, és azt mondta, szeret, már össze is költöztem vele.

Első férjével, egy filmgyári asszisztenssel hat hónapig voltak házasok. Második férje egy táncművész, a harmadik egy taxisofőr volt, negyedszerre egy görög származású színésznek mondta ki az igent. Ötödik férje Incze József volt. 

Jelenleg 39 éve él boldog házasságban hatodik férjével, Fonyódi Péterrel, aki a pszichológia és a kommunikáció doktora.

Nagyon fiatal voltam, kétévente mentem férjhez, mert mindenáron gyereket szerettem volna. A volt férjeim egytől egyig kedvesek voltak, és megértették, hogy nekem mennem kell tovább, ha nem sikerült összehozni egy babát. 

Péterrel valóban 39 éve együtt vagyunk, nagyon sokat köszönhetek neki, maximálisan támogat és segít mindenben. Negyvenévesen mondtam le arról, hogy gyerekem legyen, vele meg egy évvel később találkoztam – árulta el a Blikknek.

A bájos színésznő első filmje után egy évvel, 1962-ben gyereket várt az akkori párjával, Fülöp Zsigmond színésszel, de nem tarthatta meg. Végül nem lehetett édesanya.

A színésznő örök szerelme a színház, állítása szerint ez az, ami fiatalon tartja őt  Fotó: Szabolcs László

– A férjemnek van egy lánya és van 2 unokánk, illetve a két testvéreimnek hat gyereke és három unokája született. Körülvesz a szeretet és a békesség, nincs okom panaszkodni – tette hozzá.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek