Gyász

Gyász és fájdalom: Ezek a magyar sztárok hunytak el 2022-ben

Doris

Létrehozva: 2022.12.31.

Sajnos sok legenda távozott az idei évben.

Sajnos vitathatatlan, hogy a 2022-es év nem tartozott a legboldogabbak közé, szinte nem is volt olyan hét, hogy ne ért volna bennünket valamilyen lesújtó, a sztárvilágot is érintő gyászhír. 

A Bors összegyűjtötte azokat a hírességeket, művészeket, akik idén búcsút intettek a földi létnek. Sokan közülük nagyon fiatalon, idejekorán távoztak közülünk.

Nyugodjanak békében!

Dobos Attila (1941. április 27. - 2022. január 4.)

Fotó: MTI

Rajongók százai gyászolták a legendás muzsikust, aki anno megannyi táncdalfesztivál sztárja volt, és aki 80 éves korában hunyt el idén januárban. A zenénél talán csak a hölgyekért rajongott jobban, kalandos élete során négyszer is megnősült, párjai között volt például Mary Zsuzsi énekesnő is, akivel annak idején közösen hagyták el az országot. 2021 áprilisában, éppen születésnapján tervezte elvenni akkori kedvesét, ám élete ötödik nősülését el kellett halasztani, mert információk szerint a művész rosszul lett az ünnepségen. 

Csollány Szilveszter  (1970. április 13. - 2022. január 24.)

Csollány Szilveszter
Fotó: Nemzeti Sport

Imádta az életet, a sportot és a családját is Csollány Szilveszter. A január 24-én elhunyt olimpiai bajnok tornász tavaly december elején került kórházba koronavírus miatt, tünetei olyan súlyosak voltak, hogy később több, mint ötven napig műtüdő lélegeztette. A kiváló sportoló nyíltan oltásellenes volt, közösségi oldalán több ehhez kapcsolódó posztot megosztott, és nem akarta felvenni a vakcinát. Végül ausztriai munkája miatt kötelező volt számára a védettség megszerzése, de túl későn vette fel az oltást, úgy tudni, két héttel azelőtt, hogy kórházba került.

 

Lippai László (1959. december 28.- 2022. február 23.)

Fotó: TV2

A február végén elhunyt színész hosszú évek óta  lelki problémákkal küzdött, s bár sokan próbáltak neki segíteni, szinte mindannyian kudarcot vallottak. Lippai magába fordult. A legnagyobb törés az volt az életében, hogy tavalyelőtt a felesége, Krisztina elhagyta, majd nem sokkal később az otthonából is mennie kellett. Mindez padlóra küldte a színészt, aki nem tudott megbirkózni a nehézségekkel, s kicsúszott a lába alól a talaj. Korábban azt nyilatkozta, hogy két pszichológus is foglalkozott vele, de az sem segített a Madách Színház nehéz sorsú művészén.

 

Berki Krisztián (1980. július 1.- 2022. május 6.)

Berki Krisztián
Fotó: Gabe / Metropol

Berki Krisztián halála annyira váratlan és tragikus volt, hogy hetekre sokkolta az országot. Az üzletember mindössze 41 esztendős volt, amikor váratlanul elhunyt, két kislányt hagyva maga után. Hivatalosan még mindig nem hozták nyilvánosságra, ahogy mi okozta a halálát, ám özvegye, Mazsi már nyilvánvalóan tudja az okokat. Ezt ugyanis már az úgynevezett halottvizsgálati bizonyítvány is tartalmazza, amelyet nyáron kiállítottak, és amelynek tartalmát az özvegy már ismeri. Ezt a hatóság akkor állítja ki, amikor a halál okát véglegesítik; óriási erőpróba lehetett Mazsinak végigolvasnia. Krisztián temetésén fehér galambok repültek az égbe a Farkasréti temetőben.

 

Éliás Gyula 

Fotó: Facebook

Az életműdíjas lemezlovas csupán 74 esztendős volt, ám jó ideje egészségi problémákkal küzdött. Halálhíre sokakat letaglózott május 26-án.

"Mély fájdalommal tudatom veletek, hogy szeretett Édesapám az éjszaka folyamán elment" - tette közzé közösségi oldalán a hírt fia, Éliás Junior. 

 

Haumann Péter (1941. május 17. - 2022. május 28.)

Haumann Péter
Fotó: Dunántúli Napló 

Haumann Péter Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja, a nemzet színésze május 28-án délután méltósággal viselt hosszú betegség után elhunyt – tudatta a család. A különleges orgánumú színészlegenda, akinek számtalan emlékezetes alakítást köszönhet a nagyérdemű, nyolcvanegy éves volt. Temetésére június 27-én került sor a Farkasréti temetőben. A közönség tavaly szeptemberben láthatta utoljára Haumann Pétert színpadon, a művész a Madách Színház 1500. jubileumi Macskák előadására tért vissza.

 

Szakcsi Lakatos Béla (1943. július 8.- 2022. október 2.)

SZAKCSI LAKATOS Béla
Fotó: Cseke Csilla / MTI

Október 2-án érkezett a lesújtó hír: 80. életévében meghalt Szakcsi Lakatos Béla. A Nemzet Művésze címmel kitüntetett Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas magyar zongoraművész-zeneszerzőt vasárnap hajnalban érte a halál. Fő művét, A Tudás Fája című egész estés misztériumjátékot még be tudta fejezni. A hírt a Magyar Jazz Szövetség jelentette be a Facebookon.

Maros Gábor (1947. szeptember 27.-2022.október 25.)

Maros Gábor, MG, Ripost
Fotó: Ripost

Maros Gábor egy hónappal a 75. születésnapja után hunyt el, október 27-én. Azt már korábban is lehetett tudni, hogy a halála előtti hetekben kórházban kezelték (hogy pontosan milyen betegséggel, azt nem tudni). A Bors ezzel összefüggésben úgy értesült, hogy Maros a kórházban elkapta a koronavírus-fertőzést, ez okozta a halálát.

Egy zseni volt, az operettben az egyik legcsodálatosabb táncos, énekes művész volt. Őstehetség. Karinthy-darabban játszottunk együtt, a színpadon szárnyaltunk együtt. Az igazságérzete miatt volt mindig nehezebb számára a színpad. Többször cirkuszolt, ha valami nem úgy volt, ahogy kellett volna, igaza volt, de a közösség kirekesztette”  – mondta róla Rák Katalin, a Keresztanyu színésznője.

 

 

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17179850_auto_resized.jpg
origo.hu

Ukrajna bejelentette, elvesztette hadseregét

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17177683_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„Összejöttek a hátam mögött” – kitálalt a megcsalt vőlegény Marics Peti és Binhky románcáról

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17174580_auto_resized.jpg
vg.hu

Óriási bejelentés van készülőben: új autógyár épülhet Magyarországon

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17179772_auto_resized.jpg
ripost.hu

Most kaptuk: brutális tömegkarambol történt az M7-esen, zajlik a mentés

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17180580_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Újabb fogadást tartott Pressman: mutatjuk, ezúttal kiket hívott meg a nagykövet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27654_resized.jpg?avcount=1714631712
origo.hu

Megfejthették a fáraó átkát: kiderült, mi ölte meg a sírt felnyitó kutatókat

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17174276_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Ma ünnepli születésnapját Borbás Marcsi: legjobb receptjeivel köszöntjük

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17177819_auto_resized.jpg
borsonline.hu

"Nincs még itt az az idő, hogy én tudnék erről beszélni tudjak" - zokogva nyilatkozott Majka felesége

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27483_resized.jpg?avcount=1714631712
videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17180460_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„13 évvel idősebb nálam” – a magyar milliárdos után talált rá a szerelem Nagy Ő Natira

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/05/HBQ18bE334AgpXeCEzFngzxe1v08zNvIOrsKFA31prU/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2I0MDQyZmU1ODNkMDRlNDM4MTU2ZmRjNzIxYWZjMTYx.jpg
Szépségverseny

Kulcsár Edina: "Nem örülnék, ha a lányom ennyire kitenné magát a kirakatba"

https://cdn.borsonline.hu/2024/05/mt4fh_6Pexqj1W4HfLpjKGTfXd-UV_zYCq90dEGrz3I/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzkwOTBiMzA4NDgxMTRiMjNiNjY4MjU0Y2YyZjg3ZjIw.jpg
Szerelem

„13 évvel idősebb nálam” – a magyar milliárdos után talált rá a szerelem Nagy Ő Natira