Betegség

Friss híreket osztott meg állapotáról a daganatos humorista

Z.A.

Létrehozva: 2022.12.17.

Úgy döntött, tisztáz néhány félreértést.

Az 53 éves Rhod Gilbert walesi stand-up komikus a hét elején egy interjúban hozta nyilvánosságra a júliusban diagnosztizált rákbetegségének hírét, és a gyógyulásáról szóló friss híreket, írja a The Independent.

Elmondta, hogy a cardiffi Velindre Cancer Centre-ben kezelik, és eltűnik egy időre, hogy a kezelésre koncentrálhasson. Csütörtökön Gilbert a Facebook-oldalán közzétett bejegyzésében azt írta: 

Hatalmas köszönet mindenkinek, aki kapcsolatba lépett velem; a támogató üzeneteket olvasva jóleső figyelemelterelés volt, és igazi felemelő érzéssel töltött el. Szóval köszönöm. Mostanában sok minden volt a sajtóban, ezért gondoltam, tisztázom a félreértéseket; a rákdiagnózisom az év elején történt (ez nem új fejlemény). Azóta műtéten, sugárkezelésen és kemoterápián voltam a Velindre Cancer Centre-ben és a cardiffi UHW-ben. Köszönöm a fáradhatatlan odaadásukat és a hihetetlen gondoskodásukat, valamint a barátok, a család és a rajongóim csodálatos támogatását. 

Jól lábadozom, sokat nevetek, boldog és pozitív vagyok; mindannyian optimisták vagyunk, hogy túl fogok jutni ezen.

Gilbert elmondta, hogy tervei vannak 2023-ra, úgyhogy érdemes figyelni az oldalát az újabb információkért. Mint mondja, sok nevetés volt mostanában furcsa helyeken, úgyhogy nem lesz anyaghiányban.

A hét elején Gilbert közölte rajongóival, hogy négyes stádiumú rákot diagnosztizáltak nála, és megosztott néhányat a korai tünetekből. A BBC Radio Wales-nek adott interjújában azt mondta: 

Mindenféle problémáim voltak, és nem tudtunk a végére járni a dolognak. Kiderült, hogy négyes stádiumú rákom van. Abban az időben elkaptam a Covidot is. Rákkal és Coviddal jöttem haza egy Velindre adománygyűjtő túráról... micsoda irónia! Velindre patrónusként mentem, és betegként jöttem haza.

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek