Koncert

Véget ért Mága Zoltán amerikai turnéja: Mindenütt jó, de legjobb otthon!

Létrehozva: 2022.11.23.

Számos teltházas koncertkörút után, Mága Zoltán ismét Amerikában adott koncertet.

Mága Zoltán, Liszt Ferenc-díjas hegedűművész, idén ősszel ismét az Egyesült Államokban és Kanadában turnézott. Közel három hetes amerikai útja során fellépett Washingtonban, Clevelandben, Miamiban, New Yorkban és Torontóban is. Hazatérve nem sokat pihent, hiszen máris a Budapesti Újévi Koncert előkészítésén dolgozik.

Számos teltházas koncertkörút után, Mága Zoltán ismét Amerikában adott koncertet. Washingtonban az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából a megújult Nagykövetségen tartott ünnepségen, melynek kiemelt vendége Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter volt, részt vett Dereck J. Hogan, az amerikai külügyminisztérium helyettes államtitkára, Schmitt Pál, korábbi köztársasági elnök, April Foley, korábbi budapesti amerikai nagykövet, és George Pataki, New York állam volt kormányzója is. 

 

„Nagy öröm számomra, hogy már többször játszhattam Washingtonban és ismét személyesen tapasztalhattam meg, hogy mennyire fontos a tengerentúli magyar közösségeknek a hazaszeret. Mindig kiemelt célomnak tekintettem a magyar zenei kultúra népszerűsítését. A fellépésem során világhírű zeneszerzők művei mellett magyar népdalokkal tisztelegtem a forradalomban elesett, vagy a megtorlások során kivégzett, a magyar szabadságért életüket áldozott hősök emléke előtt.”

 mondta a koncertet követően Mága Zoltán, aki Takács Szabolcs magyar nagykövet meghívására érkezett Washingtonba, hogy képviselje és népszerűsítse a magyar zenei kultúrát, mint ahogy tette 2019-ben is, amikor több mint tízezer nézőt bűvölt el a los angeles-i Willshire Ebel Theatre-ben, majd a torontoi Roy Thomson Hall-ban, valamint Washingtonban a Strathmore hangversenyteremben, illetve a világ legrangosabb zenei hangversenytermében a New York-i Carnegie Hall Isaac Stern Auditoriumában. 

A hegedűvirtuóz rendkívül népszerű Amerikába, hiszen az Egyesült Államok egyik legnagyobb közszolgálati televíziócsatornája, a PBS több önálló műsort is készített vele, amelyet több mint száz millióan láthattak a világ számos országában.

A tengerentúli fellépések Torontóban folytatódtak, ahol a Magyar Örökség hónapjának záróeseményén az est díszvendége Novák Katalin köztársasági elnök volt. A Gálán Mága Zoltán Prima Primissima-díjas hegedűművész is beszédet mondott, melyben köszönetét fejezte ki a magyar kormánynak. 

„Bár rendkívül nehéz időket élünk, Magyarország Kormánya mégsem engedi el az emberek kezét és folyamatosan segíti, támogatja a szépkorúakat, gyermekeket, nagycsaládosokat, a háború elől menekülőket, az arra rászoruló honfitársainkat és a magyar kultúrát."

 emelte ki. A közönségből többen magyar, székely népviseletben érkeztek és meghatódva énekelték el közösen a Kossuth nótát. A műsor végén állva tapsoltak a jelenlévők, így köszönve meg a fantasztikus előadást. A gálavacsorán két világhírű hegedűművész Kelemen Barnabás és felesége Kokas Katalin is részt vett!

Ezt követően a „100 templomi jótékonysági koncertsorozat” Miamiban, Clevelandben, valamint a Connecticut Államban lévő Fairfield városában és New Yorkban folytatódott. Mága Zoltán kiemelte, hogy 

„ Egy kis templomban, igaz magyar emberek előtt ugyanolyan felemelő érzés játszani, mint a legnagyobb koncerttermekben, mert a templomok kapuja mindenki számára nyitva áll, bárki betérhet rajta. Isten házának atmoszférája hitet, reményt ad az embereknek, feltöltődik a lelkünk, melyet a zene csak fokozni tud." A templomokban gyűjtött adományok a Kárpátaljáról menekült magyar gyermekek, valamint templomok felújítására és a hátrányos helyzetű magyar gyermekek megsegítésére lett felajánlva.

A sikeres koncert körút után Mága Zoltán már a január 1-jén megrendezésre kerülő Budapesti Újévi Koncert előkészületein gőzerővel dolgozik. A XV. jubileumi gála felidézve a nagy sikereket, megújult formában, számos meglepetéssel tér vissza a Papp László Budapest Sportarénába.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27209_resized.jpg?avcount=1713531013
origo.hu

Brutális baleset Budapesten: két ember meghalt, a gyáva sofőr elmenekült

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27210_resized.jpg?avcount=1713531013
origo.hu

Budapesti luxusüzletrablás: újabb megdöbbentő fejlemények derültek ki - videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17144003_auto_resized.jpg
life.hu

Friss fotó készült Diana hercegné végső nyughelyéről: különleges pillanatban örökítették meg

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17143697_auto_resized.jpg
mandiner.hu

A spanyolok szerint Magyarország már nem tartozik Európához

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17143072_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Mit főzzek hétvégén? 13 tepsis recepttel segítjük az ötletelést szombat-vasárnapra

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17139413_auto_resized.jpg
vg.hu

Korszakváltás a magyar légvédelemben – Jön a NASAMS, megy a KUB

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27211_resized.jpg?avcount=1713531013
origo.hu

Újabb hírek érkeztek Nagy Grófo sírjának feltöréséről

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17143795_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„Szteroidos kezelést kapok” – komoly problémával küzd Marics Peti

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27156_resized.jpg?avcount=1713531013
videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17141717_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Megszűnik a magyarok egyik legkedveltebb csatornája

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17142944_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„Ez nem megengedett!” – áll a bál a TV2-es műsor két szereplője körül, eltanácsolnák őket

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/LCJKiSzTBvHuApXX4j_M64L3eEWQnW87jW3jwK-M6ks/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzNiM2FlZWI5MGJlMDRjMTBhNWM5ODBkZTZhZTEyMWQ2.jpg
Vége

Ennyi volt, lekerül a képernyőről a TV2 sikerműsora

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/mGJs6JUJ_kJQLniyMBcE_Z_ve374ZcLOHcCOrrl5nfg/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzAzY2JlNWM1NGU4OTRlMWNhNmI1MDgyZGYwM2U2N2M4.jpg
Csalódás

MC Hawer végleges döntést hozott: „Ennyi év alatt most már én belefáradtam”