ÖRÖKSÉG

Paudits lányának és barátjának harca az örökségért: Még János lakja a budai ingatlant

2022. október 23. vasárnap 03:00

A hányatott sorsú színész halála után látott napvilágot a hír, miszerint a legjobb barátja és egyetlen lánya az örökségért harcolnak. Emília bíróságra vitte az ügyet, amelyet a pandémia miatt elnapoltak, s egészen mostanáig nem lehetett tudni, pont került-e a kényes ügy végére.

Idén volt 4 éve annak, hogy Paudits Béla küzdelmes és hosszas betegség után örök álomba szenderült. Életének utolsó napjait kórházban töltötte, melyeket leghűségesebb bizalmasa, János igyekezett jobbá tenni. A színész a hálája jeleként őt nevezte meg örökösének, ám a Bors olyasmit tudott meg, ami alapján még mindig nem érvényesült a végakarata.

 

Közcím: Megnevezte az örökösét, hiába

Idilli zöldövezetben, gyönyörű őshonos fákkal körülvett társasházi épület egyik lakásában tengette életének utolsó, közel húsz évét Paudits Béla. A pici hajlék nem csak neki, hanem barátjának, Jánosnak is otthont adott, aki a bajban sem hagyta magára. A férfi közel 30 esztendőn át segítette a színészt, rendszeresen bevásárolt neki, gondoskodott róla és odaadóan gondozta, amikor az egészségügyi állapota megkívánta. Béla cserébe fedelet adott az ápolóként dolgozó férfi feje fölé. 

Jánoson és néhány barátján kívül nem volt senkije, igaz, a korábbi házasságából született egy lánya, Emília, aki a világra jötte után édesapja vezetéknevét viselte, később azonban, mivel eltávolodtak egymástól, megváltoztatta azt. A lány édesanyja, Mária éveken át próbálkozott, hogy volt férje és gyermeke közelebbről megismerjék egymást, hiába. Egyikük sem kívánt tenni azért, hogy megjavuljon a viszonyuk. 

Emília csupán apja halálos ágyán békült ki édesapjával, éppen ezért okozott olyan nagy felháborodást, amikor kiderült: igényt tart a budai ingatlanra. Annak ellenére is, hogy a színész Hajdú Péter Frizbi című műsorában kijelentette: Jánosra fogja hagyni a lakását, mivel gyermekének jó élete van és nincs rászorulva az örökségre.

Paudits Béla lakása
A legendás színész lakásának sorsa még mindig kérdéses
Fotó: Markovics Gábor / Bors

Közcím: Az utóbbi években az örökségért harcoltak

Az egykor Jászai-Mari díjjal kitüntetett színész egy ma már közel 50 millió forintot érő budai lakást mondhatott magáénak. Mivel János az ismeretségük kezdetétől fogva hű társának bizonyult, Béla úgy döntött, halála után rá hagyja örökül az ingatlant. Akaratát írásos formában véglegesítette és hitelesíttette, ám azt János nem tudta érvényre juttatni. Emília az édesapja lakásában nem találta meg az iratot, János állítja, azért nem, mert a színész 20 évvel ezelőtt egy ügyvéd segítségét kérve letétbe helyeztette. Minden jel arra utal, hogy a végrendelet továbbra sem került elő, hiszen a hagyatéki tárgyalás nem zárult le. 

Végrendelet hiányában a törvény szerint Emília joggal tartott igényt a lakásra, mivel egyenesági leszármazottként ő lenne Béla egyetlen örököse. Megkeresésünkre Dr. Menyhért Enikő ügyvéd megerősítette mindezt.

Amennyiben készült végrendelet, az lenne mérvadó, ám mivel elveszett, ezért a törvényes öröklés az, ami alapján az örökösödés végbe megy. Első körben a gyermekét illeti az ingatlan, ha pedig előkerül a végrendelet, és az alakilag, valamint tartalmilag rendben van, akkor ez lesz az irányadó. Az, hogy egy műsorban kinyilatkoztatta, szeretné, hogy a társa örököljön, jogilag nem megfelelő forma, így nem is vehető figyelembe – mondta az ingatlanjoggal is foglalkozó ügyvéd.

Emília erre hivatkozva beperelte Jánost. A tárgyalásra 2 évvel ezelőtt került volna sor, azonban a pandémia miatt elnapolták azt. Hogy mi lett a legendás színész lakásának a sorsa, arra maga János adott választ a lapunknak.

Paudits Béla és János
János 30 éven át Paudits Béla leghűségesebb barátja volt
Fotó: Markovics Gábor / Bors

Közcím: Még mindig nem tudni, ki örököl

A Bors munkatársa felkereste Paudits Béla egykori budai otthonát. Az épület gyakorlatilag semmit sem változott az elmúlt évek alatt. A kis asztal melletti szék, melyen egykor a magyar legenda szívesen üldögélt cigarettával a kezében és ami mellett a halála után a macskája szomorúan várta haza, érintetlen. Ottjártunkkor viszont az ajtó külső szárnya nyitva állt. Az udvaron csak a madarak csicsergése törte meg néha a csendet, kis idővel később pedig János hangja szűrődött ki a lakásból. 
A kopogtatásra nem lépett ki, csak a rajta lévő kis ablakot nyitotta résnyire. Érezhetően visszahúzódó lett, mondhatni csendes magányban él. Egyetlen kérdésünkre válaszolt csupán röviden, ám sokatmondóan, hogy mi lett az ingatlan sorsa.

– Még nem tudom 

– felelte szűkszavúan a néhai Paudits Béla barátja, aki továbbra is a lakásban él, de nem kívánt bővebben nyilatkozni. 

Az ingatlan-nyilvántartásban a mindenki által hozzáférhető tulajdoni lap szerint a lakás továbbra is Paudits Béla nevén szerepel. Ebből az következik, hogy továbbra sem került elő a színész által írt végrendelet és nem született döntés azzal kapcsolatban, hogy ki örökli a közel 50 milliós ingatlant

Paudits lakás tulajdoni lap
A tulajdoni lap szerint még mindig az elhunyt művész nevén van a lakás

 

 

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15827310_auto_resized.jpg
origo.hu

Egyre rosszabbul érzi magát Ördög Nóra

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/13299_resized.jpg?avcount=1680231920
origo.hu

Nagy döntést hozott Csobot Adél és Istenes Bence

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15827787_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Elhunyt a fiatal modell, elképesztő, mi okozta a halálát

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15826809_auto_resized.jpg
vg.hu

Zelenszkijnek később el kell számolnia a bahmuti vérszivattyúért

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15828128_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Íme a NATO-tagállam, amelyik beismerte: nem képes megvédeni magát!

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/13298_resized.jpg?avcount=1680231920
origo.hu

Pár héten belül másodszor tartóztatták le a részegen tomboló tévésztárt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15825778_auto_resized.jpg
astronet.hu

Ennek a 4 csillagjegynek igazi boldogságot hoz az április

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15826843_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Megszólalt az a férfi, aki Kispesten fejbe lőtte a sógorát, döbbenetes, mi derült ki

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15828347_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Özvegy nőt szeret Körtvélyessy Zsolt: Majdnem egy időben halt meg a férje a feleségemmel

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/13293_resized.jpg?avcount=1680231920
mindmegette.hu

Gáspár Bea répatortamuffinját ne hagyd ki húsvétkor – mutatjuk a receptet!

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2023/03/m0jm7d6twJDoWzsrd4HNGVFZNyCNZRuTGgqK2Grc7O4/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzA2YWI5MzM1ZDUyMjRjMWZiZWU0MzgzZWEwY2MwZmFh.jpg
Boldogság

Özvegy nőt szeret Körtvélyessy Zsolt: Majdnem egy időben halt meg a férje a feleségemmel

https://cdn.borsonline.hu/2023/03/v_Z9yTbOm9Wa0STBa-MxcVVODXlGmIUXn1OryHmpOuY/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzhlNjA0NDJkNjIwMzQ1OTg4NGRmZjFkNjYzY2MxZGIz.jpg
Vallomás

Kiderült Körtvélyessy Zsolt utolsó kívánsága