GYÁSZ

Kiderült, mi okozta Maros Gábor halálát

Létrehozva: 2022.10.27.

Maros Gábor egy hónappal 75. születésnapja után hosszú betegség után elhunyt. A színművészt volt feleségei és két lánya gyászolja. A Bors megtudta, mi okozta a halálát.

A semmiből érkezett a hír, miszerint kedd este koronavírus következtében elhunyt Maros Gábor. Lapunknak a Nemzet Színésze, Szacsvay László erősítette meg, hogy a kollégája életét vesztette. Marost régóta ápolták kórházban, vélhetően a legyengült immunrendszerének köszönhetően kapta el a vírust, amit már nem tudott legyőzni. 
Holnap leszek 75 éves, mit lehet ezen már ünnepelni – nevetett a telefonban Szacsvay László, majd komor hangnemre váltott. – Egyre másra látja az ember, hogy elmennek a legnagyobb pályatársak. Itt van például, Maros Gabi. Az imént tudtam meg, hogy meghalt... – közölte a megdöbbentő hírt az egyébként mindig jókedvű Szacsvay, és hozzátette, hogy úgy tudja, régóta kórházban ápolták.
A színészről egy hónapja jött a hír, hogy nincs jól. Azóta a barátok sem tudtak róla semmit, ugyanakkor semmilyen jel nem utalt arra, hogy Maros válságos állapotban lenne. 
A színművész mögött nehéz évek vannak. Komoly anyagi gondjai voltak, egyik színház vagy társulat sem alkalmazta, így 61 ezer forintos nyugdíjából próbált megélni. Hét év után tavaly végül sikerült eladnia vidéki házát, ezzel kilábalt a gödörből, ám aztán sztrókot kapott. Magánéleti gondjai is adódtak. El akart válni feleségétől, Marikától, ám végül kibékültek az asszonnyal. 
Lapunk kereste utolsó feleségét, aki bár felvette a telefont, de a fájdalom miatt nyilatkozni nem kívánt.

Fotó: Bors

 

„Kirekesztett művész volt”


Pályatársai szívesen dolgoztak vele, hiszen mindig segítőkész, jókedvű embernek tartották. Rák Kati is többször állt vele színpadon, tőlünk tudta meg a hírt. 
Nagyon sajnálom! Egy zseni volt, az operettben az egyik legcsodálatosabb táncos, énekes művész volt. Őstehetség. Karinthy-darabban játszottunk együtt, a színpadon szárnyaltunk együtt. Az igazságérzete miatt volt mindig nehezebb számára színpad. Többször cirkuszolt, hogy valami nem úgy volt, ahogy kellett volna, igaza volt, de a közösség kirekesztette – mesélte meghatódva lapunknak a Keresztanyu színésznője.

 

„Igazi mókamester volt…”


Gór Nagy Mária lapunktól értesült pályatársa és barátja halálhíréről. Megtörten idézte fel Maros Gábor emlékét
Jaj Istenem! Annyira sajnálom! Ha jól emlékszem, nagyjából másfél éve találkoztunk utoljára. Annyi biztos, hogy akkor is megnevettetett, ahogy mindig. Hihetetlenül jó humora volt. Vele egy igazi mókamester távozott – mondta megtörten a színésznő.


„Sokszor megkérte a kezem...”

 

Zalatnay Cini számos kedves és vicces emléket őriz Maros Gáborról, akivel 2008-ban egy nagyjátékfilmben dolgozott együtt. 
Gábor a férjemet alakította abban a bizonyos bulvármoziban és fantasztikus volt vele dolgozni. Ízig-vérig színész volt, akitől rengeteget lehetett tanulni már abból is, ha csak figyeltem a játékát. Egyébként a szó legnemesebb értemében vett bohóc volt, aki gyakran akkor sem állt le, ha a kamera igen. Folyton udvarolt nekem, sőt sokszor megkérte a kezem. Mindig azt mondogatta, hogy ha már a filmvásznon férj és feleség vagyunk, próbáljuk ki az életben is… Egyetlen egyszer mondtam neki igent, akkor lefagyott. Persze fél pillanat múlva nagy röhögésbe fulladt a lánykérés – emlékezett a színésszel töltött vidám pillanatokra az énekesnő.

Fotó: Markovics Gábor

 

Névjegy


Maros 1971-ben kapott színészi diplomát a Színház- és Filmművészeti Főiskolán. Karrierje a fővárosi Operettszínházban indult, ahol 1971–1973 között, valamint 1976–1981 között játszott. 1973–1976 között átszerződött a József Attila Színházhoz. Ezt kövezően 1981–1988 között a Magyar Állami Operaházban lépett fel, majd 1988-ban a kecskeméti Katona József Színház, 1989-ben pedig a debreceni Csokonai Színház társulatának művésze lett. Később éveken át az amszterdami Concertgebouw-ban lépett színpadra, 1995–1999 között a Soproni Petőfi Színház tagja, 2000–2002 között a Vidám Színpad tagja, 2003 óta pedig a Sziget Színház színésze volt. Sokoldalú művészként a prózai szerepek és a zenés műfajok sem jelentettek neki gondot. Musicalek, operettek és operák tenor szereiben is láthatták a nézők. Maros Gábornak három felesége és két lánya volt. Első felesége Bencze Ilona színművésznő volt, utána Fekete Györgyi, később Marika vette el. Marikával közel tíz éve voltak együtt. A művésznek két gyermeke született, Gabriella és Fanni.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek