Tárgyalás

Folytatódik Galambos Lajos tárgyalása, váratlan fordulatot vett az ügy

Létrehozva: 2022.10.07.

Pénteken folytatódik másodfokon Galambos Lajos áramlopási ügyének tárgyalása. A zenész nem jelent meg a bíróságon.

Péntek reggel folytatódott Galambos Lajos pere, a trombitaművészt nyolc társával együtt víz-, gáz- és áramlopással, valamint vesztegetéssel vádolják, az ügy 2015 óta húzódik. A per a védőbeszédek meghallgatásával folytatódott, a zenész nem jelent meg, őt ügyvédje képviselte.

Fotó: Mate Krisztian

A Ripost beszámolója szerint kiderült, hogy a vád alapjául szolgáló titkos lehallgatási anyagot jogtalanul használták fel, méghozzá azért, mert egészen más miatt rendelték el, ám nem ez volt az egyetlen meglepetés. Az is bebizonyosodott, hogy folyamatos határidős csúszások vannak, amik miatt több ügyészi beadvány is érvényét vesztette. 

Ha nincs lehallgatási ügy, akkor tulajdonképpen nincs vesztegetési ügy sem

– hangzott el a tárgyalóteremben.

A tárgyalás során Lajcsi védője rátért a céghálók kérdésére is. Felszólalásában elmondta, hogy Galambos Lajosnak sok vállalkozása van, ez ténykérdés. Véleménye szerint a cégháló azért került bele a bírósági ügybe, hogy a bíróság alátámassza azt, hogy minden bejegyzett céghelyszínen Galambos Lajos lakott. Az ítéletet elolvasva egyetlen cégadatról sem lehetett megállapítani, hogy nem felel meg a valóságnak. Ráadásul a cégek nem Lajos tulajdonai, a trombitás nem is volt igazgatójuk sem. A cégtulajdonosok pedig elmondtak a tárgyalások során, hogy Galambos soha nem kért tőlük illegális lekötést.

A tárgyalás folytatódik, ítélet október 19-én várható.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek