MEGTÖRT

VV Fanni édesanyja lánya illatával vigasztalódik: „Nem tudom elengedni őt!”

Létrehozva: 2022.07.21.

Hazánk egyik legrejtélyesebb, 5 éve húzódó ügyének végére került pont, amikor VV Fanni gyilkosát első fokon életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélték. B. László letartóztatása sovány vigasz az édesanyja számára, hiszen már sosem ölelheti magához a lányát.

Forrás: TV2

Novozánszki Katalin összeszedte mindent erejét és megjelent lánya gyilkosának ítélethirdetésén. Bár a düh, a fájdalom és a félelem kavargott benne, mégis összeszedte minden erejét és próbálta elkapni a férfi tekintetét, ám még csak felé sem nézett. Katalin szerint ez egy néma vallomás volt a részéről, amellyel beismerte, hogy valóban ő a lánya gyilkosa.

Nem enyhül a fájdalma

Az édesanya 2017 óta várta, hogy B. László megkapja méltó büntetését és bízott benne, ez hoz majd némi megnyugvást a számára. Hogy ez megtörtént-e arról ő maga mesélt a Borsnak adott exkluzív interjújában.

Ugyanúgy érzem magam, ahogy eddig éreztem. Csak az vigasztal, hogy nincsen szabadlábon. Ettől függetlenül a gyerekem továbbra sincs meg. Ha visszagondolok B. László arcára, még most is a hideg ráz. A fellebbezéstől tartok, de bízom benne, hogy másodfokon is megkapja a 25 évet. Végig hazudott és mindenkit hülyének nézett! Azt kívánom neki, hogy a börtönben érezze magát otthon! Szokja meg az otthonát… – mondta Katalin egyre feldúltabb állapotban, mivel továbbra is kínozza a lánya hiánya.

Fanni illatával vigasztalódik

Novozánszki Fanni mindig kínosan ügyelt arra, hogy hibátlan legyen a megjelenése. Imádta a gyönyörű ruhákat, a különleges cipőket és a drága parfümöket, de legfőképp azt élvezte, amikor minden tekintet rászegeződött és igazi királynőnek érezhette magát. Talán ezért is tartotta a dolgait olyan nagy becsben. Annyira fontosak voltak a számára, hogy édesanyja lelkére kötötte, ha történne vele valami, őrizze meg a szívének legkedvesebb holmijait. Katalinnak ad némi megnyugvást, hogy imádott lánya akaratát teljesíti. 

Minden egyes kis holmija otthon van két nagy gardróbszekrényben. Be van dobozolva, eltettem mindent. És hát, néha, amikor nosztalgiázok, akkor szagolgatom a ruháit a parfümjeit és beszippantom Fanni illatát. Nem tudom elengedni őt. Fogalmam sincs, mikor fog ez megtörténni. Egyelőre nekem Fanni nagyon sokat jelent ahhoz, hogy el tudjam elengedni… – mondta elcsukló hangon az édesanya, aki minden hátramaradt emlékbe igyekszik belekapaszkodni, abban bízva, hogy egy nap talán összezsugorodik az a mérhetetlenül nagy űr, amit Fanni maga után hagyott.

VV Fanni
Fanni imádta a csillogást, mindig szép ruhákat és cipőket viselt
Fotó: Facebook

Emlékműről szó sem lehet!

Az ügy egyik korábbi tárgyalásán a bírónő felolvasott egy levelet, amelyben egy bizonyos F. Katalin arra kéri a szülőket, hogy mivel nem akarják elfogadni a Fanni által hagyott 4,9 milliós örökséget, bocsássák a rendelkezésére, hogy emlékművet állíthasson belőle a lányuknak. Fanni édesanyja kijelentette, ez sohasem fog megtörténni. 

Az ítélethirdetés után az ügyészasszony odajött hozzám és megkérdezte: Hogyhogy maguk nem kérik a pénzt? Azt válaszoltam, hogy ilyesmiről szó sincs, nem is mondtam le róla soha! Fanni azt kérte tőlem, hogy: Édesanyám, akármi történik velem, a ruháimat, a holmijaimat, a parfümjeimet a pénzemet senkinek ne add oda! Tartsd meg! Azt a pénzt senkinek nem fogom odaadni, mert tulajdonképpen nem egy híres ember vagy tudós a Fanni, hogy mellszobrot kellene neki állítani! Sőt, én a mai napig szégyellem, hogy mit tett. Nem egyezem bele se én, se a férjem. Az Fanni pénze és minket illet. Úgyhogy ennek helye nincs! Szerintem ez egy pénzhajhász, aki zsebre tenné a milliókat – mondta Katalin, majd hozzáfűzte, ha az ítélet jogerőre emelkedik, akkor papírforma szerint átveszik az összeget, ami jog szerint is őket illeti.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek