Vallomás

Pszichés betegségéről vallott Balázs Andi

2022. május 18. szerda 10:40

A Csináljuk a fesztivált! zsűritagja a Ridikül adásában mesélt arról, szorongása miatt több súlyos pánikrohamot vészelt át. A színésznő nincs egyedül, Kollányi Zsuzsi anorexiával, a Tha Shudras zenekar frontembere, Molnár Tibor, Trap kapitány pedig kényszerbetegséggel küzdött meg.

Forrás: MTVA

Manapság a test betegségei kevésbé számítanak tabunak, mint a lelki eredetű, pszichés problémák. A mentális gyengeséget nem sokan vállalják fel, különösképpen igaz ez a hírességekre, akik közül sokan úgy gondolják, minden helyzetben tökéletességet szükséges képviselniük, hiszen olyan alakjai a társadalomnak, akikre példaképként, mintaadóként tekintenek. A Ridikül legutóbbi adásában három ismert személyiség, Balázs Andi színésznő, Kollányi Zsuzsi és Molnár Tibor, Trap kapitány énekesek vállalkoztak arra, hogy pszichés problémáikról őszintén beszélgessenek a műsorvezetővel, Dióssy Klárival.

A színpadon és a Csináljuk a fesztivált! zsűritagjaként is magabiztosságot sugárzó, mindig vidám Balázs Andi nem titkolja, hogy egykor olyan komoly pánikrohamokkal küzdött, amelyek miatt szakemberhez kellett fordulnia.

„Először azt gondoltam, hogy súlyos beteg vagyok, ezért több szakrendelésen is megfordultam. Miután a kivizsgálások során semmilyen szervi eredetű problémát nem találtak, be kellett látnom, hogy más területen van a baj. Segítséget kértem, ahol rövid úton megkaptam a választ. Folyamatosan szorongok, mert olyan dolgokért akarok felelősséget vállalni, amelyekhez valójában semmi közöm. Számtalan pánikrohamom volt, amelyek során úgy éreztem, meg fogok halni. Már valamelyest megtanultam kezelni ezt az állapotot, a színpad és a szereplés sokat segít ebben” – mesélte a Ridikül vendégeként a színésznő, hangsúlyozva, ismert emberként fontosnak tartja, hogy példát mutasson másoknak azzal, hogy egyetlen betegség sem szégyen, és mindegy, hogy lelki- vagy testi eredetű, minden esetben megfelelő orvoshoz kell fordulni.

Kollányi Zsuzsi énekesnő is osztja a véleményét, aki korábban már nyilvánosságra hozta, hogy anorexiával és bulimiával küzdött. Az evészavarát orvosi segítséggel szüntette meg; mivel nem akarta magára hagyni kisöccsét, ezért hetente járt kontrollvizsgálatokra és otthon dolgozott azon, hogy gyarapodjon a súlya. A több mint 170 centiméter magas előadóművész 35 kilóról tornázta vissza magát megfelelő súlyra, mára, háromgyerekes édesanyaként már teljesen egészséges.

Kényszerbetegséggel küzd Molnár Tibor, Trap kapitány, akivel többször előfordult, hogy vidéki koncertek előtt az autópályáról fordíttatta vissza a teljes turnébuszt, mert attól félt, hogy nem zárta be a lakást, vagy éppen bekapcsolva hagyta a vasalót. A Tha Shudras zenekar frontembere ma már fényképet vagy videót készít a folyamatokról, hogy megelőzze szorongását. A háztartás valamennyi területén kényszeres a viselkedése, ezzel sokszor próbára teszi párja türelmét.

A Ridikül teljes adása már újranézhető a Médiaklikken!

Ridikül – minden hétköznap 17:00 órától a Dunán!

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Nem nézik Liptai Claudia cukrászműsorát az RTL-n, gyorsan csináltak egy álbotrányt

origo.hu

Drasztikus változás jön az időjárásban

metropol.hu

„Jobb lett volna, ha Pistát felakasztják!” – megszólalt az angyalarcú rendőrgyilkos exe

mandiner.hu

Volt amerikai tanácsadó: Ha nem születik egyezség, Ukrajna eltűnhet a világtérképről

ripost.hu

Ide költözött a börtönből szabadult Fekete Dávid

magyarnemzet.hu

Így rombolták porig az oroszok az amerikai gyártmányú rakétarendszereket + videó

origo.hu

Furcsa természeti jelenséget észleltek - videó

lakaskultura.hu

Így lesz a sötétből világos: növeld a természetes fény mennyiségét a konyhádban!

borsonline.hu

Egyéves kisfiút hagytak magára a főút szélén: „Nem akartam hinni a szememnek”

borsonline.hu

Tragikus hirtelenséggel meghalt a Doktor Balaton és az Argo színésze

borsonline.hu

Drámai fejlemények Babicsek Bernát halálának ügyében

borsonline.hu

Kis híján tragédiával végződött az 5 hónapos baba fürdetése Gödöllőn

További cikkek

Gyász

Tragikus hirtelenséggel meghalt a Doktor Balaton és az Argo színésze

Szexi

Lekerült a ruha, apró bikiniben mutatta meg formás melleit Hódi Pamela