Sláger

Korda György elárulta, minek köszönheti Klárika szerelmét

2022. május 23. hétfő 10:00

Egy igazi legenda, a hatvanas évek talán legnépszerűbb férfi énekese, aki még a beatkorszakban is meg tudta újítani a tánczenét: Ő Korda György, akinek a slágere nyerte szombat este a Csináljuk a fesztivált! show-műsorát. A Lady „N” szinte egyet jelent Korda Györggyel, és Gyuri Bácsi a zsűriszékből nézhette végig, ahogyan a ’77-es Schöck Ottó és Solymos Antal szerezte dal a Duna csatorna Csináljuk a fesztivált! show műsorában megnyerte az évszázad slágere címet.

Peter Sramek
Korda György elsőként gratulált Peter Šrámeknek Fotó: MTI Máthé Zoltán

Óriási megtiszteltetés ez nekünk! Az adás után odamentem Péternek gratulálni, megölelgettem, és megköszöntem, hogy ilyen tisztelettel, és alázattal nyúlt a dalomhoz – mesélte Korda György, aki bevallotta, hogy azért is kedves neki ez a dal, mert a Lady „N”-nek köszönheti Klárikát, akkor ismerkedtek meg egymással. Ugyanis a ’78-as Made in Hungary megnyerése után találkozott az akkor még a Skála együttesben éneklő Klárikával, és elmondása szerint szerelem alakult ki köztük első látásra, az ifjú énekes lánnyal. Azonban zsűrielnökként most 60 slágerből kellett kiválasztaniuk a legnagyobbat.

Balázs Klári/Korda György
Meghatódott a Korda házaspár Fotó: MTI Máthé Zoltán

– Meglepődtem rajta, hogy a Lady „N” lett az, de a közönség nagyon szereti. Szombaton az egész stúdió táncolt! – mondta Korda, aki egyébként nem a saját slágerét, hanem az Omega legendás dalát, a Gyöngyhajú lányt jutalmazta a legmagasabb, 10 ponttal. 

Ki az a Lady „N”?

– Minden nő valahol Lady „N”, azaz magát behelyettesítheti a dal főhőse szerepébe – újságolta lapunknak Korda György, de hozzátette, hogy a dal vázlatos formában érkezett hozzá először, és úgynevezett halandzsa angollal énekelték fel, viszont olyan jól hangzott a „lady n”-kifejezés, hogy végül benne hagyták. 

Fotó: MTI Máthé Zoltán

Peter Šrámek : Életem egyik legnagyobb élménye 

Peter Šrámek lapunknak elmondta, mennyire csodálatos érzés, hogy pont ezzel a dallal nyerte meg a Csináljuk a fesztivált! döntőjét a Dunán:

– Hatalmas megtiszteltetés, hogy az eredeti előadó előtt énekelhettem ezt a slágert. Kevés magyar dalt ismertem ezelőtt, de Korda Gyuri bácsi Lady „N”-je egy volt ezek közül. Hihetetlen számomra, hogy nyertem! Sok műsorban voltam eddig, de valahogy mindig csak második, harmadik helyezettként sikerült távoznom. Most nyertem és pont ebben a műsorban, ez előtt a zsűri előtt, ezzel a dallal. Ez életem egyik legnagyobb élménye és szerintem soha nem fogom elfelejteni.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Drasztikus változás jön az időjárásban

origo.hu

Lemond Boris Johnson brit miniszterelnök

borsonline.hu

14 hónap után találkozott gyerekeivel Fekete Dávid

mandiner.hu

Volt amerikai tanácsadó: Ha nem születik egyezség, Ukrajna eltűnhet a világtérképről

ripost.hu

Sejtelmes bejegyzést tett közzé Szabó Ádám exe

mandiner.hu

Mit ne csinálj háborúban: ne próbálj meg egy légvédelmi rakétarendszert úgy hatástalanítani, hogy belelőssz (videó) (videó)

origo.hu

Kim Dzsong Un rendkívüli bejelentést tett

travelo.hu

Karcsi, a gólya is a Palatinus strandra jár

life.hu

Cikluszavar: ilyenkor kell orvoshoz fordulni

borsonline.hu

A Bors megtudta: Ismert zenésszel jött össze Sáfrány Emese

borsonline.hu

Újabb fulladásos halál: Barátai kétségbeesetten kiabáltak segítségért

borsonline.hu

Kiderült: ezzel az ismert zenésszel jött össze Sáfrány Emese

További cikkek

Szexi

Lekerült a ruha, apró bikiniben mutatta meg formás melleit Hódi Pamela