Bűn

Újabb fordulat: Életfogytiglan várhat Curtis gyilkossággal gyanúsított testvérére

Létrehozva: 2022.04.05.

A vád nyereségvágyból és aljas indokból elkövetett emberölés bűntette.

Előre kitervelten, nyereségvágyból és aljas indokból elkövetett emberölés bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre a Fővárosi Főügyészség Katzenbach Imre meggyilkolása ügyében. A főügyészség mindhárom vádlottal szemben életfogytig tartó fegyházbüntetés kiszabására tett indítványt a vádiratban - írja a Ripost. 

A vádlottak közül az egyik az ismert rapper, Curtis bátyja: Sz. Lajos a vád szerint egyike volt annak a két végrehajtónak, akik 2009. szeptember 28-án Baranyajenő térségében, egy erdős területen végeztek az egykori vállalkozóval.

Katzenbachot egy előre kiásatott gödör közelébe vitték, ahol a két végrehajtó már várta őket. Az autóból kiszálló sértettet az ott várakozó két férfi rögtön megtámadta, miközben az 51 éves megbízó elhajtott a helyszínről. 

A két vádlott közül az egyik lefogta a sértettet, társa pedig súlyosan bántalmazta, aminek következtében a sértett a helyszínen életét vesztette. A vádlottak ezután a sértett holttestét az előre kiásott gödörbe helyezték, és a testet földdel befedték.

Az 51 éves megbízó ellen a Fővárosi Főügyészség egy elkülönített eljárásban már korábban vádat emelt. A Fővárosi Főügyészség indítványára a bíróság az egyik vádlott - a felbujtással vádolt egykori cégvezető - vezető védőjét kizárta a büntetőeljárásból. 

Katzenbach földi maradványait 2020. októberében találták meg, tizenegy évvel a gyilkosság után.

Curtis bátyja tavaly tavasz óta van letartóztatásban, eddig háromszor engedték ki és csukták le újból.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek