Kiborulás

Szégyenfalra teszi a bunkó vendégeket Molnár Anikó

Létrehozva: 2022.04.30.

Robbantja a bombát az egykori Nagy Ő, akinek szolgáltatóként elege lett abból, hogy a vendégek egy része előre lefoglal időpontot, majd előzetes értesítés nélkül nem jelenik meg a kezelésen. Súlyos tízezreket veszít ezzel a vállalkozás tulajdonosa.

Molnár Anikó szerint egyre gyarapodó jelenség, hogy az emberek időpontot foglalnak fodrászhoz, kozmetikushoz, műkörmöshöz vagy épp sminktetováláshoz, aztán a megbeszélt időpontban lemondás nélkül egyszerűen nem jelennek meg, köddé válnak. Az ilyen viselkedés nem csak tiszteletlen, de gazdaságilag súlyosan káros is, hiszen az adott vállalkozó a foglalt időpont miatt nem csak attól a bevételtől esik el, amelyre a vendéggel számolt, ha többen használnak egy asztalt (fodrászok esetében) vagy ágyat (kozmetikus, sminktetováló) akkor a másik vállalkozó sem jut pénzhez, holott, ha üres lett volna a dátum, akár vendéget is fogadhatott volna. 


„Elveszi az időmet, a pénzemet” 

Anikó évek óta sminktetoválóként dolgozik, a vendégei elégedettek vele, nem csoda, hogy egy két év alatt olyan sok kuncsaftja lett, hogy alig győzte beírni őket a naplójába. Számára ez az egyetlen bevételi forrása, a pénzügyi biztonságát pedig egy olyan „szokás” veszélyezteti, hogy egyes vendégek időpontot foglalnak, és ha mégsem érnek rá akkor, egyszerűen nem veszik a fáradtságot arra, hogy erről értesítsék a vállalkozót. A kiesés miatt Anikó az idejét és a bevételét is elbukja. 

– Most lett elegem! – dohogott a telefonba a híresség. – Egy hölgy bejelentkezett, akire még a találkozónk előtti nap rá is írtam, hogy ugye jön és minden rendben lesz, de sem arra nem válaszolt, de nem jelent meg a megbeszélt időpontban sem. A telefonját nem veszi fel, egyszerűen ignorál azóta is. A tiszteletlenségnek ez olyan foka már, hogy arra szavakat nem találok! Elveszi az időmet, a pénzemet, a szakma iránt érzett szeretetemet, a bizalmamat… – mondta Anikó, majd így folytatta: – Gyökér, paraszt, bunkó dolog így viselkedni, ami nem maradhat következmények nélkül.


„Ki fogjuk tenni azokat, akik átvernek”

Molnár Anikó úgy döntött, hogy tekintettel arra, hogy egyre többször fordul elő, hogy eltűnnek a vendégek, és mivel nemcsak az ő vállalkozása szenvedi ezt meg, hanem több tucat szépségiparban dolgozó kollégája, mozgalmat indít. 

– Már elkészítettem egy oldalt, aminek a munkaneve az, hogy „szépségipari feketelista”, egy szégyenfal. Egy olyan Facebook-oldal ez, ahova szépen ki fogjuk tenni azokat az embereket, akik ilyen ocsmány módon átvertek – magyarázta Anikó, majd hozzátette: – Természetesen nem azokról van szó, akiknek közbejött valami és azért nem tudtak eljönni. Ha szólnak, hogy nem jó az időpont, semmi baj. Aki viszont befoglal és nem jön el, azok számíthatnak arra, hogy a szégyenfalra kerülnek. Fodrászok, körmösök, sminkesek, tetoválók tucatjai küzdenek ugyanezzel a problémával, így egy országos adatbázis építésébe kezdünk, az érdekeink védelmében. Itt ragadnám meg az alkalmat arra, hogy azok a vállalkozók, akik érintettek, keressenek meg engem! – kérte. 

„Nem akarok pénzéhesnek tűnni”

Molnár Anikó azt mondja, hogy egy ügyvéddel majd egyeztet még arról, hogy jogilag támadhatatlan legyen a szégyenfal, mert mindenképpen el akarják indítani. 

– Vannak vállalkozók, akik már csak úgy írnak be időpontra, ha a vendég előleget küld. Nekem ehhez még mindig nem fűlik a fogam, még mindig bízni akarok az emberekben, és nem akarok pénzéhesnek tűnni. De a helyzet tarthatatlan! Sok-sok kollégám nevében beszélek most, akik szintén megérdemelnék azt, hogy emberségesen bánjanak velük, velünk a kuncsaftok.


 

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17141536_auto_resized.jpg
origo.hu

Rendkívüli hírt jelentett be a Fradi Dejan Sztankovicsról

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27226_resized.jpg?avcount=1713586511
origo.hu

Elszólta magát a megcsalásról a magyar sztárpár

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17145671_auto_resized.png
metropol.hu

„Soha életedben nem csillogtál még így!” – Tóth Gabi fotóval jelentette be a váratlan örömhírt, záporoznak a gratulációk

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17140989_auto_resized.jpg
hirtv.hu

Ukrajna bukásával Magyarország is veszélybe kerülhet egy amerikai elemzés szerint

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17145212_auto_resized.jpg
ripost.hu

Kitálalt a házassági tanácsadó: innen tudhatod, hogy a kapcsolatod halálra van ítélve

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17145007_auto_resized.png
hirtv.hu

Olyan történetet idézett fel Orbán Viktor, amitől ledöbbent a hallgatósága + videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27232_resized.jpg?avcount=1713586511
origo.hu

Jákob Zoltán elárulta, miért lett sikeres

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17092213_auto_resized.jpg
astronet.hu

Április havi horoszkóp: nagy felismeréseket tehetünk

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27216_resized.jpg?avcount=1713586511
origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27156_resized.jpg?avcount=1713586511
videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17143728_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Elképesztő tündércukiság: legfrissebb fotóján Berki Emma tiszta apukája!

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17145063_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Vilmos herceg elhagyta a rákbeteg Katalin hercegnét

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/MVcTvZc_pQ2pn5eP0OgRxnsTEogtoejfWqaynBCgBbE/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2JiYTM0NjM4NGVkZDRiYjc4MzYwODIxN2Q1MjY0NDg0.jpg
Pletyka

"Ez már csak kapálózás" – alig szeretné valaki Tóth Andit az X-Faktorba mentornak

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/iAf_dNB5Qmol82puOI69Fa_tjYLlEM8DZ5xvAsnxKOQ/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2YxYzA5YzhiOWY3ZTRjOTZiODA5MDIwYTA4MDU5MTUy.jpg
Divat

A Next Top Model Hungary zsűritagja elárulta, mitől szép egy nő valójában