Háború

Árva gyerekek lakóházai mellett csapódtak be rakéták. Oláh Ibolya: "Szívszorító látni a családok tragédiáját"

Létrehozva: 2022.03.03.

Módosítva: 2022.03.03.

Szombat reggel rakétatalálat ért egy lakóházat Starobilsk városában, amely közvetlenül az SOS Gyermekfalu központja mellett állt. A gyerekek evakuálása jelenleg is zajlik.

Újabb drámai hír érkezett Ukrajnából, szombaton Starobilsk városa ostrom alá került, a településre több orosz rakéta hullott, melyek lakóházakat semmisítettek meg. Az egyik robbanószerkezet a helyi SOS Gyermekfalu központjának közelében csapódott be, közvetlen életveszélyt okozva ezzel annak a 177 gyermeknek és nevelőszüleiknek, akik ott élnek. A családok az információk szerint óvóhelyen tartózkodtak a támadások idején, így nem sérült meg senki, de a családokat haladéktalanul evakuálni kellett a környékről. 

"Menekítik Ukrajnából az SOS családokat! Az SOS munkatársai nem fogják magukra hagyni az Ukrajnában rekedt gyerekeket, bármi is történik. A legnagyobb tragédiát élik át másodszorra. Először a szüleiket veszítették el, most az otthonukat, hazájukat. Ők a háború kétszeres árvái. Segíts nekünk biztonságba helyezni őket!" - olvasható a drámai üzenet az SOS Gyermekfalvak hivatalos Facebook oldalán. 

A hír eljutott Oláh Ibolya énekesnőhöz is, akinél jobban nagyon kevesen tudják, hogy milyen nehéz egy kisgyermeknek szülők nélkül felnőni. 

Az énekesnő könnyeivel küszködve kommentálta az eseményeket: 

A háború borzalmas dolog, szívszorító látni a családok tragédiáját. Hallottam a gyermekotthon bombázásáról, nagyon elszomorit! Ezek a gyerekek igy is bizonytalanságban élnek. Az, hogy menekülniük kell és a hazájukat is el kell hagyni, még reménytelenebbé teszi az életüket. Nagyon együtt érzek velük.

A gyerekek evakuálását megkezdték, csütörtök délelőtti információk szerint egy csapatnyi árva már megérkezett Lengyelországba, a többiek még úton vannak egy biztonságosabb helyszín és jövő felé...

 

 

 

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek