Hagyaték

Bács Kati fájdalmas vallomása: Az édesapám halála óta alig alszom

2022. február 16. szerda 03:00

Bács Kati és az édesapja második felesége, Edina sosem jöttek ki egymással. A két nő közötti feszültség még a közös szerettük halála után sem enyhült, sőt! Kati a bíróságon harcol apja örökségéért.

2019-ben hunyt el az ország egyik legkedveltebb színésze, Bács Ferenc. A Kossuth- és Jászai Mari-díjas művész nagyon sokat dolgozott azért, hogy tisztességes örökséget hagyjon maga után, a végakaratának tartalmát azonban komolyan befolyásolták a halála előtti évek történései. 

Fotó: bacsferenc.hu

Örök ellenségek 

Bács Ferenc már a hetvenes éveiben járt, amikor egymásba szerettek az egyik rajongójával, Edinával, aki majd’ negyven évvel volt fiatalabb a hírességnél. A nagy korkülönbség ellenére jól működött a kapcsolatuk leszámítva, hogy a szerelme és a lánya, Kati egy percig nem jöttek ki jól egymással. 

A két nő ellenségeskedésének az lett a vége, hogy Bács Ferenc több mint tíz éven keresztül nem találkozott sem a lányával sem az unokájával, majd 2011-ben házassági szerződést írt Edinával, így zárva ki a vér szerinti rokonait az örökségéből. 

Bács halála után Bács Kati bírósághoz fordult, hogy egy budapesti, második kerületi, 100 négyzetméteres lakás árából megkapja, ami neki jár, vagyis a köteles részt, de az érdekeit ennyi idő elteltével sem tudta érvényesíteni. 

Bács Kati és fia a színész temetésén Fotó: Bors

Szerény körülmények között él 

– Két és fél éve adtuk be a keresetet, és azóta egyetlen tárgyalás volt 2022 januárjában, de a bíró hiánypótlást kért mindkét féltől, így március első napjaira halasztotta a tárgyalást – mondta a lapunk megkeresésére, Bács Kati színésznő. – Ennyi idő alatt sem jutottunk tehát sehova az ügyben – folytatta bosszúsan. – Az édesapám halála óta alig alszom, az egészségem sokat romlott. Egy térdbetegség miatt nem tudok dolgozni, havi 22.800 forintot kapok, mint aktív álláskereső. Az említett Széher úti lakás, amihez két garázs is van, 160-180 millió forint értékkel bír, a felének az egyharmada (két Bács testvér osztozik a köteles részen) jár nekem, vagyis körülbelül 30 millió forint. A pénzt nem magamnak szeretném – fűzi hozzá sietve – hanem a fiamnak, aki kezdő fogorvosként annyit keres, amiből épphogy kijön az albérlete. Szeretném megoldani az ő lakhatását. 

Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI

Feszültség a tárgyaláson

Bács Kati elmondta azt is, hogy az édesapja özvegyével azóta sem beszéltek. 

– Az apám temetésén rám sem nézett, egy szót sem váltottunk. Az első tárgyaláson pedig éppen, hogy ki nem nevetett. Szörnyű, hogy ilyen helyzetbe kerültünk. Szerinte egyébként nem jár nekem semmi… Az édesapám halálhírét is az újságokból tudtam meg, azt sem dolgoztam még fel. Ez mindent elárul a kapcsolatunkról és arról, hogy apám feleségének mennyi hajlandósága van tisztességgel lezárni ezt az ügyet – nyilatkozta a Borsnak Bács Kati, aki reméli, hogy ha máshol nem is, de a bíróságon végre két és fél év után igazságot szolgáltatnak számára. 

Lapunk telefon kereste Bács Ferenc özvegyét, Edinát, aki nem kívánt megszólalni a témában.

Nem csak az arcát, a hangját is mindenki ismeri 

Bács Ferenc szinkronszínésznek is kiváló volt. Az egyik leghíresebb szerepe Klaus Brinkmann professzor (Klausjürgen Wussow) A Klinika című tévésorozatból, de ő szólaltatta meg A Gyűrűk Ura és A Hobbit című filmekben Gandalfot is. A gyerekek egyik kedvence pedig a Micimackó rajzfilmekben Tigris hangja volt. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Itt van Putyin újabb terve, még nagyobb bajba kerülhet a Nyugat

borsonline.hu

Kibuggyant mellek, álló mellbimbók – Mindez Vajna Tímea fotóján

borsonline.hu

Pornósok árulták el, milyen szag terjeng egy forgatáson

ripost.hu

Újabb tragédia: 8 éves gyermek fulladt meg

mandiner.hu

Visszatér a koronavírus – masszív járványhullámot vár a nyáron a WHO

origo.hu

Az autóban felejtette a fiát, majd fejbe lőtte magát az apa

mindmegette.hu

Fogyássztori: így dobott le 25 kilót terhessége után Kitti

mindmegette.hu

4 koktél + 1 pezsgőlimonádé, amivel feldobhatod a kerti partit

borsonline.hu

Együtt erőszakolt meg egy 17 éves lányt az ismert színész és zenész

borsonline.hu

Újabb részletek érkeztek a 16 éves lányról, aki Visegrádnál tűnt el a Dunában

borsonline.hu

Szinte a vírusnál is fertőzőbb ez az új játék!

További cikkek

Szexi

Azt hiszem, túlöltöztem – egy aprócska csík takarja csak a szőke bombázó testét

Baleset

Óvodába vitte gyermekét, frontálisan karambolozott a magyar énekesnő