Legenda

Titokzatos mester készíti Gábor Zsazsa sírkövét

Létrehozva: 2022.01.05.

Január végére elkészül a 2016-ban elhunyt Gábor Zsazsa méltó sírköve, ami a Kerepesi úti temetőben díszíti majd a színésznő sírját.

Grandiózus sírkövet kap a Kerepesi úti temető művészparcellájában Gábor Zsazsa, a Golden Globe-díjas magyar színésznő. 

Zsazsa özvegye, a német-amerikai közéleti személyiség, Frédéric Von Anhalt hercegnek tavaly júliusban sikerült teljesítenie felesége végakaratát. Ekkor történt, hogy a a Nemzeti Örökség Intézetével és a Magyar Hollywood Tanáccsal együttműködve hazahozta a világhírű színésznő hamvait, hogy Zsazsa magyar földben nyugodhasson. Akkor még csak egy egyszerű fakereszt díszítette a néhai szexszimbólum sírját, ám Von Anhalt herceg már akkor tudta, hogy egy igazán látványos, elegáns és feltűnő sírkő lenne csak méltó Gábor Zsazsa emlékéhez. Bár a koronavírus-járvány miatt az özvegy némi nehézségbe ütközött, mostanra végül sikerült megrendelnie azt a sírkövet, ami tökéletesen illik az elképzeléseihez. A Bors azt is megtudta, az emlékművet az ország egyik legjobb sírkövese készíti majd, akinek kilétét egyelőre homály fedi.

Frédéric Von Anhalt hercegnek egyik régi ismerőse, bizalmasa, Navarrai Mészáros Márton segített. Őt kérdeztük a részletekről!

Decemberre tudtuk megszervezni, hogy végre találkozzon a herceg a mesterrel

 – kezdte a Borsnak Navarrai Mészáros Márton újságíó, író, az Arany Medál-díj alapítója, aki abba is beavatott minket, hogy mi történt a sírkövesnél.

Navarrai Mészáros Márton és Frédérich Von Anhalt herceg

Von Anhalt herceg megtalált egy már létező, nagy alakú, viszonylag magas, 180 centis sírkövet. Ez egy fekvő sírkőlap, amit két oszlop díszít, és van rajta egy fedlap is. Ő viszont ezt egy picit konzervatívnak tartotta. Ezért azzal bízta meg a sírkőmestert, hogy Zsazsa a Hollywoodi hírességek sétányán található csillagának mása, valamint a csillagban található Zsazsa Gabor felirat is szerepeljen a sírkövön. Ez így fog megvalósulni, és ha minden jól megy, január végéig el is készül. Gránitból, mivel a márvány nem annyira időtálló. Viccelődtünk is azzal, hogy a gránit állaga kétszáz évig nem is fog változni elvileg, így akkor is tökéletes állapotban lesz, amikor már egyikünk sem fog élni – mesélte Navarrai Mészáros Márton.

Zsazsa a túlvilágról üzent a temetésén

Bizarr jelenet játszódott le Gábor Zsazsa júliusi temetésén a Kerepesi úti temetőben! A szertartás leginkább egy színes nyári ünnepségre hasonlított, de a végén nem várt, misztikus hollywoodi thrillerbe illő paranormális jelenség történt. Amikor az egyik olasz luxusmárka logójával ellátott zsákba bujtatott urnát már behelyezték a földbe, Von Anhalt herceg elkezdte rendezgetni a koszorúkat, valamint azt az állványt, amin Zsazsa arcképe állt. Ekkor egy másodperc törtrésze alatt az üvegkeretes portré megbillent, a földre zuhant, és ripityára tört. A herceg úgy tett, mintha mi sem történt volna, de legbelül már ő is érezte: paranormális jelenségről van szó. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek