Vírus

Balázs Klári az idei koncertekről: Hallani, hogy a szervezők már kezdik halasztani a bulikat

2022. január 14. péntek 05:30

Sokaknak visszatért az élete a majdnem normális kerékvágásba, hiszen ha maszkban is, de mehetünk mindenhova. A zeneipar még csak most kezd éledezni, de még rengetegen bizonytalanok a zenészek és a szervezők közül is.

Bizonytalan bulik

– Most tettem le a telefont, lemondtak egy márciusi bulinkat is – kezdte a Metropolnak Illés Attila, az Eldorado zenésze, aki feleségével együtt szokott fellépni. A zenész azt mondja, több rendezvényszervezővel beszélt és a legtöbben még nem mernek nagyobb koncerteket tervezni, mondván, ki tudja, milyen lesz a vírushelyzet és az emberekből mikor tűnik el a félelem. – Máskor januárban már kezdődik a nagy szervezkedés, egyeztetés egész évre, ez most nincs.

„Ez az életünk”

– Nagyon nehéz volt az elmúlt két év emiatt vette át a szót Alexandra, a formáció énekesnője. 

Az Eldorado zenekar, mint minden zenész, úgy érzi: igen kemény időszak van mögöttük a járvány miatt

– Mai napig sírógörcseim vannak. Nekünk a fellépés az életünk, nagyon hiányzik. A járvány elején sok bántást kaptak a zenészek, mikor panaszkodtak, hogy nincsenek fellépések. Olyan kommentek voltak, hogy miért nem mennek el a zenészek dolgozni. Ez nem így megy, a zenélés nem csak egy munka vagy pénzkereset, ez egy életforma, egy szerelem – tette hozzá. 

– A közönség és a fellépések elvesztését leginkább egy szakításhoz tudom hasonlítani érzésben – tette hozzá a férje.

Állandóság a változásban

A házaspár szerencsés, mert mindkettőjüknek van civil munkája, így anyagilag nem kerültek nehéz helyzetbe. Lelkileg azonban annál inkább. 

– Most írtuk meg az első szomorú dalunkat Most ébredj fel címmel. Rengeteg zenénk van, de ilyen „sötétet” még nem csináltunk, de jelenleg ilyen a lelkiállapotunk – mondta Attila. 

– Eddig az ihlet sem jött. Arra is rájöttünk, hogy ha már élőben nem találkozhatunk a közönséggel, online kell ezt megoldani. Elkezdtünk ráerősíteni a közösségi oldalakon lévő jelenlétre, ezt a dalunkat pont ma toljuk a zenemegosztó oldalakra – magyarázta a zenész, aki azonban egy dolgon nem változtatott. 

– Mikor hétvégén fellépésünk volt, a kislányunk a nagyszüleinél volt. Most is átvisszük őt, szeret ott lenni, és nem szeretnénk, ha kiesne a megszokásból. Nagyon reméljük ugyanis, hogy hamarosan megint színpadon állhatunk minden hétvégén!

Kordáék januárra nem vállaltak fellépést

A Korda György-Balázs Klári házaspár hazánk egyik legnépszerűbb duója, folyamatosan tele vannak fellépéssel. A járvány hatásait azonban ők is megérzik. 

– A nyarunk nagyon erős volt szakmailag, sokat koncerteztünk, de a bulikon is igyekeztünk kerülni a nagy tömeget, mindenkitől tartottuk a távolságot. Aki túl szeretné élni ezt az időszakot, az mást nem is tehet véleményem szerint – mondta Balázs Klári november végén a Borsnak, hozzátéve, hogy januárra ne vállaltak fellépést, pihenni szeretnének. 

Már hallani a szakmában olyan hangokat, hogy a szervezők kezdik halasztani a bulikat. Mi mindenesetre tartjuk magunkat az előre megbeszéltekhez, és reméljük, hogy nem lesz megint olyan zárás, mint amilyen tavasszal volt – tette hozzá az énekesnő.

Tolódik a nagy Neoton koncert

Csepregi Éva sem panaszkodhatott, amikor lehetett koncertezni, a Neoton rengeteg felkérést kapott. Ám nagy vágyáról le kellett mondania, remélhetőleg csak átmenetileg. 

Közel másfél éve csúszik Csepregiék nagykoncertje Fotó: Bús Csaba

– Eredetileg 2020. október 17-én került volna megrendezésre a nagy Aréna koncertünk, aztán 2021-ben is volt egy dátum, de végül a menedzsment és a zenekar közös döntése alapján 2022. október 22-ét tűztük ki a végső dátumnak. Szép ajándék lesz, hiszen aznap ünnepelem a születésnapomat. Persze van bennünk némi szomorúság, hogy a pandémia miatt ennyit tolódik az Aréna-koncert, de már nagyon várjuk, hogy együtt bulizzunk a közönséggel – fogalmazott Éva.

 

További cikkek

BOTRÁNY

Edina és új szerelme – Titokban randiztak egy wellness hotelben

Szexi

Milliókat keresek a meztelenkedéssel, és édesanyám a legnagyobb rajongóm!

Ez is érdekelhet

life.hu

Sebestyén Balázs markáns véleményt fogalmazott meg Kulcsár Edináról: "Azt se tudja, merre van arccal előre"

ripost.hu

Fehérbe borul az ország: kiderült, melyik nap éri el hazánkat a havazás

life.hu

Nagy változás jön csütörtöktől hazánkban: erre kell felkészülnöd

kemma.hu

Rendőrt gázolt egy férfi menekülés közben Tatabányán

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: Nincs szégyenkeznivalónk, elégedettek lehetünk az elmúlt két és fél évvel – Gulyás István

origo.hu

Kiderült, a TikTok-on vagy a YouTube-on keresnek-e többet az influenszerek

vg.hu

Magyarországnak még sohasem volt ekkora értékű aranytartaléka

hirtv.hu

Március 15-től kötelező az oltakozás Németországban

borsonline.hu

„Azt sem tudja, merre van arccal előre” - Sebestyén Balázs elmondta a véleményét Kulcsár Edináról

origo.hu

Ezek a világ legfényűzőbb börtönei - galéria