SZÜLETÉSNAP

Halála után is mesés vagyont keres Elvis Presley

Soltész Daniella

2022. január 8. szombat 12:30

87 éve január 8-án született Elvis Presley, a Rock ’n’ Roll igazi királya. Bár csak 42 év jutott neki rövid, de annál mozgalmasabb élete alatt egy olyan életművet hozott létre, hogy a mai napig az egyik legtöbbet kereső híresség – a halála ellenére.

Elvis Presley, rock and roll star of the 1950's performing on stage.

Forrás: Getty Images

Elvis Presley 1977-ben, mindössze 42 éves korában hunyt el. Halála körül a mai napig kérdések sokasága leng, mert bár drogfüggő volt, mégsem ez okozta a vesztét. Presley-re a menyasszonya, Ginger Alden színésznő talált rá a fürdőszobában. A „király” a wc elé volt borulva, ülő helyzetben, mintha megfagyott volna. Elvis laboreredményei kimutattak többféle drogot is a szervezetében, de halála inkább egy mellékhatás miatt következhetett be. Az erős, függőséget okozó fájdalomcsillapítóknak, amiket szedett, hozadéka a székrekedés. Elvis valószínűsíthetően erőlködés közben kaphatott szívrohamot, de hogy mi a teljes igazság, azt 2027-ig fedje homály, hiszen a boncolási papírokat titkosították.

Tíz érdekesség a rock 'n' roll királyáról:

1.

Elvis Presley nem egyke gyerekként látta meg a napvilágot. Ikertestvére Jesse Garon 35 perccel korábban született, de sajnos egy percet sem élt ezen a világon. Másnap jelöletlen sírba temették a Priceville temetőben.

Fotó: Mario Tama / Getty Images

2. 

Mindössze 22 éves volt, mikor megvásárolta a Graceland névre keresztelt memphis-i kastélyát. Az ingatlanért 102 500 dollárt fizetett ki. Az élete hátralévő két évtizedében itt élt.

Fotó: ullstein bild Dtl. / Getty Images

3. 

1958 márciusában besorozták a hadseregbe, ám Elvis akkorra ünnepelt sztár volt. Egészen 1960-ig tartott a katonasága, mikor is felmentették az aktív szolgálat alól, miután megszerezte az őrmesteri rangot.

Fotó: Archive Photos / Getty Images

4. 

Becslések szerint Elvis lemezeinek eladásának a 40 százaléka az Egyesült Államokon kívül történt. Ám a „király” szinte soha nem koncertezett külföldön, csupán néhány kanadai koncertet leszámítva egyáltalán nem énekelt Észak-Amerikán kívül.

Fotó: Michael Ochs Archives / Getty Images

5. 

1964-ben 55 000 dollárért megvette az „úszó Fehér Házként” szolgáló, Potomac névre hallgató hajót, ami eredetileg Franklin Roosevelt jachtja volt. Érdekesség, hogy később, 1980-ban már kábítószer-csempészek használták és le is foglalta az amerikai vámhatóság.

Fotó: Bettmann / Getty Images

6. 

1972-ben vált el feleségétől Priscillától. Elvis mindig is a nők kedvence volt, így miután újra facér lett voltak olyan esték, mikor egyszerre több mint 150 nő fordult meg Gracelanden. Egyetlen éjszaka alatt.

Fotó: Bettmann / Getty Images

7. 

A kis Presley 11 éves korában a születésnapjára mindennél jobban szeretett volna egy puskát vagy egy kerékpárt. Az édesanyja ennek ellenére megvette neki élete első gitárját, amit Elvis maga választhatott ki.

Fotó: Ben Gabbe / Getty Images

8. 

Elvist a pályafutása elején sorra gúnyolták ki a kritikusok, mint a tánca, mind a haja miatt. "Nem tud énekelni, és az egész előadása durva és undorító" - írta Dorothy Ricker cikkíró a Tampa Bay Timesban 1956-ban, mielőtt azt jósolta, hogy "viszonylag rövid időn belül elfelejtik."

Fotó: Bettmann / Getty Images

9. 

Kedvenc étele egy kimondottan furcsa összeállítású szendvics volt. Mogyoróvaj, banán és sült szalonna grillezett hawaii kenyerek között. Sokak számára ehetetlennek tűnik, Elvis mégis bármikor képes volt belakmározni belőle.

Fotó: Hulton Archive / Getty Images

10. 

Elvisnek szokása volt, hogy háztartási gépekre és egyéb készülékekre lövöldözött. A leghíresebb eset, hogy egyszer tüzet nyitott egy televízióra, amely Robert Goulet előadóművész előadását sugározta.

Fotó: Sunset Boulevard / Getty Images

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Most ingyen tanulhat az autószerelésről

origo.hu

Meztelenül jógázik a hatalmas mellű Playboy-modell - fotók

hirtv.hu

Nyomozás: Emberi maradványokra bukkant Berki léleklátója

ripost.hu

Egyszerre jön az áldás: Óriási kánikula, vihar és tomboló szél

mandiner.hu

Boris Johnson már tudja, ki nyeri az orosz-ukrán háborút

vg.hu

Betilthatják az abortuszt az USA államainak felében! Rengeteg a tüntetés!

travelo.hu

Ritka, cuki állatok telepedtek meg egy a fővárosi erdő odújában

origo.hu

Gyógyszerkészítmény az emésztési zavarok ellen (x)

mindmegette.hu

3 recept GYOZA gombóccal, ami azonnal a család kedvence lesz (x)

borsonline.hu

Édesapja takaróját ölelve találta holtan 3 éves kislányát az édesanya

origo.hu

Horvátország tele van természettel…(x)

További cikkek

Család

Ambrus Attilát rendszeresen verték gyerekként, ő sosem emelne kezet sajátjaira

Család

Viszkis: A nagyobbik gyerekemmel nem igazán bírok!