Fájdalom

Babicsek Bernát édesanyja: Naponta visszajárunk a házba, ahol a fiam meghalt

Soltész Mónika

2022. január 29. szombat 03:00

Ma négy hete, hogy Babicsek Bernátot szülei holtan találták solymári otthonában. Édesanyja a tragédia óta sírva nyilatkozott mérhetetlen fájdalmáról a Borsnak. Márta néni férjével hat héten át mindennap visszatér fiuk otthonához gyertyát gyújtani. Gyermekük holmijai még mindig érintetlenül állnak.

Forrás: Bors

Nincs nagyobb fájdalom, ha egy édesanyja eltemeti a gyermekét. Babicsek Bernát lakástűzben veszítette életét, édesanyja máig értetlenül áll a történtek előtt.

„Hat hétig nem nyúlunk a dolgaihoz”

Nem tudom szavakba önteni, hogyan érezzük magunkat. Az egész életünk kilátástalanná vált. Naponta visszajárunk a házához, ahol a fiam meghalt, gyertyát gyújtunk, és csak sírunk... Elviselhetetlen ez a fájdalom! A falusi szokás szerint hat hétig nem nyúlunk a dolgaihoz, addig minden érintetlenül marad – kezdte a megtört édesanya.

„Most fejezte volna be a házát”

Négy hét telt el, azóta Márta néni nem nyilatkozott a sajtónak sem. Rengetegen fejezik ki együttérzésüket a családnak, de az asszony eddig képtelen volt beszélni a színész fia haláláról. Lapunkkal azonban kivételt tett.

– Rengeteg barátunk van, mindig aktívan vettünk részt a falu életében, de mindenkinek elmondom, hogy még nem akarok, nem tudok beszélni a bennem lévő érzésekről – kezdte sírva, amikor feltörtek belőle az emlékek.

Nem kívánhat egy szülő jobb gyereket. Mindig, mindenkinek segített, már kicsi korától is. Kisfiúként azokkal a társaival játszott, akikkel senki nem akart. Nem tudott nemet mondani. Annyit küzdött szegény, állandóan dolgozott, hogy felépítse saját magát és az életét, hiszen neki nem volt semmilyen hátszele, segítsége, mindent egyedül ért el. Nagyon hiányzik, mert rendkívül jó kapcsolatban voltunk. Napi szinten találkoztunk, írtunk egymásnak, és mindig hazajött. Még csak most fejezte volna be a házát, amit az édesapjával közösen építettek. Tíz éve ott élt már, mindig valamit csinált rajta, most tavasszal készült volna el a garázs és a kerítés építésével, hogy az udvara is gyönyörű legyen – mesélte Márta néni, majd azzal folytatta, mennyire büszke volt Bernátra, aki ismertsége ellenére is szerény, szerethető tudott maradni.

A zenész-színész otthona előtt gyertyák emlékeztetnek a tragédiára Fotó: Bors

„Máig nem értem, hogyan történhetett”

– Akár hol találkoztunk, mindig az volt az első, hogy szaladt hozzánk és megölelt minket. Soha nem szégyellt semmilyen fórumokon bennünket, mert mi nem vagyunk művészek, hanem egyszerű emberek. Igyekeztünk a háttérben maradni, ha valahova elkísértük, de ő mindig azt mondta: „Gyere anyukám!”. Büszkén mutatott be mindenkinek minket. Állandóan azt mondta nekünk, hogy hálás és köszöni, amiért annyi mindennel segítettük. Gyermekkorától fogva önálló volt, nem ismert lehetetlen – jelentette ki az asszony, aki még mindig a válaszokat keresi a tragédiára.

– Máig nem értem, hogyan történhetett mindez, amikor profin főzött. Mondta, hogy fáradt, és szilveszterkor nem megy sehova, az év utolsó napján fél egykor hagytuk magára, mert aludni, pihenni szeretett volna, mivel elsején már programja volt. Mégis neki állt főzni, de valószínűleg elaludt – mondta lapunk érdeklődésére.

Feldolgozhatatlan Bernát szüleinek a fájdalma Fotó: Bors

Babicsek Bernát-díjat alapítanak

A Turay Ida Színház február 6-án, 15 órakor egy emlékest keretein belül emlékeznek meg a január 1-jén elhunyt művészről. A jegyek árából befolyt összegből Babicsek Bernát-díjat alapít a színház, melyet ezentúl minden évben egy 41 év alatti fiatal, tehetséges zenész-színésznek fog odaítélni az erre a célra megválasztott kuratórium. Ezzel a díjjal szeretnének emlékezni és egyben tisztelegni a művész előtt – tudatta a Turay Ida Színház hivatalos weboldalán.

Márta néni lapunk érdeklődésére elárulta, a színház értesítette erről a döntésről őket, és beszámoltak a terveikről is.

– Nem tudunk elég hálásak lenni, amiért tovább őrzik az emlékét, és hogy egy a nevét jelző díj is létrejön. Sokszor beszéltünk a Turay Ida Színház igazgatónőjével, és nem kérdés, hogy mi is részt fogunk venni az emlékesten. Bernátnak mindene volt a színház, a színpad és a zene. Rengeteg lehetőséget kapott ott a fiunk. Volt olyan darab is, amiben a harmonikájával szerepelt – mondta.

 

Ezt ne hagyd ki!

Fekete lovas hintó vitte utolsó útjára, harmonikájával együtt temették el Babicsek Bernátot - fotók

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Itt van Putyin bizalmasának elképesztő bejelentése

origo.hu

Ezért ment a vízbe a Dunába fulladt kutyakiképző - videó

borsonline.hu

Családi tragédia: Meglátta lányát egy ˝idegennel˝ csókolózni, kegyetlenül végzett vele

vg.hu

Elkerüli a magyar gazdaságot a recesszió

mindmegette.hu

4+1 isteni uborkasaláta, ami tökéletes köret minden sült hús mellé

mandiner.hu

Videón, ahogy „Zelenszkij” leteszi a fegyvert Kadirov előtt (videó)

mindmegette.hu

Biztonságos és sokoldalú természetes fényvédelem nyárra – a biokozmetikumok reneszánsza!

life.hu

Így egyél okosan a menstruáció előtti panaszok enyhítése érdekében

borsonline.hu

Interjút adott Fekete Dávid exe: „Az ikrek számára Dávid sajnos idegen”

mindmegette.hu

Még rekord bérért sem talál szakácsot Hosszú Katinka

További cikkek

Válasz

MC Hawer reagált a vádakra: Nem követtem el bűncselekményt

Koncert

Rúzsa Magdi máris bombaformában van, vékonyabb, mint a szülés előtt volt