Celeb

Escobar fia: Sokszor az életemet kockáztattam

Bors

Létrehozva: 2021.12.01.

Több könyv is készült már Pablo Escobarról de most először szólaltak meg és meséltek történeteket az ellenségei a hírhedt drogbáróról. Számtalan titokról rántja le a leplet ez a könyv, az olvasók megismerhetik az érem másik oldalát is.

Mikor érkezett Magyarországra?

Körülbelül tizenkét órája megérkeztem. Hosszú, 30 órás repülőút van a hátam mögött. Később szeretnék időt szakítani, hogy bejárjam és megcsodáljam Budapestet.

Született már jó pár alkotás, ami apja történetét dolgozza fel. Miben más ez a könyv?

Minden könyv, ami eddig született az apámról azt a család vagy a baráti kör valamelyik tagja írt. Olyan még nem született, amit az ellenségei írtak volna meg. Ezért úgy éreztem, hogy az ellenségeinek is lehetőséget kellett adni, hogy megszólaljanak. A Mr. Escobar – Apám titkai című könyv sokkal inkább róluk szól, mintsem apámról. De számtalan titokról, ebben a könyvben rántom le a leplet - mondta Juan Pablo Escobar.

Ezzel a könyvvel most megmutatja az érem másik oldalát. Az apja ellenségeinek a szemszögéből íródott?

Nem én mesélem el ezt a történetet, hanem ők. Az életemet kockáztattam azzal, hogy tudjak ezekkel az emberekkel találkozni. Leírtam mindent, amit mondtak még akkor is amikor tudtam, hogy hazudnak. Első sorban elragadta őket a gyűlölet szenvedélye. Nem azért mentem oda, hogy ítélkezzek, de persze a saját gondolataimat is beleírtam. Azt is kimondtam a könyvben amiről úgy éreztem, hogy ki kell mondani.

Jól érzem, hogy Önben hatalmas a harag az apja irányába?

Dehogyis, kizárólag szeretetet érzek iránta. azért mert megismertem, hogy ő milyen ember azért még szeretem. Engem olyan kultúrában neveltek, hogy tiszteld édesanyádat és édesapádat. Az az igazság, hogy az a puttony, amiben én beleraktam a gyűlöletem az valahol leszakadt rólam.

Érik még atrocitások amiatt, hogy ki az apja vagy volt, hogy a munkájában hátráltatta?

Volt, hogy megfenyegettek, mert nem az akartam az lenni, aki ő volt. Sajnos csalódást kellett okoznom nekik. De számtalanszor ért attrocitás, az egész életem erről szól. Nem kaptam lehetősegeket építészként, mert az ő fia vagyok. Lehetek akár tehetségesebb mint más építész, valaki mást fognak felkérni mert én Pablo Escobár fia vagyok. Az előítéletek rengeteg mindentől megfosztottak minket.

Ha jól tudom van családja is. Mit tud a fia a nagyapáról?

A feleségem számomra egy áldás. Igen a fiam már 8 éves. Mindent tud, sőt ha nagyobb lesz elmesélem neki, hogy volt egy nagyapja, aki rossz ember volt .Nyilván azt a fokú erőszakot nem meséltem el neki.

Akkor nem csak ön, de a családja is cipeli ezt a terhet nem?

Én arra szántam az életemet, hogy bocsánatot kérjek azért amit apám tett. Hiszem, hogy van megbocsátás és a dolgokat helyre lehet hozni. Szerintem ha az ember képes valamilyen módon megbocsájtani, akkor egy hatalmas tehertől szabadul meg az ember. 150 családdal vettem fel a kapcsolatot és 100 százalékban elnyertem a megbocsájtásukat.

Akkor már nem is vigyáz magukra testőr vagy soha nem is volt rá szükség?

Egész életünkben volt, de aztán személyiséget váltottunk, megszöktünk az országból és azóta nincs rá szükségünk. Most azért jól jönne néha de nem tudjuk megfizetni.

A nevét meg változtatta, de még is a könyv a régi nevén jelenik meg. Miért?

Most úgy kell felfogni, hogy az születési nevem lett az írói álnevem. A könyv miatt visszavettem a nevet. A névváltoztatással nem tűntünk el, a minden napokban persze a mostani nevemet használom. Ha máshogy mutatkoznék be az már bűncselekmény lenne.

Ha nem kellett volna nevet változtatni nehezebb lett volna? De hát egy fiú nem felelős az apjáért.

Valószínű már börtönben lennék Kolumbiában vagy halott.

Mióta az eszemet tudom azzal vádoltak, amit apám követett el. Törvény szerint nem vagyok bűnös, de folyamatosan engem vádolnak mindennel, amit az apám követett el. Minden vád így indul, hogy de hát az ő apja. Tudom, hogy mindez apámnak szól, de rajtam kérik számon. Én úgy döntöttem, hogy jó ember leszek és így végképpen nem tudnak senkit vádolni a bűnökkel.

Vége az idealizálásnak!

Juan Pablo Escobar nagyon negatív véleménnyel van az édesapjáról megjelent sorozatról: Nem dicsőíteni szeretném az apámat, hanem az ő körülötte lévő mítoszokat le szeretném rombolni. Demisztifikálni szeretném, hogy a fiatalok ne dicsőítsék és ne egy siker történetnek lássák. Ha az igazi történetet elmesélnék, senki nem szeretne a nyomdokaiba lépni.

Ma lenne 72 éves az apja. Ez milyen érzéseket vált ki magából?

Ez egy olyan dátum, amikor szeretettel emlékezek rá. De holnap lesz 27 éve, hogy elment, most már nyugodt nap, amikor a szűk család megemlékezik róla. A karácsonyhoz nagy tisztelettel viszonyulok, mert a tragédiák mindig ilyenkor következtek be. Óvatosan közelítek az ünnepekhez, de a fiam is karácsony közelében született.

Gondolja ő is felelni fog majd a nagyapja tetteiért?

Mindent elkövetek, hogy az ő múltja ne olyan legyen mint az enyém volt. Sokat megspóroltam az ő ügyvédjein. Én ugyan úgy nevelem a saját gyerekeimet mint engem neveltek. Apám és anyám jó tanácsai leképezése vagyok. Semmi fajta bírálat nincs bennem az édesapám felé mint apa.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160334_auto_resized.jpg
origo.hu

Az aljas zenediktátor évekig kínozta, az élete tönkrement, borzalmas kínok közt halt meg - a csodálatos Cserháti Zsuzsa szenvedései

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27416_resized.jpg?avcount=1714031711
origo.hu

Kegyetlen embervadászat zajlik Kárpátalján

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17150605_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Fényképes bizonyítékot hozott a jövőből egy időutazó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17159467_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Megint leköröztük Európát: újabb óriásberuházást jelentett be Szijjártó Péter

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17155409_auto_resized.jpg
ripost.hu

Súlyos doppingbotrány, Kapás Bogi olimpiai érmet kaphat utólag

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17161016_auto_resized.jpg
hirtv.hu

A baloldal intézetei össze-vissza mérnek

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27417_resized.jpg?avcount=1714031711
origo.hu

Összeomlott a Házasság első látásra egyik botrányos szereplője

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17155270_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Puha, édes tészta, különleges formában: így készül a budai kuglóf

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17161126_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Házasság első látásra: Andris végre bevallotta, mit érez Petra iránt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160216_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„Az a kérdés, hogy ez szívedre vagy az eszedre hallgatsz” – Gyöngyi meghozta a végső döntést, Csabi azonnal könnyekben tört ki

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17157532_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Gyereknevelés mellett főállás? Majoros Hajni kitálalt, miért nem ment vissza dolgozni

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/mdyfu-csX3A3GlEstCCzECKRakaIIaCgBsc9Fd695U8/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2U5N2U1ODYwOTdkYTQ5MDdhOTY3MzdmMTE0YmI2YmE4.jpg
Botrány

"A tiszteletet, alázatot gyakorolni kell!" – T. Danny-nek üzent a magyar sztárjósnő

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/rLsNASLz32klBDNttxDyorGsPE21L4wjFgnTh_Dt1dE/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzMwYjQwNmU4ZTYzZDQ3ZTlhN2NhYmI0NTE3NDk0NmVh.jpg
Tippmix

"Úgy voltam vele, hogy ilyen nem fog sűrűn előfordulni" - Marics Peti félmilliót bukott