Búcsú

Kegyhelyet akarnak állítani Kóbor Jánosnak Balatonaligán, ilyen lenne

Létrehozva: 2021.12.27.

Rajongók százezrei lennének rendszeres látogatói annak a kegyhelynek, amit a Balatonnál építenek, ha a terv elfogadásra kerül. Az Omega menedzsere a Borson keresztül megígérte: végigjárja a bürokratikus utat!

Az Omega együttes jövőre ünnepelte volna hatvanadik születésnapját. Az alapító-zeneszerző Benkő László, és a basszusgitáros Mihály Tamás tavaly novemberi halálát követően, idén december 8-án az együttes alapító-frontemberét, Kóbor Jánost veszítettük el.

Egy generáció hősei

A tragikus halálhírek médiazajából egyre hangosabban hallani az Omega rajongóinak hangját, akik szorgalmazzák, hogy mihamarabb legyen egy olyan méltó hely, ahová elzarándokolhatnak azok, akik emlékezni szeretnének. 

Nagy terveim vannak, biztos, hogy megcsinálom a kegyhelyet, mely nem csak Meckyről szól majd, hanem az egész Omegáról. Ugyanis sajnos úgy tűnik, Kóborral az Omegát is temetjük – kezdte a Borsnak Trunkos András.

Kóbor halálával sajnos az Omegának is vége Fotó: Szabolcs László

Nyarak Balatonaligán

Azt is elmesélte az Omega menedzsere, hogy egy egész generáció vesztette el az elmúlt hetekben a számukra a szabadságot jelentő embert, hőst. A zenei szabadságról van itt elsősorban szó, meg arról, hogy Meckyt a rajongók egy szakrális emberként tartották számon, akit követtek tűzön-vízen át.

Ezért tartom fontosnak, hogy az Omega örökségét tovább építsem, annak ellenére, hogy zenekar formájában már nemigen fog működni. Kitaláltam viszont, hogy lehetne egy Kóbor János sétány Balatonaligán, ahol Mecky a nyarakat vitorlázással töltötte – hangsúlyozta Trunkos András, majd hozzátette: 

Ezeket a pillanatokat imádta a zenész, hiszen a ringó vízen a kedvenc hobbijának élhetett, ott nyugalom volt és csönd, és körülötte volt a szerető családja. Kislánya, Léna, aki még csak 14 éves, és felesége gyakran elkísérték őt hajútjaira, de Mecky fiáról, Kóbor Dánielről is tudni lehet, hogy imádja a Balatont, hiszen a tó környékén, családi házban neveli kisebb gyermekeit.

Mecky rendszeresen töltötte a nyarakat Balatonaligán, ezért is lenne ott az emlékhely Fotó: Szabolcs László

Méltó kegyhely

Trunkos András azt is elmesélte lapunknak, hogy végig fogja járni a bürokratikus utat, kerül amibe kerül, de ezt a tervét mindenképpen véghez viszi.

Ha sikerül akkor az elképzelésem az, hogy egy csendes balatonaligai sétány Kóbor János nevét kapja, majd, a közepén egy oszlopot állítunk fel, rajta nemes egyszerűséggel egy omega jellel. Persze, az sem kizárt, sőt örülnénk neki, hogyha fát is tudnánk ültetni Mecky emlékére – árulta el a menedzser, és hozzá tette, hogy nehezére esik ezekről beszélnie, mert az ő szemében Kóbor János igenis még mindig „van”.

Kóbor János hamvait egyébként – ahogyan azt már a Bors is megírta – kettéosztották: egyik felét a Balatonba fogják szórni, melynek időpontjáról még nem tudni biztosat.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek