Harc

Kitört a családi háború Damu Roland temetése miatt: „Lelkileg összetörtünk”

S.M.

Létrehozva: 2021.12.31.

Öt napja hunyt el Damu Roland, úgy tűnik, ahogy az élete is botrányos volt, a temetése sem lesz csendes. Pont azt az asszonyt érik támadások, aki idős kor ellenére lánya és unokája segítségével végső nyugalomra akarja helyezni a színészt.

Forrás: Bors

Még nincs időpont, de az már biztos, hogy nyitott koporsóban temetik el Damu Rolandot. A színészt – végakaratának megfelelően – nem kísérheti mindenki utolsó útjára, nagynénjének, a 72 éves Éva néninek hagyta meg, hogy édesapja és édesanyja ne legyen ott búcsúztatóján. A Jóban Rosszban sorozat egykori sztárja még csak öt napja hunyt el, a hozzátartozók mégsem gyászolhatnak békésen, mert a halála körüli hírek, nyilatkozatok felborzolták a kedélyeket.

Nagyon jó kapcsolatot ápolt nagynénjével és unokaöccsével. Fotó: Tóth István

„Mi eddig is a nagybátyám mellett voltunk”

 Tóth István, Roli unokaöccse a Borsnak elárulta, több fenyegető üzenetet kaptak, és azzal vádolják őket, pénz ellenében árulják az információkat. A 22 éves férfit, édesanyját és idős nagymamáját is felzaklatják a vádak, ezért döntött úgy, hogy szerettei védelmére kel.

– A pénz egyáltalán nem fontos, és az már egyébként sem hozná vissza Rolandot. Ledöbbentünk, és rosszul érint minket, hogy egyáltalán ez valakiben felmerül. Durva hívásokat és fenyegető üzeneteket kaptunk, amit egyszerűen nem értünk. Sajnos azt senki nem tudja, hogy mi eddig is a nagybátyám mellett voltunk, csak csendben, a háttérből támogattuk és segítettük. Amikor bajba került, minden tárgyalásán ott volt a mamám, amikor szabadult, akkor sem hagyta magára, és utána, ha bármikor segítségre szorult, számíthatott rá – kezdte felháborodva István. – Ezekről korábban senki nem beszélt. Lelkileg összetörtünk, szeretnénk gyászolni, nem pedig a fenyegetőzéssel foglalkozni – fűzte hozzá Damu unokaöccse.

A fájdalom még jó ideig nem fog enyhülni a gyász miatt, a támadások még inkább megnehezítik ezeket a napokat Éva néninek, lányának és unokájának. Nem értik, miért merül fel valakiben egyáltalán kérdésként, hogy kétségbe vonják szavaikat. Igaz, hogy Roland írásban nem rögzítette végakaratát, ezért különösen nehéz mindezt igazolni, bár úgy érzik, nincs miért magyarázkodniuk.

– A halála előtti napokban Rolandnak külön kérésére volt, hogy az édesanyja és az édesapja ne legyen ott az utolsó útján, és teljesíteni fogjuk. Nem hasznot akarunk húzni, hanem ezt a nagybátyámért tesszük. Ha kell, kiállunk mellette, mert ő már nem tudja megvédeni magát. Nekünk most az a feladatunk, hogy a végakaratának eleget tegyünk. A nagymamám jelenleg még a hivatalos papírokra vár, majd csak azt követően tudja intézni a temetkezési vállalatnál a helyszínt és az időpontot – mondta érdeklődésünkre István.

Még kérdéses, hogy Zita haza tud-e utazni Angliából unokatestvére temetésére. Fotó: Tóth Zita

„Felháborító, hogy fenyegetőznek”

A fiatal férfi édesanyja, Tóth Zita Angliában dolgozik, onnan próbálja anyukáját és fiát támogatni. Damu unokatestvére lapunknak elárulta, neki is szembesülni kellett a méltatlan üzenetekkel, értetlenül áll a támadások előtt.

Nem szeretném megnevezni az illetőt, de durván összevesztem vele. Sok mindent hordanak most össze Rolandról, pedig tiszteletben kellene tartani, hogy elment. Semmit nem tudnak róla az emberek, de mi születése óta ismerjük, mellette voltunk, ezért felháborító, hogy fenyegetőznek. Roland kérésének eleget téve mi sem szeretnénk, ha a szülei ott lennének a búcsúztatóján. A visszalépésünk oka, amiért nem szeretnénk nyilatkozni többet, van, akinek ez nem tetszik, és ezt jelezte felénk – kezdte az asszony, majd hozzátette, nagyon szeretne édesanyja és fia mellett lenni, de egyelőre bizonytalan, hogyan tud Magyarországra utazni.

Nem engedik felboncolni

– Egyelőre még nem tudom, milyen igazolások kellenek a járvány miatt, hogy haza tudjak menni. A munkahelyemről elengedtek, hiszen csak néhány napról van szó, de Rolandot el kell temetni, hónapokig nem „tárolják” még akkor sem, ha fizetek érte. Ha netán mégsem tudok ott lenni, akkor utólag veszek tőle végső búcsút. Mindenekelőtt a temetést kell elintézni, de sajnos az év utolsó napján már nem jutunk előrébb. A kórházi papírok édesanyámnál vannak, tegnap pont azután beszéltem vele, amikor az intézményből hívták, a boncoláshoz kérték a hozzájárulását, azonban ezt nem engedélyezte, szeretné, ha érintetlen maradna az unokaöccse. Az anyakönyvi kivonattal és a halotti bizonyítvánnyal remélhetőleg nem lesz akadály előttünk, hogy végső nyugalomra helyezzük Rolandot – mondta Zita, majd hozzátette, amint tudják, nyilvánosságra hozzák a temetés időpontját.

A szertartás zárt körű lesz, utána tudják a részvétüket kinyilvánítani a barátok, a rajongók, és akik szerették. Az biztos, hogy még egyszer át fogjuk beszélni anyukámmal, de most nagyon összetört a gyásztól – mondta Zita.

 

Megromlott a viszonya a szüleivel

Damu Roland utolsó interjújában elmondta, megromlott a viszonya a szüleivel. Állítása szerint édesanyja gyerekkorában rendszeresen verte.

– Borzalmas gyerekkorom volt (…). A szüleim gyakorlatilag nem szerettek. Nagyon jóképű, jóképességű fiú voltam, tehát nem egy hülye gyerek, de a szüleim nem szerettek. Soha nem volt egy ölelés (...). Az anyám naponta hatszor vert meg, ha csak ötször kaptam, már kértem a hatodikat… Súlyos pszichiátriai kezelés alatt állt (…). A nagyszüleim neveltek fel, minden jót nekik köszönhetek az életemben – nyilatkozta Damu Roland halála előtt néhány héttel a Jakupcsek night című műsorban.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17090027_auto_resized.png
origo.hu

Húsvéti kvíz: Ön tudja a választ az ünneppel kapcsolatos kérdéseikre?

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26464_resized.jpg?avcount=1711704315
origo.hu

Magyar Péter ámokfutása börtönben érhet véget

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17069923_auto_resized.jpg
life.hu

Ezek a legveszélyesebb csillagjegyek

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17089438_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Ez lesz Tokaj egyik szégyenfoltjának helyén

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17086801_auto_resized.jpg
ripost.hu

Megmutatta: ez a piszok jóképű férfi Sydney van den Bosch vőlegénye

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17088529_auto_resized.jpg
mandiner.hu

A Mercedes csapatfőnöke kitálalt: nem akárkit akarnak Hamilton helyére

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26465_resized.jpg?avcount=1711704315
origo.hu

Németország döbbenetes háborús bejelentése, minden megváltozik

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17091972_auto_resized.jpg
travelo.hu

Videó: Ez a somogyi település a húsvéti dekorációk mogulja

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17084502_auto_resized.jpg
borsonline.hu

"Szerintem kritikán aluli" - óriási balhé robbant ki Balázsék műsora miatt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26355_resized.jpg?avcount=1711704315
vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17090709_auto_resized.jpg
borsonline.hu

4 csillagjegy, akinek nagy felismeréseket hoz az élet még a napfogyatkozás előtt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17080117_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Közös fotóval jelentette be Krausz Gábor és Mikes Anna: vége

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/03/5B4yKCVhgEuLxSc3tPm_mj3dRxekpu-gGA6ZbniqTWk/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzhlMmYzYWQ4NjNjMDRiNGViYmU5OTViOTRjZjI3NTYy.jpg
Vonzalom

Megcsalásnak számít? Ezt tette felesége háta mögött a TV2-es egy másik nővel