Döntés

Damu Roland halála előtt rendelkezett a temetéséről

S.M.

2021. december 29. szerda 03:00

Damu Roland mielőtt kórházba került felkészült arra az esetre is, ha nagy baj történne vele. A Bors megtudta, a színész 72 éves fogadott anyjának meghagyta, hol szeretne nyugodni. A Jóban Rosszban egykori sztárját így végül Budapesten helyezik majd végső nyugalomra.

Forrás: Bors

December 27-én tudta meg az ország, Damu Roland koronavírus következtében elhunyt. A színész édesanyjának testvére, Éva néni még most sem hiszi el a történteket. Az idős asszony teljesen elzárkózott a nyilvánosság elől, ezért unokája, István árulta el lapunknak, ma kapják meg a kórházból azokat a papírokat, amivel el tudják kezdeni intézni a temetést. Bár nehéz pillanatok várnak rájuk, Roland a nagynénjének elmondta, halála esetén hova temessék.

Nagymamám nincs jó állapotban, de próbálja tartani magát, hogy ne omoljon teljesen össze. Nem gondoltuk volna, hogy elveszítjük, az utolsó percig reménykedtünk, hogy felépül, még annak ellenére is, hogy az orvosok megmondták, erre nagyon kevés esély van. Napokon belül elkezdjük a temetés megszervezését – kezdte lapunknak a fiatal férfi, aki még mindig zaklatott a tragédia miatt.

Nagyimra szinte az anyukájaként tekintett”

– A család Debrecenben akarja eltemetni, de a nagybátyámnak más kérése volt. Ő mindig azt mondta, ha egyszer meghal, szeretné, ha Budapesten helyeznénk végső nyugalomra. Ezt a kívánságát pedig mi teljesítjük. Roland korábban kijelentette, a nagyimat hatalmazza fel ennek intézésére. Ezzel pedig mindenki tisztában van. Nagyimra szinte az anyukájaként tekintett. Mamám is sokat segített neki, amikor szüksége volt rá. A rokonok egyelőre engem nem kerestek meg, de a mamám mondta, hogy őt hívogatják. Nem veszi fel senkinek a telefont, mert régóta nem ápoltak jó kapcsolatot – mesélte a fiatal férfi lapunknak. – Mindent részletesen meg fogunk beszélni, vannak olyan dolgok, amikről még én sem tudok. A végső döntés nem az enyém, hanem a nagyimé – jelentette ki. 

Roland unokaöccse szerint a színész megérdemli, hogy szeretettel engedjék el őt. Fotó: Bors

Nyilvánvalóan szívesen látunk majd mindenkit, aki szeretne méltó búcsút venni Rolandtól, de nem szeretnénk, hogy bármi probléma vagy konfliktus legyen. Aki a rosszindulatú megjegyzéseit kívánja megosztani, tegye otthon. Anyukám és Roland első unokatestvérek voltak együtt nőttek fel, így nekem unoka nagybátyám, de én mindig is nagybátyámnak tekintettem őt. Megérdemli, hogy szeretettel engedjük el – tette hozzá elérzékenyülve Damu Roland unokaöccse.

Amikor segítségre szorult, mi voltunk mellette”

– Nekem sem könnyű, egyszerűen nem tudom felfogni, hogy Roland elhunyt, mert egy szeretetreméltó ember volt. Soha nem jött ki jól a szüleivel, lemondott róluk, úgy vallotta, hogy számára ők már nem léteznek. Amikor segítségre szorult, ápolni kellett, én, vagyis mi voltunk ott mellette a mamámmal, az édesanyámmal. A vér szerinti szülők kitaszították Rolandot. Most, hogy meghalt, ilyenkor már mindenki felszólal, pedig magára hagyták – mondta István, aki azt is elárulta, korábban szóba került Roland és Éva néni között, ha tragédia történne az életében, csak fogadott anyukája intézheti a temetést.

Kérésére Budapesten helyezik végső nyugalomra. Fotó: Bors

Nem mondják el kislányának, hogy édesapja meghalt

A Bors telefonon kereste Damu Roland kislányának gyámját, Katalint, aki lapunknak elárulta, váratlanul érte a színész halála.

– A hírekből tudtuk meg, hogy Maja édesapja elhunyt. Bár arról hallottunk, hogy nagy a baj, mégis meglepődtem, mert arra nem számítottunk, hogy ez ilyen hirtelen fog bekövetkezni – kezdte az asszony. – Hogy mikor fogja megtudni a kislány, hogy az apukájával mi történt, azt egyelőre nem tudom. De az biztos, hogy ez nem az én dolgom, az édesanyja feladata lesz. Ő fogja eldönteni, mikor jön el ennek az ideje. Sajnos a családból azóta sem keresett fel minket senki, pedig tudják a telefonszámunkat. Rosszulesik, mert Edina – még ha a kapcsolat meg is romlott az évek során – mégiscsak a mai napig Roland felesége, én pedig a gyermeke gyámja vagyok – mondta.

 

További cikkek

Szexi

Öt éven keresztül a hazát védte, most pornófilmekben fegyverezi le a férfiakat

Veszteség

Koltai Lajos: Őrzöm a feleségem fotóját

Ez is érdekelhet

borsonline.hu

Öt évig titkolta, hogy pornós, rettentő kínos, ahogy lebukott a családja előtt

life.hu

Újabb áldozatot követelt a koronavírus: otthonában találták meg holtan a színésznőt

magyarnemzet.hu

Rákay Philip: A liberálisoknak is jobb vigyázni az ilyennel!

feol.hu

Kalandos történet - Rendőrök vitték a Fejér megyei anyukát szülni a csúcsforgalomban

origo.hu

Négyszázezer euróért árvereztek el egy ritka 20 dukát névértékű érmét

nemzetisport.hu

NB I: Puskás Akadémia–Ferencváros – élőben az NSO-n!

vg.hu

Kiderült, miért húzódik el sokaknál a Covid-megbetegedés

mandiner.hu

Márki-Zay: Halló, tessék, Kalányos Orbán vagyok!

origo.hu

Ezek most Magyarország legolcsóbb új autói, ki nem találná, melyik márka áll az élen

borsonline.hu

Most adták ki a meteorológusok: borzalmas, ami az ország felé tart

origo.hu

Leszámolt a vásárlók vágyaival a Tesla, nem kapják meg, amit akarnak