Celeb

Megtudtuk, hol őrzik Komár László titkos kazettáit

Bors

2021. november 8. hétfő 04:00

A kilenc évvel ezelőtt elhunyt énekes három kazettát hagyott lányára, melyeket kizárólag 18. születésnapján hallgathat meg. A Bors rátalált a különös örökségre.

Forrás: MTI

Halála után is tartogat meglepetéseket Komár László.

A 67 éves korában, 2012-ben elhunyt énekes a felesége karjaiban hunyta le örökre a szemét, miután hosszú betegség után legyőzte őt a gyógyíthatatlan kór.

Halálának évében tudta, hogy mi vár rá, ezért még időben elkészített három darab, egyenként 80 perces felvételt, amit lányának, Karolinának címzett. Kikötötte, hogy a magnókazettákat csak 18 éves korában kaphatja meg. Arról is gondoskodott, hogy az adathordozók ne kerüljenek rossz kezekbe. Az egyik legjobb barátjához, egyetlen lányának keresztapjához, Stark Ferenchez fordult segítségért. A Bors nála, budapesti otthonában talált rá a titkos üzenetekre.

"Februárban Laci már biztosan tudta, hogy meg fog halni, ezért megkért, hogy őrizzem meg a kazettákat Karolina 18. születésnapjáig. Így tehát 2022. október 15-ig őrzöm és nem adom oda azokat senkinek" – mondta lapunknak Ferenc, akinek Komárral való barátsága 1985-ben kezdődött. Ekkor, Stark előző zenekara, a Color együttes megszűnése után kérte fel Komár, hogy nála zongorázzon. 27 évig, egészen a haláláig együtt zenéltek.

Csak a kazettákat kapja Karolina

Azt is megtudtuk a zenészbaráttól, hogy a titokzatos kazettákon kívül mást nemigen hagyott lányára, holott tudni lehet, hogy halálos ágyán is csak az ő hangja tudta sokszor életben tartani a hosszú betegségben.

"Egy pukkanós zacskóban adta át nekem Laci a mikro-kazettákat, és még egy diktafont is mellékelt hozzá, amivel meghallgathatja majd Karolina a felvételeket" – folytatta Ferenc a történetet. Még viccelődött is a keresztapa, hogy reméli, Laci nem hagyta a diktafonban az elemeket, mert akkor kifolyhat belőlük a tartalmuk.

Marakodtak rajta a feleségek

A Bors azt is megtudta Komár László barátjától, hogy az exfeleségek anno pereskedtek a hagyatékon és ilyen-olyan módszerekkel mindannyian megpróbálták kiszedni Ferencből az igazságot a kazetták hollétéről, de ő mindvégig tartotta magát a barátjának adott szóhoz. Sőt, elmesélte, hogy egykori Komár szinte csak benne bízott, ezért is kerülhettek hozzá a hanghordozók. 

Ezt rád bízom, egyik nőnek se add oda

– mondta határozottan Komár halála előtt másfél hónappal, amikor az adathordozókat átadta barátjának.

Titkos hanganyag

Természetesen mindenki kíváncsi, mit rejtenek a hangüzenetek, de maga Ferenc is csak annyit tud, amennyit a sztár halála előtt elmondott neki róluk.

"Nagyon titokzatos volt, nem árulta el pontosan. De azért sejtéseim vannak: szerintem Karolina örökségét hordozzák" – mesélte a zenészbarát lapunknak, és hozzátette, hogy minden ki fog derülni egy éven belül, addig viszont maradnak a találgatások.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Jobbik-botrány: 2 milliós fizetést ad élettársának Jakab Péter a parlamenti frakció pénzéből

origo.hu

Putyin szövetségese megnevezte, melyik országot bombázzák először, ha kitörne a harmadik világháború

borsonline.hu

Bombatestet villantott a tengerparton Zámbó Krisztián exe: Vajon kivel utazott?

ripost.hu

Heti horoszkóp: nagy változások várnak ránk június utolsó napjaiban

magyarnemzet.hu

Egy lakás áráért dolgozott meg Milák Kristóf a vizes vb-n

vg.hu

Ennyit kerestek a magyar úszok a világbajnokságon

mindmegette.hu

A legjobb folyadékpótló gyümölcsök és zöldségek nyárra

ripost.hu

GYÓGYSZERKÉSZÍTMÉNY AZ EMÉSZTÉSI ZAVAROK ELLEN (X)

borsonline.hu

Megkongatta a vészharangot Müller Cecília, rendkívüli bejelentést tett

borsonline.hu

Lesújtó hír érkezett, elhunyt a színészlegenda

borsonline.hu

Egy apró karcolás miatt, az intenzív osztályon ébredt fel az ötgyermekes édesapa

További cikkek

Gyász

„Szegénykém meghalt” – Zacher Gábornál vesztette életét az édesanyja

Család

Körtvélyessy Zsolt: Kézen fogva fogok sétálni a szerelem városában