Celeb

Halálra rémült II. Erzsébet királynő attól, amit a windsori kastély könyvtárában látott

Bors

Létrehozva: 2021.11.05.

Megdöbbentő esetről számolt be a királynő és testvére. Olyat láttak a rezidenciájukon, amitől mindkettőjüknek megfagyott a vér az ereiben.

Olyan történet látott napvilágot II. Erzsébet királynőről és a királyi családról, amit kevesen fognak elhinni. Úgy tartják, hogy a királynő rezidenciáját egykori családtagok kísértik. Sőt nem kevesebb, mint 25 észlelést tartanak számon a windsori kastély falain belül. 

Egy forrás szerint a brit uralkodónő és Margit hercegnő azt állította, hogy az egyik éjszaka látták I. Erzsébet szellemét a windsori kastély könyvtárában. 

De nemcsak a királynő és testvére látta már a korábbi uralkodó kísértetét. Jellemzően I. Erzsébetet a könyvtárban látják, amint magas sarkú cipőben sétálgat az olvasóteremben. Azt is állítják, hogy megjelenése előtt már hallani lehet jellegzetes lépteinek a kopogását. 

Korábbról számos hátborzongató észlelésről is beszámoltak már. Richard Jones, a Kísértett járta kastélyok Nagy-Britanniában és Írországban című könyvében megszólalt egy őr, aki állítólag látta I. Erzsébet szellemét a könyvtár külső termében. 

Ezen kívül II. György szellemét is látták már egy másik, a könyvtár alatti szobában, ahová különböző "őrült időszakaiban" bezárva tartották.

III. György király is állítólag kísért a windsori kastély falai között, több szemtanú is állítja, hogy látta már őt. VIII. Henriket állítólag látták a kastély haranglábainál, mielőtt eltűnt volna egy falon keresztül. Feleségét, Boleyn Annát, akit lefejeztek, állítólag szintén látták sírni a kastély egyik ablakán keresztül.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek