Celeb

Komoly döntés hozott Rózsa György: Balesete után kénytelen megválni a családi fészektől

SM

2021. október 7. csütörtök 05:00

<p>Rózsa György ma ünnepli 74. életévét. A júliusban történt combnyaktörése után az idei évforduló egy új élet kezdetét jelenti számára, mégis úgy érzi, már sosem lesz a régi az eddig megszokott élete. Komoly döntést hozott.</p>

Rózsa György tavaly nyáron combnyaktörése miatt műtéten esett át, és úgy érzi, már soha nem lesz a régi. Korábban tervezte, hogy megválik szeretett otthonától, az élet viszont felgyorsította döntésében.

Mindig is intenzív, aktív életet éltem, hiányzik és lelkileg megvisel ez a változás. Azt mondják, nem látszódik a mozgásomon, de már nem vagyok olyan fürge, mint korábban. Valamennyi részét feladtam az eddigi életemnek, de nem az egészet. A lányomnak is mindig azt szoktam mondani: Küzdjél! Most magamnak is ezt fújom– kezdte a Borsnak. – 53 éves koromig, amíg Évi, a feleségem meg nem halt, patakzó életem volt. Azt nem állítom, hogy nem voltak gondjaim, problémáim, szomorúságaim, de folyamatosan jöttek a sikerek, jól ment a szakmám, a közönség elismert, én voltam az ország Rózsa Gyurija. Azt hittem, hogy örökös győztes vagyok. Aztán a feleségem elvesztésével rájöttem, hogy nem így van. Vannak olyan erők, amik simán az út szélére állítanak. Nehéz volt felállni, de ott mégsem vesztettem el azt a fajta fiatalságot, amit most. Tudtam, hogy a lányom miatt nem lehetek egy vén krampusz, mert Csilla még csak 16-17 éves volt, megszokta, hogy az édesapja egy életvidám férfi, viszont a balesetem után neki kellett gondoskodnia rólam – mesélte a tévés.

Az igazi váltás most nyáron jött el számára.

A betegség miatt hetekig a nappaliba kényszerült, ahova lánya egy speciális kórházi ágyat állíttatott be, hogy megkönnyítse az életét.

Most viszont eljött az ideje, hogy visszaköltözött a régi szobájába, ám kiderült, a lépcsőzés komoly nehézséget jelent számára.

Október 19-én viszik el az ágyat. Már tudok lépcsőzni, de csak lassan és egyáltalán nem kellemes. Ha terhelem a bal lábamat, fáj a térdem és a bokám is… A garázsba muszáj lemennem, és az emeletre is valahogy fel kell jutnom. Ez gyorsította fel azt a döntésemet, amit már évek óta fontolgatok, ahogy 75 körül leszek, eladom, kiadom a házamat, és veszek vagy bérlek egy egyszintes lakást. Jövő tavasszal meg kell ejtenem. Olyan egyszerűnek tűnő dolgok is nehezebben mennek, mint például a kertünkben lévő medencébe a ki-bejutás. Huszonöt évvel ezelőtt költöztünk ide, rá négy évre ment el a feleségem. Amióta nincs Évi, nem különösebben ragaszkodom az ingatlanhoz. A lányom is elköltözött, nagy lett egymagamnak. De nem szomorkodom – mesélte őszintén.

Rózsa György balesete miatt azt is belátja, olyan dolgokról is le kell mondania, amik korábban az életet jelentették.

Mentek az évek, de sosem éreztem, hogy egy öreg ember lennék. A 74. évem pont ettől lesz kicsit szomorkásabb emlék. Nem egyszerűen arról van szó, hogy egy évvel idősebb lettem, hanem ez egy új élet kezdete, és nem önszántamból. Kicsit sántikálok, biztatgatnak, hogy jobb lesz, de ebben nem hiszek. Azok a dolgok, amiket eddig nagyon szerettem, valószínűleg kiesnek az életemből. A hatalmas sétákról, nagy bolyongásokról, a külföldi utazásokról le kell mondanom. Még nem próbáltam ki, hogy mennyit bírok egy huzamban vezetni, bár visszaültem az autóba, de csak rövidebb távokat mentem a városban – fűzte hozzá.

A történtek ellenére mégis próbál mosolyogni, és bár nem tervez hatalmas ünneplést, van, ami kihagyhatatlan évfordulója alkalmából.
Csillával hétvégére beszéltünk meg egy közös ebédet. Amióta megszületett a kisunokám, egy kérésem van, ne vegyenek nekem semmit, inkább lepjenek meg egy fotóalbummal vagy egy bekeretezett képpel, amin ők vannak rajta. Nekem ez a legnagyobb ajándék. Évek óta hagyomány, hogy ilyenkor meghívom a barátaimat, beszélgetünk, nevetgélünk. Nagyobb ünneplést talán jövőre, a 75. életévemnél tartunk, de ezen még ráérünk gondolkodni.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Barátságosáron érkeznek hozzánk a Huawei új okostelefonjai

origo.hu

Putyin szövetségese megnevezte, melyik országot bombázzák először, ha kitörne a harmadik világháború

borsonline.hu

Bombatestet villantott a tengerparton Zámbó Krisztián exe: Vajon kivel utazott?

mandiner.hu

„Az én döntésem” – üvöltötte egy abortuszpárti tüntető az Egyesült Államokban (videó)

metropol.hu

Részegen szexelt a nő, ezért lángolt 16 lakás a IX. kerületben

vg.hu

Először hagyja el Oroszországot Putyin, ide fog utazni

vg.hu

Ennyit kerestek a magyar úszok a világbajnokságon

lakaskultura.hu

Nem csak a növényektől lesz otthonos: az igazán hívogató erkély titka

ripost.hu

GYÓGYSZERKÉSZÍTMÉNY AZ EMÉSZTÉSI ZAVAROK ELLEN (X)

life.hu

&#34;Bárcsak egy pohár whiskyvel a kezemben halnék meg!&#34; - Híres nők, akik imádják a barna aranyat

borsonline.hu

Lesújtó hír érkezett, elhunyt a színészlegenda

További cikkek

Botrány

Újabb botrány a brit királyi családban: András herceg után Károly herceg is gyanús ügybe keveredett

Gyász

„Szegénykém meghalt” – Zacher Gábornál vesztette életét az édesanyja