Celeb

Születésnapi videóval köszönti Horváth Charlie-t a világsztár

Bors

2021. október 28. csütörtök 19:05

Ma, október 28-án ünnepli születésnapját Horváth Charlie, ez alkalomból egy meglepetésvideóval köszönti őt Leslie Mandoki, a Németországban élő világhírű magyar zenész-producer. A két zenész lassan 50 éve ismeri egymást és Charlie tagja a Mandoki Soulmates zenekarnak is. A videó a több évtizedes szakmai barátságuk különleges pillanatait sorakoztatja fel.

Leslie Mandoki még csak tinédzser volt, amikor zenei karrierről álmodozva csodálta az akkori nagy zenészgenerációt: a Syriust, Szakcsi Lakatos Bélát, Charlie-t és a többieket. Akkoriban, az Olympia-koncerteket látogatva még nem sejtette, hogy mély szakmai barátság alakul majd ki közte és egyik legnagyobb példaképe, Horváth Charlie között. Bár Mandoki 1975-ben disszidált Magyarországról és Németországban építette fel zenei karrierjét, a két zenész barátsága azóta is tart és rendszeresen lépnek fel közösen.  

A közönség legutóbb az augusztus 21-i budapesti vizuális albumbemutató koncerten láthatta őket együtt zenélni.  Szintén emlékezetes volt Charlie 70. születésnapi koncertje a Sportarénában 2017-ben, amelyen Mandoki is közreműködött, 2018-ban pedig Charlie volt a Mandoki Soulmates sztárvendége A Szabadság szárnyai című jótékonysági koncerten New York-ban.

Mandoki az elmúlt évtizedek legszebb pillanatait gyűjtötte egy csokorba, hogy egy megható videót készítsen a születésnapos Charlie-nak. A felvételen feltűnnek az 1997-ben megjelent Találkozások című lemez stúdiófelvételének képsorai, amelyeken Charlie és Mandoki mellett a szintén közreműködő Demjén Ferenc, Zorán, és az azóta elhunyt Cserháti Zsuzsa és Somló Tamás is láthatóak. 

2013-as felvételeken Charlie és Chaka Khannal együtt énekli a Nothing or Everything című számot a Soulmates-tagok közreműködésével a MÜPA színpadán.

A 2015-ben a Mandoki Soulmates ingyenes szabadtéri koncertet adott a Várkert Bazár előtt, melynek csúcspontja az ikonikus On and On/ Játssz tovább produkció volt Leslie Mandoki, Horváth Charlie, Szakcsi Lakatos Béla, Somló Tamás, Nik Kershaw, Chris Tompson és Nick Van Eede előadásában, John Helliwell szaxofon- és Mike Stern gitárszólójával.

A születésnapi videóban a fentieken kívül olyan slágerek csendülnek fel, mint a Mélyre áss, vagy magasra szállj vagy a Jég dupla whiskyvel. A képsorok jól példázzák, hogy a zene az egyik legnagyobb egyesítő erő a világon, hiszen határokon, nyelveken, generációkon is átível.

További cikkek

Szakítás

Hat évvel korábban ugyanazért hagyta el vőlegényét Kulcsár Edina, mint most Csutit

Fotó

Vége a találgatásoknak: Tóth Andi szülinapján mutatta meg, ő a hercege

Ez is érdekelhet

metropol.hu

Brutális mínuszok jönnek, percek alatt több centis hó esik le

metropol.hu

Borzalmas dráma Újpesten, meghalt egy 7 éves kisfiú a benzinkúton

origo.hu

90 éves Richard Lester, az Egy nehéz nap éjszakája rendezője - képgaléria

magyarnemzet.hu

Sírva vallotta be a kőműves, hogy megölte a családapát

vaol.hu

Elfogták a Szentpéterfánál katonákra lövő moldáv embercsempészt

origo.hu

25 millió felett a Game Pass előfizetőinek száma

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: Mérhetetlen csalódottság van bennem – Nagy László

origo.hu

Kézilabda Európa-bajnokság: több mint 800 ezer fogadás a három magyar meccsen

origo.hu

Nagyon ritka, százmilliókat érő autókincset találtak egy elhagyatott pajtában

mandiner.hu

Sok külföldi cég a mérnökök miatt jön Magyarországra – a BME rektora a Mandinernek

heol.hu

Két ember halálához vezetett a kerecsendi férfi felelőtlen száguldozása

origo.hu

Macskák, akik a rejtőzködés nagymesterei