Celeb

Száraz Dénes: Kerülök mindent, ami aszfalt a futásom során

Bors

2021. augusztus 28. szombat 15:30

A népszerű színész arca napról napra megjelenik a televízió képernyőjén. A Mintaapák című sorozat közkedvelt karakterét, a boldogságot kereső megözvegyült állatorvost, dr. Molnár Tamást alakítja, aki nem csak a szerepe szerint, hanem a való életben is szereti a természetet.

Forrás: TV2

A nagyváros forgataga mennyire ragadja magával?

Inkább a terepet, a hegyet és az erdőt szeretem. Kerülök mindent, ami aszfalt a futásom során. Erdő mellett lakunk, a természet csak egy karnyújtásnyira van. Még autóba sem kell ülni ahhoz, hogy a budai erdőben fussunk vagy éppen túrázzunk a kisfiammal.

A hegyes vidékeket különösen jól ismeri, hiszen gyakorlott, vizsgával rendelkező sziklamászó. Manapság is aktívan gyakorolja ezt a hobbiját?

A sziklamászás mára háttérbe szorult, de még mostanában is nagyon sokszor járok a Magas-Tátrába. A húszas-harmincas éveimben hódoltam ennek a szenvedélynek. Manapság általában inkább csak futni szoktam, hegyi ösvényeken túrázom, de már nem mászom sziklafalra. A tereptriatlon továbbra is az életem része. Ez rendkívül izgalmas, mert tóban úszunk, amit hegyi kerékpározás követ, végül pedig a terepfutás következik.

A kisfia is követi a példáját?

Próbálom a fiamat is a természet szeretetére nevelni. Valóban sokszor megyünk együtt biciklizni vagy futni az erdőbe. Számunkra a természet a természetes. Például minden nyáron Horvátországba utazunk, mindig ugyanarra a szigetre, ahol igyekszünk tömegmentes kis öblöket keresni, ahol nyugodtan búvárkodhatunk a kisfiammal.

A sorozatbeli karakterének megformálásában mi jelentette a kihívást?

Az állatorvosi hivatás eléggé távol áll tőlem. Így a jelenetek során meg kellett tanulni, hogyan kell egyáltalán szakszerűen egy kutyához vagy macskához nyúlni. Ám a szakemberek segítettek ebben. Tamás szerepét egyébként szeretem, mert ugyanolyan családcentrikus, mint én. Nekem is van egy gyermekem, aki ugyanannyi idős, mint a filmbeli kislányom.

A közönség azonosítja a szereppel?

Olykor előfordul, hogy a piros lámpánál egy autóból átszólnak és integetnek, jelezve, hogy nézik a sorozatot. A minap éppen virágot vettem, és a virágárusnő pont abban a pillanatban nézte vissza a harmadik évad első részét, és már mosolyogva üdvözölt, ahogy odaléptem: „Csak nem maga jött?” „Csak én.”

Tavasszal és nyár elején eléggé elfoglalt volt. Most mennyire van lekötve feladatokkal?

A Mintaapák harmadik évadának felvételi munkálatait már július végén befejeztük. Három hónap alatt felvettük az egészet. Közben még májusban forgattam a Herczeg Ferenc művéből készült Kék róka című vígjátékot, amiben főszerepet játszom, és az 1930-as évek világába kalauzolja a nézőt. A tévéjáték ősszel kerül bemutatásra. Egyelőre nem látok előre több munkát, így nagy a szabadság, rendszeresen tudok edzeni. Ám a tervek szerint továbbra is játszom a Bánfalvy Stúdió társulatával a Páratlan Páros című előadásban. Őszre több előadás be van tervezve. Remélem, a járvány nem szól közbe.

Így tölthetsz el egy napot a Mintaapákkal

Fantasztikus lehetőséget kínál a Borsonline és a TV2 a Mintaapák rajongóinak. Közönségtalálkozót szerveznek, ahol találkozni lehet a szereplőkkel, valamint betekintést nyerhetsz a kulisszák mögé.

Nincs más dolgod, mint a Mintaapák Facebook-oldalán válaszolni egy kérdésre augusztus 29-ig. A helyesen válaszolók közül 20 főt sorsolnak ki, aki egy kísérőt is vihet az eseményre.

😍 VÁLASZOLJ HELYESEN ÉS TALÁLKOZZ TE A MINTAAPÁK SZÍNÉSZEIVEL! 😍Szeretnél részt venni a Mintaapák közönségtalálkozóján?...

Közzétette: Mintaapák – 2021. augusztus 24., kedd

További cikkek

Dráma

Kulcsár Edina megrázó vallomása: Bele voltam kényszerítve!

Válás

Horváth Gréta kifakadt: Őszintén vallott a szakításról

Ez is érdekelhet

mandiner.hu

Orbán Viktor: Küldetés teljesítve. Isten veled, Lajos bácsi!

metropol.hu

Döbbenetes fotó készült a Kőbánya-Kispestnél összeütközött metrószerelvényekről

she.life.hu

Pilát Gábor: Egy mérgező párkapcsolatban az ember nem él, hanem vegetál

vaol.hu

A jegyváltástól a pontatlanságig – Sok kritika éri az új szombathelyi szolgáltatót

origo.hu

Generációs kapcsolatot mutattak ki a dohányzás és a testzsír között

vg.hu

Kiderült a halál oka, koronavírusban hunyt el Meat Loaf

life.hu

"Régen együtt sz***atok, most meg egymásra" - Kulcsár Edinát vécés képe miatt kezdik ki a kommentelők

life.hu

Az AstraZeneca oltás újabb ritka mellékhatására derült fény

origo.hu

Vidám fazon és 5 literes fogyasztás: teszten a magyarok egyik új kedvence