Celeb

Még életében lányának adta velemi házát Törőcsik Mari

Bors

Létrehozva: 2021.08.09.

Még életében gondoskodott a legendás otthona, a velemi háza sorsáról Törőcsik Mari. Az ingatlant a háromszoros Kossuth-díjas művésznő még 2014-ben a lányának, Teréznek ajándékozta, így egészen biztos, hogy a Vietnámból örökbefogadott fia nem örököse az épületnek. A fiú tisztában van anyja döntésével.

Törőcsik Mari és férje, Gyula két gyermeket neveltek fel együtt: a vér szerinti lányukat, Terézt, illetve a Vietnámból örökbe fogadott fiúkat, Sont. Mindkettejüknek igyekeztek szép és nyugodt életet biztosítani. Taníttatták és féltve óvták őket, mindenképpen azt szerették volna, hogy sokra vigyék az életben. Az óvodás korú Son hamar beilleszkedett Magyarországon, és a nyelvünket is villámgyorsan elsajátította. Felnőtt korában hazatért szülőhazájába, hogy évekig ott éljen. Sokáig úgy tűnt, hogy többé nem is tér vissza Magyarországra, ráadásul Vietnámban talált magának feleséget.

Később egy súlyos betegség is megtámadta, és kérdéses volt, hogy egyáltalán sikerül-e legyőznie a halálos kórt. A Nemzet Színésze akkor a pénzt nem sajnálva segített gyermekén, vagyis milliókat utalt Son gyógykezelésére. A fiú megmenekült a haláltól, és néhány évvel ezelőtt ismét hazánkba költözött: házat vásárolt magának a Vas megyei Velemben. Azon a településen, ahol a gyermekkora jelentős részét töltötte. Csupán néhány perces sétányira lakott jótevőjétől, ám egyesek szerint viszonylag ritkán látogatta anyját. Ez fájt Törőcsiknek, de így is mindenkinek szeretettel beszélt a fiáról.

Sokat jelentett neki a ház

Törőcsik néhány hónappal a halála előtt a Bors Extra magazinnak arról beszélt, hogy élete legszebb emlékei kötik a velemi házhoz, és már csak arra vágyott, hogy még egy tavaszt megérjen a festői szépségű fái közelében. Ez nem adatott meg neki, ugyanis a szombathelyi kórházban idén áprilisban elhunyt.

A gyönyörű épület több szobából áll, és a színésznő még egy külső konyhát is kialakíttatott benne. Szeretett ott üldögélni, és szeretettel fogadta vendégeit a nyugalmat sugárzó teraszán. Aktívabb éveiben szívesen rendezett ott hatalmas partikat, olyankor a főzőtudományát is megcsillogtatta.

Son tudomásul vette Mari döntését

Miután Törőcsik Mari idén áprilisban meghalt, a Bors megtalálta Sont az otthonában. Akkor nem kívánt nyilatkozni érzéseiről, mondván, még nincs arra felkészülve, hogy kiálljon a nyilvánosság elé. Nos, ez azóta sem változott, ám azzal kapcsoltban mondott néhány mondatot, hogy megtudtuk: a legendás velemi Törőcsik-ház nem része a művésznő hagyatékának, ugyanis a Nemzet Színésze a házat még 2014-ben a lányának ajándékozta.

A Bors birtokába jutott dokumentumok szerint a művésznő még életében szeretett volna gondoskodni arról, hogy gyermekei között ne alakuljon ki vita a hagyatékról. Fia gyógykezelésére milliókat költött, lányának pedig szeretett velemi házát szánta – így próbálta előkészíteni a békés elmúlást. Pont olyan bölcsességgel és nyugalommal, ahogyan életét is élte. Ezzel pedig Son is egyetértett.
Van egy szép otthonom, és elfogadom anyám akaratát – mondta tömören lapunknak a fiú. Az ingatlan egyébként sokak érdeklődését felkeltette. Nem csak turisták látogatják, akik egyelőre csak kívülről láthatják, de a helyi önkormányzat is megvásárolná, hogy emlékházként működtesse. Kérdés, hogy ez egyezik-e a tulajdonos, vagyis Teréz akaratával.

Ritán beszélek a lánnyal a terveiről, de úgy rémlik, hogy egyszer megjegyezte, hogy annak adja el a házat, aki a legtöbbet adja érte. Abban biztos vagyok, hogy nem kíván ideköltözni – mondta a Borsnak Margitka, Törőcsik egykori közvetlen szomszédja és mindenese.

Törőcsik Marinak egyébként Budapesten, a Vincellér utcában is volt egy lakása. Az ingatlan tulajdoni lapja szerint ő volt a tulajdonosa, ám két másik családtag mellett közbenső jogszerzés címén szerepel a dokumentumban Son és Teréz neve is.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek