Celeb

Győrfi Pál: A gyerekek valamiféle mesefiguraként tekintenek rám

Bors

Létrehozva: 2021.08.01.

Győrfi Pál sosem gondolta, hogy nagycsaládos apaként a gyerekeit egyszer egy világjárványtól kell féltenie. Az Országos Mentőszolgálat szóvivőjét egyedül a felesége képes megnyugtatni.

Forrás: Mediaworks-archív

Rengeteget dolgozott az elmúlt másfél évben, de még a nyaralása alatt sem kapcsol ki teljesen, hiszen a Balaton partján állva ad most interjút. 

Másfél hétre jöttünk le Szigligetre. Nagyon vágytam már rá, hogy ledobjam a cipőm és lángost ehessek a strandon. Négy-öt napig mellőztem a munkát, most viszont azon kapom magam, hogy újra kezdek belemerülni a fontos és kevésbé fontos ügyekbe. Nem vagyok rá büszke, de aki ilyen foglalkozást választ, az nyilván egy kicsit „zizi”. A családom persze kevésbé boldog a munkamániámtól.

Mennyiben változtatott az életén a koronavírus?

Nehéz felidézni, milyen volt a Covid előtti életem. Megtisztelőnek éreztem, amikor engem kértek fel rá, hogy a koronavírussal kapcsolatos lakossági videókban közvetítsem a fontos üzeneteket, de fogalmam sem volt arról, mivel jár majd ez a későbbiekben. A járvány első hullámának idején még senki sem tudta, mi ez az egész, vagy mikor ér véget. Nem gondoltam volna, hogy egy olyan hosszú médiaszereplés lesz belőle, ami teljesen különbözik attól, amit eddig csináltam. A nézők és olvasók az emberi oldalamat is megismerhették, és nemcsak egyenruhás „beszélő fejként” könyveltek el magukban. Nem titok, hol lakom, ki a feleségem, hány gyerekem van… Ez részemről tudatos volt, mert szerintem jó, ha látják, magam is hús-vér ember vagyok, van családom, fájhat a lábam, lehetnek jó és rossz pillanataim. 

Hogy fogadták az emberek az új szerepkörét?

Az elején „Maradj otthon! bácsivá” váltam, hiszen mindenkit erre kértem. Ez a mondat rám ragadt, még ma is sokan utánam kiabálják az utcán. A gyerekek körében rendkívül népszerű lettem, itt a strandon is azonnal felismernek. Nagyon csípnek, mintha valamiféle mesefigura lennék. Nagy lehetőség, hogy hozzájuk is szólni tudok, hogy elmondhatom, miként vigyázhatnak a saját és mások egészségére. Eddig nem volt ennyire jó csatornánk hozzájuk. 

A családja nem sínylette meg az állandó távollétét? 

Eleinte mindenkinek azt tanácsoltam, ne menjen sehova, de magam ezt nem tudtam megtenni. Féltem, nehogy hazavigyem a vírust. A családomnak is nagyon nehéz volt ez az időszak. A feleségemnek, Adriennek a munkája mellett a három általános iskolás gyerekünk online oktatását is felügyelnie kellett. Sokan körülöttünk minden óvintézkedés ellenére is elkapták a koronavírust, de mi szerencsére egészségesek maradtunk. Kamaszként egy papírkötésű Járvány című könyv volt a kedvenc olvasmányom, ami egy képzeletbeli járvány terjedését próbálta meg valós elemekkel átszőve bemutatni. Műfaja a horror és a sci-fi elemeit is tartalmazta, de megéreztem, hogy ilyen egyszer valóban bekövetkezhet.

Rengeteg mém készült önről a járvány kapcsán. Bántónak vagy viccesnek tartja ezeket? 

Egyetlenegy sem volt gonoszkodó. A legkreatívabbnak azt találtam, amikor nagyon öreg Győrfi Pált csináltak belőlem és az volt a kép mellé írva: 2037, még egy kicsit tartsanak ki! Nem sértődtem meg, sőt többet meg is osztottam a saját közösségi oldalaimon, elvégre nehéz pillanatokban a humor gyógyszerként működhet. Akik csak a tévéből ismerik a komoly szóvivői énemet, sokszor meglepődnek, hogy nagyon is fogékony vagyok a humorra és az öniróniára.

Az ön számára mi a legnagyobb tanulsága a koronavírus-járványnak?

Eddig is úgy gondoltam, hogy az egészség a legfontosabb érték. Ha azzal baj van, az összes felhalmozott vagyon elértéktelenedik. A családom biztonsága nagyon fontos, ez is tovább erősödött bennem. Korábban hosszú ideig éltem egyedül, de az utóbbi években nagyon megváltoztam, családcentrikus lettem. Olykor szorongással feküdtem le, úgy éreztem, elkaptam a betegséget, mert kapart a torkom. De ez csak addig tartott, amíg oda nem bújtam Adrihoz, akivel a kapcsolatom mély és harmonikus.

Lesz még ok szorongásra? 

A negyedik hullám küszöbén komoly veszély, hogy sokan a külföldi utazásról valami mást is hoznak magukkal a csomagjaikon kívül. Ezért is vakációzunk most belföldön, Adrienn családjának nyaralójában. Drukkolok, hogy az oltás fontosságát minél többen megértsék. Ádám fiam ősszel lesz 12 éves, neki már lesz lehetősége, hogy megkapja a vakcinát, de a kicsikért még aggódom.

Névjegy

Született: 1965. december 3., Budapest

Az Országos Mentőszolgálat szóvivője.

Felesége: dr. Salgó Adrienn. Gyermekei: Dániel, Lilla, Alíz, Ádám.

Már 6 éves korától mentős akart lenni. 1983–1998 között az Országos Mentőszolgálatnál mentőápoló, majd diplomás mentőtiszt, később mentálhigiénés szakértői és PR-diplomát is szerzett. 2001 óta az OM szóvivője, kommunikációs és PR-vezetője. Oktat, motivációs előadó és tanácsadó, címzetes egyetemi és főiskolai docens, a Magyar Köztársaság Ezüst Érdemkeresztjének kitüntetettje.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27226_resized.jpg?avcount=1713585617
origo.hu

Elszólta magát a megcsalásról a magyar sztárpár

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17145120_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Közleményt adtak ki a Messenger- és a Facebook-felhasználóknak

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17139890_auto_resized.jpg
magyarnemzet.hu

Nyilatkozott az orosz mesterlövész, miután megadták magukat az ukránok + videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17141581_auto_resized.png
metropol.hu

Házasság első látásra: kiderült, mi van Bogi és Csabi között

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17144014_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Ukrajnában szavaztak a magyarokról – lesújtó a végeredmény

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27232_resized.jpg?avcount=1713585617
origo.hu

Jákob Zoltán elárulta, miért lett sikeres

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17135104_auto_resized.jpg
astronet.hu

Ennek a 4 csillagjegynek bőséget hoz a Bika hava

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27216_resized.jpg?avcount=1713585617
origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27156_resized.jpg?avcount=1713585617
videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17145931_auto_resized.jpg
borsonline.hu

"Ez már csak kapálózás" – alig szeretné valaki Tóth Andit az X-Faktorba mentornak

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17144310_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Házasság első látásra: Enci megfenyegette Andrist, mindent kitálal

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/MVcTvZc_pQ2pn5eP0OgRxnsTEogtoejfWqaynBCgBbE/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2JiYTM0NjM4NGVkZDRiYjc4MzYwODIxN2Q1MjY0NDg0.jpg
Pletyka

"Ez már csak kapálózás" – alig szeretné valaki Tóth Andit az X-Faktorba mentornak

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/iAf_dNB5Qmol82puOI69Fa_tjYLlEM8DZ5xvAsnxKOQ/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2YxYzA5YzhiOWY3ZTRjOTZiODA5MDIwYTA4MDU5MTUy.jpg
Divat

A Next Top Model Hungary zsűritagja elárulta, mitől szép egy nő valójában