Celeb

Súlyos üzenetet küldött Bódi Csabi: Börtönbe visz a gyors pénzkereset

Bors

Létrehozva: 2021.08.05.

A roma származású zenész most motivációs előadóként küzd a hátrányos helyzetű gyerekek felzárkóztatásáért.

Forrás: Facebook

Bódi Csabi és családja figyelemre méltó zenei karriert tudhat magáénak. Ám a család egy percre sem feledkezik meg arról, hogy honnan indultak - ezért is indított országjáró előadássorozatot az énekes.

Nemcsak a lopás, rablás, a bűnözés a roma szó definíciója, hanem a tisztesség, a becsület, a zene, a szeretet, a család és az összetartás. A roma kifejezést az utóbbi évtizedeket megtépázták - kezdte Bódi Csabi a Borsnak.

Az ország egyik legfényesebb karrierjét futotta meg Csabi édesanyja és édesapja. Bódi Margó és Bódi Guszti neve mára fogalommá vált, holott nagyon mélyről indultak. Már tinédzser koruk óta dolgoztak. Margó először ládát szegelt, Guszti pedig orvosi műszerek szerelését végezte. Volt bennünk elszántság, többet akartak, és megküzdöttek az előítélekkel is.

– Harminc évvel ezelőtt történt, amikor még édesanyám titkárnőként dolgozott, hogy bement egy üzletbe, és a biztonsági őr utána ment. Nem is volt ebből probléma sőt, így fel tudta hívni az őr figyelmét arra, hogy van rajta kívül más is a üzletben, aki az üzletben lopja a ruhákat, aki ráadásul nem roma származású – emlékezett vissza Csabi, aki saját családjának példáján keresztül próbálja motiválni a felnövekvő nemzedéket.
A gyors pénzkereset a lopás, a rablás börtönbe visz. Itt pedig már egy olyan örvénybe kerül az ember, ahonnan nagyon nehéz kijönni. Mi ezzel szemben megpróbáljuk megmutatni, hogy lehet másként dönteni. Kétkezi munkával, tisztességgel is előre lehet jutni. Bár ennek a gyümölcséhez idő kell. De mindig az egyenes út a legrövidebb – zárta szavait Csabi.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek