Celeb

Nyári Károly: Az unokám előbb énekelt, mint beszélt

Bors

2021. július 23. péntek 15:30

Az előadóművész kétéves unokája kivételes zenei tehetséggel bír. Fantasztikus, amire már képes. Kálmánka valószínűleg követi majd a családi hagyományt.

Forrás: Bors

A muzikalitás és a szeretet átszövi Nyári Károly családi életét is. Lányai, Edit és Alíz, illetve a fia ifj. Nyári Károly, aki a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem klasszikus zongora szakos hallgatója, a zenei pályát választották. Már most minden jel arra utal: kétéves unokájának, Kálmánkának is ez lesz az útja.

Nagyon közel áll Kálmánkához a zene, már a születése előtt is az édesanyja hasában folyamatosan zene vette körül. Egészen pici, körülbelül még csak fél éves volt, amikor csendben végighallgatott egy próbát, amivel éppen egy nagyon koncertre készültünk. Ám a munka befejezése után Kálmánka elkezdett dudorászni – mesélte a művész.

Az unoka már a zongorával is megismerkedett, sőt kapott már egy kis hegedűt is, amit sokszor elővesz. Kálmánka a család előtt már próbálgatja a szárnyait. Kis koncerttel örvendezteti meg nagyapját. A kisfiúnak már most szembetűnik kivételes tehetsége, aki segítség nélkül könnyedén visszaénekel különböző zenei hangot.

– Utaztunk nemrég az autóval, mikor megszólalt egy autó dudája, Kálmánka pedig ugyanazon a hangmagasságon visszaadta a duda hangját. Ha zongorán leütök egy hangot, pontosan visszaénekli. A gyermekdalokat is gyorsan tanulta meg, szinte előbb énekelt, mint beszélt. Van zenész elég a családban, volt kitől örökölnie a muzikalitást. Az édesapja is hegedűművész, a másik nagyapa Dráfi Kálmán a Zeneakadémia professzora.

Nyári Károly számára hatalmas boldogság, hogy unokája is érzi a zene minden rezdülését. A gyermekei mellett valószínűleg Kálmánka is nyomdokaiba lép majd. Ám most az énekművész minden erejével a fellépéseire összpontosít. Augusztusban még egy újabb koncertsorozatot indít, Legendák dalai címmel.

Nyári Károly Covid után a dallamok is gyógyítanak címmel ingyenes koncertsorozatot hívott életre a szépkorúak részére, hogy az eltelt nehéz időszak után zenéjével szeretetet és lelki feltöltődést adjon, kifejezve a hálát és a tiszteletet, melyet az idősek iránt érez. Az első koncert július 12-én került megrendezésre nagy érdeklődés mellett, fergeteges sikerrel Budapesten, a József nádor téren. A következő koncert, szintén Budapest belvárosában augusztus 5-én kerül bemutatásra.

A pandémiának nincs teljesen vége, ám egy kicsit felszabadultunk. Az igazi ajándék az, hogy a közönséggel végre találkozhatok a koncertek alkalmával, és szeretetet adhatok – nyilatkozta Nyári Károly.

További cikkek

Pornó

Elárulta a gigamellű felnőttfilmes, mennyit szexel valójában

Ez is érdekelhet

origo.hu

160-nal repült át a körforgalmon egy autós a Balatonnál - videó

metropol.hu

Tovább fokozódik a Kulcsár Edina–Csuti-ügy: Tommyboy is elárulta a véleményét

origo.hu

Hózáporokkal és viharos széllel jön a hidegfront

vg.hu

Ne lesz kötelező a koronavírus elleni vakcina Csehországban

szoljon.hu

A Jászkunságban is hódítanak a furcsa keresztnevek

nemzetisport.hu

Német Kupa: hiába a Bayern elleni kiütés, búcsúzott a Gladbach

origo.hu

Sztárok, akik már vásároltak jegyet az űrbe - galéria

metropol.hu

Brutális mínuszok jönnek, percek alatt több centis hó esik le

origo.hu

Megint csalt, megint lebukott az RTL Klub

nemzetisport.hu

Csütörtöki sportműsor: pályán a Barcelona és a Real Madrid

origo.hu

Cseh László elmondta, mit gondol a szexuálisan bántalmazott Szilágyi Liliána ügyéről