Celeb

Norbi nagylánya nem kér az elkényeztetett tiniéletből: Levált a szüleiről a 17 éves Schobert Lara

Bors

2021. július 7. szerda 05:10

Norbi nagylánya nem kér az elkényeztetett tiniéletből, fontos számára, hogy megismerje a családi üzlet minden csínját-bínját, és meg akar dolgozni a pénzért. 

Egymás kezébe adják a kilincset az egyik budai bevásárlóközpont pékségében a vevők, péksüteményt vesz, mások csak egy üdítőért ugranak be. Ugyan klimatizált a bolt, a kiszolgáló pult mögött található sütő tikkasztó meleget áraszt magából, a pultban álldogáló csinos, fiatal eladónőn mégsem látni, hogy szenvedne a műszakja alatt.

Mosolyogva beszélget a betérőkkel, egy angol nővel például hosszú perceken át arról értekezik idegen nyelven, hogy milyen összetevőkből áll a kiválasztott kakaós csiga. Ő Schobert Lara, Norbi és Rubint Réka elsőszülött lánya, akinek a családi tervek szerint most éppen a meseszép Santorini szigetén kellene a pálmafák alatt heverésznie, ahol éppen szülei utaztak a napokban egy Alakreform táborra. Bár Norbiék szerették volna, ha a lányuk is velük utazik, Lara erősködött, hogy inkább maradna, mert dolgozni akar. 

– A saját döntésem volt, hogy itthon maradok. Dolgozni szeretnék, meg akarom ismerni az üzletünket, a termékeket, a vendégeket és nem mellesleg pénzt is szeretnék keresni. Utálok ugyanis kölcsönkérni a szüleimtől. Jobban esik azt elkölteni, amiért megdolgozom. 

Lara még csak 17 éves, de már most pontosan tudja, hogy mit akar az élettől, volt is ebből elég konfliktusa otthon. 

– A leválás nem könnyű feladat – mondta egy aggastyán bölcsességével – főleg apámmal volt sok harcom. Kicsi korom óta elég önálló vagyok, szeretném a magam útját járni. Nagyon sok munkát igényel ez a folyamat, mert nekem a Schobert névvel duplán meg kell dolgoznom mindenért, a sikerért, az elismerésért. Nagyon sok előítélettel találkozom. Van, aki nem ismer, de meghallja a nevem és azonnal utál. Én ezt elfogadom, megtanultam tudatosan kezelni, nem beengedni az idegenek negatív reakcióit. Az elején persze bántott, hogy úgy ítélkeznek, hogy azt sem tudják, valójában milyen ember vagyok. Ma már nem szorongok emiatt. Inkább megyek előre az utamon, és a lehető legtöbb energiát abba fektetni, hogy megvalósítsam magam. Persze – tette hozzá kuncogva –, van előnye is az ismertségnek: a napokban voltam Siófokon, ahol felismertek és mehettem egy ingyen kört az óriáskeréken…

Schobert Lara a fiatal korát meghazudtolóan érett személyiség, tisztában van vele, hogy a híres és jómódú család sarjának lenni felelősség. 

– Nem szeretném a szüleim árnyékában élni az életem. El szeretnék érni sikereket, a saját erőmből. Persze, ehhez elengedhetetlen az a szertő és gondoskodó családi háttér, amiben élek, ez nem kérdés – magyarázta Lara, majd így folytatta: – Szerencsés vagyok, hogy ide születtem, de én nem az a fajta tinédzser vagyok, aki az apucitól kapott luxuskocsiban furikázik a haverokkal minden este. Ha azt kérdezik, hol leszek húsz év múlva, azt válaszolom, hogy lesz egy lovardám, ahol gyerekeket tanítok majd lovagolni, és persze lesz ott egy nagy étterem is, a szüleim által életre keltett bolthálózat termékeivel. Mindkettőt szeretném. Tovább vinni, menedzselni az Update márkát és mellette lovakkal foglalkozni. Ez a vágyam. Ezért dolgozom most is ahelyett, hogy a tengerparton koktéloznék – mondta büszkén Lara, majd el is köszönt tőlünk, hiszen újabb vevők érkeztek a boltba, akiket ki kellett szolgáljon.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15186257_auto_resized.jpg
origo.hu

Megszégyenítették Ronaldinhót, nagyon dühös lett a Budapestre érkező sztár - videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/9071_resized.jpg?avcount=1664975708
ripost.hu

Elképesztő: így kínozták hadifoglyukat az orosz katonák

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15187056_auto_resized.jpg
metropol.hu

„Nem követtem el bűncselekményt” – Árpa Attila ma állt bíróság elé

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15183792_auto_resized.jpg
magyarnemzet.hu

Álhírkampányt indított az Európai Parlament Magyarország ellen

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15185843_auto_resized.jpg
metropol.hu

Baleset történt a Szerencs utcánál: óriási a dugó az M3-as bevezető szakaszán

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15185811_auto_resized.jpg
vg.hu

Antonov: Az USA új katonai segélye „azonnali fenyegetés Oroszország számára”

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/9068_resized.jpg?avcount=1664975708
vg.hu

Rettegnek és szabadulnak a családi házaktól a magyarok

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/9072_resized.jpg?avcount=1664975708
origo.hu

Egyedülálló megoldás vállalkozásoknak kártyaelfogadásra(x)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15186172_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Új koronavírus-tünettel fenyeget a következő járványhullám

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15185248_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Agyonvertek két tinilányt a rendőrök, brutális körülmények közt haltak meg

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2022/10/cvNs9cWnj0m9gM72IUoYrIkuWohLXzw8mI3RxWZGMOY/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2EwZjgwY2ExZjg0MzRiNmVhOGZhM2ZjMTNjMWJlMzgw.jpg
Világsztár

Exkluzív fotók: Megérkezett Budapestre a Vad angyal sztárja, Facundo Arana

https://cdn.borsonline.hu/2022/10/4c7DbvofV4zKt_7gkqc-ypDYT5RGDt5voSUlUR0UiZk/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2U5NTIwYzgxZGI3MjQ1ZDI4MTUyYjM0MDk0YTg0NmE5.jpg
Aggodalom

Ágyhoz kötve éli életét Máthé Erzsi