Celeb

Mellbevágó bejelentés: Nem lép többet színpadra a Nemzet Színésze

Bors

Létrehozva: 2021.07.07.

Lehoczky Zsuzsa, a Nemzet Színésze, kétszeres Jászai Mari-díjas színész örökre búcsút int a színpadnak. Korábban is rebesgették, hogy a színésznő abbahagyja a játékot, de egészen eddig a pillanatig mindenki reménykedett, hogy még látni fogjuk a színésznőt a világot jelentő deszkákon.

Törőcsik Mari halála utána május 11-én választották meg a Nemzet Színészévé Lehoczky Zsuzsát. A színésznő elmondhatatlanul örül az elismerésnek, de nem sokkal később egy szomorú hírrel állt elő. Úgy döntött: elköszön az számára a világot jelentő színpadtól és ezzel együtt az Operettszínháztól is, ahol 1962 óta játszik.

1956 óta vagyok színész, úgy érzem már jár a pihenés. Nehéz lesz búcsút mondanom, hiszen a mindenem a színpad és a taps – kezdett a Borsnak a művésznő, aki azt is elárulta, hogy nem lesz búcsúelőadása, hiszen a nyári szünet után a következő, ősszel kezdődő évadban már nem áll a színpadra.

Ha abbahagyom, akkor abbahagyom. Nem szeretek búcsúzkodni, az élet túl szép ahhoz. Most lesz a 85. születésnapom és meg kell érteniük az embereknek, hogy ez már egy szép kor. Nem orvosi tanácsra hagyom abba, de érzem, hogy szabadabbá kell magam tennem. A pandémia előtt volt, hogy heti 10-20 előadásom volt, ami rengeteg – mesélte a Nemzet Színésze, akinek nem most, hanem majd ősszel, az évad kezdetekor lesz a legnehezebb a búcsú.

Az operettben most is vannak előadások, de én abban már nem veszek részt és ősszel sem fogok visszatérni. Egyszerűen pihenés alá fogtam magam, de érzem, hogy ha nehezen is, de el fogok tudni köszönni. Viszont tudom, hogy nem most, nyáron, hiszen az elmúlt években nekem az szabad volt, hanem majd ősszel, amikor elindulnak az előadások újra lesz nehezebb. De tudom, hogy meg fogom találni majd a módját, hogy a lelkem megnyugodjon. Hiszen csak egy életem van, egy történetem – mondta Lehoczky Zsuzsa, aki nyugodt lélekkel tud nyugdíjba vonulni, hiszen ahogy mondja, mindent elért, amit el lehetett ebben a szakmában.

Engem választottak a Nemzet Színészének, és azt hiszem ennél többet nem kívánhat egy színész. Minden előadásomat szerettem, mindig a száz százalékot nyújtottam és igyekeztem mindenkivel jóban lenni, segíteni a társaimat, ahogyan ők is engem. Úgy gondolom, hogy minden jó színész ugyanezt mondaná, és ezért nem lesz nehéz abbahagynom – tette hozzá Lehoczky Zsuzsa. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek