Celeb

Csak így érzi jól magát a 83 éves színész: meglepő helyen piheni ki magát Koncz Gábor

Bors

Létrehozva: 2021.07.12.

83 éves lett a Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész. Koncz Gábor szerint nem az évek száma számít, hanem az, amit megvalósított.

Forrás: Bors Archív

A színészlegenda születésnapján nemcsak köszöntésekben volt része, hanem az életművét bemutató kiállítás megnyitására is sor került a Nógrád megyei Mohorán, a Tolnay Klári Emlékházban. A tárlat a születésétől napjainkig mutatja be a művész életét és munkásságát. Koncz Gábor számára nagy öröm volt ez az esemény. Ám hangsúlyozta, hogy nem az évek száma a lényeges, hanem az, amit ezalatt megvalósít az ember.

A Borsnak elmesélte, hogy ő azt szerette volna elérni, amire korának színészóriásai tanították: ahhoz, hogy valaki nagy színész és példakép legyen, négy dolog szükséges. Először az egészséges önbizalom. Másodszor az, hogy hiteles legyen, mint például Páger Antal. A következő a tartás, ilyen volt Sulyok Mária. Az utolsó pedig a mérhetetlen alázat. Hozzátette azt is, hogy a teljesítmény nélküli, a magamutogató embereket nem kedveli.

– Ma már a becsület nem divat, de vannak emberek, akiknek fontos. Ide tartozom én is. Tudom, hogy idővel kamatozik.

Nem akart népszerű lenni

Sohasem törekedett népszerűségre, csupán arra, hogy a filmjei által nyomot hagyjon és üzenetet közvetítsen, közben pedig mindig hű maradt önmagához.

Soha nem igényeltem, hogy mindenki szeressen. Milyen ember az, akit mindenki szeret? Semmilyen. Molière azt írta, hogy mindenki barátja nem barátom nekem.

A ma is aktív színész folyama­tosan játszik az Újszínházban, és nyáron több fellépése is van. Szombaton például a társulattal a Gyulai Várszínházban mutatták be Wass Albert A funtineli bo­szorkány című regényéből ké­szült előadást. Ám a munka mellett a kikapcsolódásra is szakít időt.

– Vadászattal pihenem ki ma­gam, felkeresem a régi barátai­mat, akik bármikor szeretettel fo­­gadnak. Intenzíven pihenünk: va­­dászunk és horgászunk. Lova­gol­ni már nem szoktam, mert két éve megműtötték a gerince­met – fűzte hozzá a színész.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek