Celeb

Hátborzongató: két rajongója öngyilkossága után egy fiatalt pálinkával és koncertjeggyel beszélt le a végzetes tettről Pásztor Anna – Videó

Bors

Létrehozva: 2021.06.25.

Zaklatója, és egy másik, nagyon fiatal rajongója is öngyilkos lett korábban az énekesnőnek, aki azt mesélte, már közel egy tucatnyian írtak neki rajtuk kívül is, hogy véget vetnének az életüknek.

Forrás: Youtube

Végtelenül vagány, de épp ennyire érzékeny énekesnő Pásztor Anna, aki előadóként valószínűleg többször nézett szembe a halállal, mint bárki más – hol ő volt a Kaszás célpontja, hol vele kapcsolatban álló személyek, a rajongói. Egy őrült rajongója például halálosan megfenyegette, kést is vitt a koncertjére, hogy kivégezze Annát, majd miután elfogták, öngyilkos lett.

Egy másik fiatal srác szintén önkezével vetett véget az életének, róla dalt is írt az Anna and the Barbies frontembere.

Hátborzongató vallomást tett

Most pedig Kadarkai Endre műsorában, a Szavakon túl című műsorban mesélte el, nem ez a két rajongója volt „csak”, aki önkezével akart véget vetni az életének.

Talán Annának is köszönhető viszont az, hogy a több, mint tíz esetből csak ez a kettő végződött tragédiával.

A beszélgetés egy pontján arról volt szó, hogy mennyi negatívumot pakolnak Annára azok, akik nekik mesélik el a bánatukat, és hogy hogyan tanulta ezt meg kezelni az énekesnő.

– Ezt is meg kellett tanulni kezelni, mert sokáig hagytam. Mivel az emberek kínjukban nem tudják, hogy hova menjenek, ezt lapáttal pakolták rám. A hivatástudatom azt mondja, hogy sok embernek kell segítenem, nem kettőnek, aki nyakba hány, utána összekarmol részegen és nem is emlékszik rá. Ez a fajta „fotózkodjunk és utána részeg embereket vigasztaljunk” ez már nem megy. Sokszor volt, hogy egy két órás koncert után négy órát vigasztaltam – kezdte Anna, aki részletezte is ezt a "nyakbahányós" esetet.

– Elmesélte, hogy meghalt a kutyája, sírt, a karjaimban esett össze, utána nyakba hányt – elevenített fel egy kellemetlen esetet az énekesnő, aki ennél szomorúbb történetet is megosztott a riporterrel.

Öngyilkos gondolatok

– Nagyon sokan írtak nekem, hogy „Anna, azonnal hívjál föl, beszélgessünk, találkozzunk, mert különben öngyilkos leszek. Ilyenből volt vagy tíz eset. Kettő öngyilkos is lett. Sokakkal foglalkoztam és vissza is írtam nekik, de ez borzasztó felelősség. Ilyenkor általában elmondom azonnal, hogy emberek ahhoz, hogy segíteni tudjanak, életük végéig tanulnak, hogy ezt kezelni tudják és olyan dolgokat tudjanak mondani, ami segít– magyarázta Anna, akitől Kadarkai itt megkérdezte, őt mennyire viselik meg az ilyen brutális szándéknyilatkozatok, pláne, ha tragikus tettbe is fordul a sötét gondolat.

– Hogyne, megvisel, ez borzasztó. De attól függ, volt ez a támadó, aki meg akart ölni és utána lett öngyilkos, akkor nem volt bennem önvád, inkább arra gondoltam, hogy de jó, hogy nem haltunk meg se én, se a gyerekeim, se a zenekarom. Ez az ember mindenképpen meg akart halni, de előtte még mindenképpen ki akart nyírni. Borzasztó volt, hogy meg kellett ismernem egy embert, aki ilyen lélekkel élt – mondta Anna, aki egy másik esetet is felelevenített.

A fiatal fiú nem szólt a tervéről

Volt egy fiatal fiú rajongója, akiről nem lehetett sejteni, hogy milyen rossz állapotban van, csak egy kissé furcsa, zavart, elvont figura volt, mint Anna szerint minden harmadik alternatív-zene rajongó.

– Ő teljesen váratlanul, nem is mondott semmit, nem mondta, hogy öngyilkos lesz, csak egyszer azt írta, hogy ez az utolsó Messenger üzenete. Utána anyukája hívott, hogy ki vagyok, mert nekem írt utoljára és kiugrott a hatodik emeletről. Az borzasztó volt. Nagyon fiatal volt, szélsőségesen mély depressziós. De nála sem ápolgattam a lelkét – magyarázta Anna, aki itt még nem állt meg a felsorolásban, újabb megdöbbentő esetet elevenített fel Kadarkai Endrének.

Pálinkával sikerült lebeszélni az egyiküket

– Olyan volt, hogy valaki felhívott, karácsony előtt, hogy karácsonykor öngyilkos lesz. Mondtam, hogy „Figyelj, nem tudok mit mondani, és hogy, nem is posztom, de annyit tudok mondani, hogy 28-án lesz egy koncertünk, ha oda eljössz, akkor meghívlak két pálinkára és felírlak a VIP-listára. Ott lesz a neved, gyere el, ha 28-án ott leszel, tudom, hogy élsz.” Jött, és pálinkáztunk! Ő pedig megköszönte.

Anna kifejtette azt is, miért nem reagál intenzívebben ezekre az üzenetekre: úgy érzi ugyanis, hogy nem feladata, hiszen attól, mert színpadon áll, nem ért mindenhez és pláne nincs meg benne az a szakértelem, ami például egy pszichiáterben, aki képes a megfelelő szavakkal és tettekkel jobb belátásra bírni egy öngyilkosságra készülőt.

Anna az interjúban arról is mesél Kadarkainak, hogy miért is van neki három apukája és miért menekült a családjától. Érdemes végignézni az egészet!

VAN SEGÍTSÉG!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelkielsősegély-számot!

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek