Celeb

Árpa Attila: Nem vágyom szexrabszolgára

Bors

2021. június 24. csütörtök 05:10

Forrás: Bors

Árpa Attila nyilvánosan vállalta: súlyos személyiségzavarral küzd. Az Argo-filmek  rendezője most olyan regényt ajánl, amelynek témája őt is érinti, és amely újabb felismeréseket hozott a számára.

Miért vállaltad, hogy dr. Szántó Szilvia: A nárcisztikussal egy ágyon című könyve mellé állsz?

Amikor előálltam azzal a vallomással, hogy nárcisztikus szociopata vagyok precedenst teremtettem. Ezzel az őszinteséggel elindítottam egy egészen érdekes hullámot. Volt, aki azt mondta, hogy ez a bátor lépés talán más nárcisztikus szociopatákat is arra buzdít, hogy ha nem is „coming outolnak”, de legalább magukba néznek. Ugyanis önmagában az a felismerés, beismerés, hogy az ember ezzel küzd, már az egy nagyon fontos lépés.

Te magad hogyan jöttél rá erre, hogy ilyen problémáid vannak?

Egy forgatókönyv kapcsán más nárcisztikus szociopatákkal foglalkoztam. Rájöttem, hogy ezek a személyiség jegyek - vagy nevezzük tüneteknek - rám nézve is érvényesek.

Jártam egy pszichológushoz ezzel kapcsolatban, és ő is megállapította, hogy igen, ennek van valóságalapja. Az, hogy én ezzel elkezdtem foglalkozni, majd beismerni, egy óriási lépés volt a gyógyulás irányába. Bár kigyógyulni nem lehet belőle, csak kezelni és elviselni. 

Milyen utóhatások értek a közvéleménytől, számítottál rá?

Amikor megvolt az ominózus nyilatkozatom utána többen jelentkeztek, elsősorban nők, akik azt mondták, hogy igen, nekik is volt dolguk ilyen nárcisztikus szociopatával. Volt szeretőjük, párjuk, aki szintén ilyen. Aztán amikor elolvastam Szilvia könyvét, kiderült számomra, hogy vannak sokkal, de sokkal ártalmasabb emberek, mint amilyen én vagyok. Az a fajta birtoklási vágy, manipulatív viselkedés sok emberben benne van, bennem is nyilván, de nem olyan szinten és nem olyan ártalmasan, mint ennek a könyvnek a férfi főszereplőjében.

Miért tartod fontosnak, hogy többet tudjanak erről a jelenségről emberek, és őszinték legyenek akár önmagukhoz, akár másokhoz?

Azért fontos, mert ezek az emberek borzalmas lelki, érzelmi károkat tudnak okozni. Minél hamarabb felismeri valaki, hogy egy ilyen „defektes” emberrel van dolga, annál hamarabb tudja a döntést meghozni, hogy kiszáll-e az egészből. Biztos vagyok benne, hogy így is lesznek bőven olyan emberek, akik azt mondják, hogy oké értem, felfogtam ő ilyen.

Csakhogy van egy kis bökkenő, ezek az emberek, nem csak ártalmasak és manipulatívak, de közben van bennük valami veszettül vonzó is. És ezt a vonzalmat rendszerint tudják is használni. 

Mi az, amiben te eltérsz A nárcisztikussal egy ágyon című könyv férfi főszereplőjétől?

Bár minden rossz tulajdonsága megvan bennem ebből a betegségből, de azt gondolom, hogy mély károkat talán nem okoztam az embereknek. Mondjuk biztos vannak olyan ex-barátnőim, akik ezt cáfolnák... Ami viszont teljesen más bennem és a könyvben az a szexuális viselkedés. Az, hogy én szexrabszolgaként tartsak valakit, teljesen távol áll tőlem. Nem volt szükségem ilyenre, és nem is vágyom rá. Ennyire én nem vagyok szélsőséges példa, mint a könyv férfi szereplője. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Továbbra sincsen magyar áldozata az észak-olaszországi jégcsuszamlásnak

origo.hu

Magyar sztárok, akik szex közben is fotózták magukat - képek

borsonline.hu

Kettészakad az ország: ezekben a megyékben lecsaphat a zivatar

vg.hu

BBC: Szinte biztos, hogy az oroszok tovább fognak nyomulni

ripost.hu

Hűha, a bikinis Zimány Lindánál nem látsz ma szexibbet!

vg.hu

Teljes iparágak omolhatnak össze a gázhiány miatt

borsonline.hu

Megrázó részletek a diósjenői gyilkosság helyszínéről: a nagynéni végignézte, ahogy kihantolják a kislány csontjait

mindmegette.hu

Szörnyű tragédia: kacsatojás végzett a nyugdíjas férfival

borsonline.hu

Családi tragédia Komárom megyében, megrázó részletek derültek ki

borsonline.hu

"Minden nap itt mentünk el a lányok mellett, ez nagyon durva" - megszólalt a Diósjenőn meggyilkolt lányok rokona

borsonline.hu

Újabb tragédia: három kisgyereket és édesanyjukat is holtan találták meg egy tóban

További cikkek

RIZIKÓ

Bódi Csabi megváltozik: Súlyos ígéretet tett feleségének

Szexi

Nyári Dia elfelejtett bugyit venni?