Celeb

Hofi felesége segíti Sas József özvegyét

Bors

2021. május 29. szombat 09:00

Sas József négy hónapja hunyt el, de özvegye Zsuzsa asszony azóta sem tudta elengedni őt. Nem csoda, hogy segítségre van szüksége ahhoz, hogy ennyi idő után új célt találjon az életének.

Forrás: Bors Archív

Zsuzsa asszonynak saját bevallása szerint is meseszép élete volt Sas József mellett, akivel majdnem fél évszázadon át éltek lángoló, soha nem múló szerelemben. Sas felesége akkor sem panaszkodott, amikor az utolsó évben maga ápolta az ágyhoz kötött humoristát, miután 2019 januárjában egy közös thaiföldi nyaraláson kétoldali agyvérzést kapott.

Sast mentőrepülővel szállították Magyarországra és hónapokon át kezelték kórházban, majd hazaengedték, hogy otthon lábadozzon. Zsuzsa asszony odaadóan ápolta, mígnem 2020 végén elkapta a koronavírust. Sas idén január 17-én a kórházban hunyt el, özvegye pedig az­óta sem tudja feldolgozni az őt ért veszteséget. Ebben segít neki Hofi Gáza özvegye, Ildikó, aki 2002-ben élt át hasonló traumát. 

Még mindig nagyon nehezen beszélek a fájdalomról, amit Jóska elvesztése miatt érzek. A mai napig képtelen voltam hozzányúlni a holmijához. Minden úgy van, ahogyan ő hagyta… A temetőben is csak nemrég jártam először a lányommal, mert féltem az érzéstől... – kezdte a Borsnak Zsuzsa asszony, aki éppen pénteken engedett be először barátokat az otthonába.

– Pénteken tartottuk Hofi Géza özvegyének, Ildikónak a születésnapját, én pedig úgy döntöttem, hogy ez a legjobb alkalom arra, hogy Jóska halála után először, kinyissam a ház ajtaját a barátok előtt. Nálam tartunk egy kis összejövetelt, így alkalmam lesz beszélni vele arról is, hogy ő miként dolgozta fel a férje elvesztését. Figyelem, ahogyan ő kezeli Hofi szellemi örökségét és őrzi az emlékét, és pontosan így szeretném én is – nyilatkozta lapunknak Zsuzsa asszony, aki szeretné, ha segítséget is kapna a rá váró élethosszig tartó „munkához”: Jóska szellemi hagyatékának ápolásában. 

A jogok vannak a tévétársaságoknál is, így remélem, hamarosan jelentkezik majd valaki, aki segít összefogni mindent – fejtette ki Sas József özvegye, aki otthonában egy különleges, korrajznak is beillő gyűjteményt is őriz férjéről.

– Ami az én birtokomban van, az egy egyedülálló újsággyűjtemény, melynek a darabjait a hetvenes évek óta gyűjtöttem. Minden egyes lap megvan, melyben Jóskáról írtak. Pár éve a születésnapjára borkötéses albumokba köttettem, amiből most több mint egy tucat áll a polcon arra várva, hogy méltó helyre kerüljön – mondta Sas József özvegye.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Nem vette át 150 millió forintos lottónyereményét egy magyar játékos

vg.hu

Itt az oroszok gránátvető robotkutyája - videó

borsonline.hu

„Börtönbe is zárhatnak, akkor is bebizonyítom” - újabb fejlemények Babicsek Bernát tragédiájáról

mandiner.hu

Az oroszok lelőtték Ukrajna legjobb pilótáját

ripost.hu

8 milliót követelnek Majkától a lemondott koncert miatt

mandiner.hu

Megsemmisült a Wagner-csoport főhadiszállása, vezetőjük túlélhette a támadást (videó)

vg.hu

Perrel fenyegetik azt, aki felszólal a repohár ellen

mindmegette.hu

A legjobb nyári köret! Így lesz tökéletes a tzatziki

borsonline.hu

Kiderült, ki a gyanúsítottja a VV Anett drámájába fulladt szeánsznak

origo.hu

Exkluzív dokumentumfilm sorozatot forgatott Szalai Attiláról a BioTechUSA (x)

borsonline.hu

Hatalmas erőkkel vonult a rendőrség a bevásárlóközponthoz, lezárták a környéket: egy férfi holttestére bukkantak

borsonline.hu

Nincs menekvés: a teljes országra kiadták a riasztást a meteorológusok

További cikkek

CSERE

8 milliót követelnek Majkától a lemondott koncert miatt

BEUGRÓ

Curtis elárulta, miért vállalta el valójában Majka elmaradt koncertjét