Celeb

Megszólalt a Borsnak egy felháborodott anyuka: Pucér képet kértek a lányomtól Opitz Barbi nevében

Kóré Károly

Létrehozva: 2021.04.15.

Opitz Barbi nevében kér kislányoktól meztelen képeket egy pedofil a Facebookon. A Bors megtalálta az egyik gyermek felháborodott édesanyját, aki megdöbbentő részletekről számolt be. Úgy tűnik, az internet veszélyes közeg.

Forrás: Archív

Az ismert énekesnő, Opitz Barbi nevével visszaélő bűnöző kér meztelen képeket ártatlan gyerekektől, elsősorban kislányoktól. A főleg a fiatalabb korosztály körében népszerű énekesnő szívesen levelezik a rajongóival, és a közösségi médiában is maga kezeli a nyilvános profiljait. Mármint a valódiakat. A hírességek nevével többen is visszaéltek már az internet korában, most azonban Barbi egy rendkívül súlyos ügy érintettjévé vált.

Egy aggódó édesanya a Facebookon fordult a szülőtársakhoz egy bejegyzésben, melyben mindenkit arra biztat, hogy ellenőrizze a kiskorú gyermeke levelezéseit, ugyanis a Facebookon egy magát „Barbi Opitznak” kiadó személy fényképeket kér a kislányoktól. Egészen nyilvánvaló, hogy a profil mögött egy pedofil személy, vélhetően egy férfi rejtőzik. A poszt szerzője ugyan nem reagált megkeresésünkre, azonban több szülőt is találtunk, aki megerősítette, hogy az illető az ő gyermekével is felvette a kapcsolatot.
– Barbinak rengeteg rajonója van, így az álprofilt is sok kislány bejelölte. A pedofilnak ezek után csak chatelnie kellett a gyerekekkel, és a beszélgetés elmélyülése után már könnyen rábeszélhette őket, hogy először ruhás, majd meztelen képeket küldjenek neki magukról – mondta lapunknak egy édesanya.


A szerkesztőségünknek sikerült megszereznie néhány üzenetváltást, melyek a feltűnően rossz helyesírás miatt már azelőtt is gyanút kelthettek, hogy a gonosztevő rátért az ízléstelen kéréseire.
Opitz Barbi az üggyel kapcsolatban nem kívánt nyilatkozni, viszont kiadott egy közleményt, melyben határozottan kijelenti, hogy soha senkitől nem kérne helytelen képeket, és mindenkit az álprofil jelentésére biztat. A felháborodott szülők szerint azonban önmagában nem elég, hogy a pedofilokat a Facebookon jelentsék, hiszen a közösségi médium üzemeltetőjének csak a profil felfüggesztésére és törlésére van lehetősége, márpedig hasonló esetekben mindenképpen büntetőeljárást kell indítani.

Több sztár nevével is visszaéltek

Nem ez az első eset, hogy egy ismert ember nevével visszaélnek: a Bors már több hasonló történetről is beszámolt korábban. Számtalan csalási forma létezik, amivel igyekeznek átverni a jóhiszemű embereket, ráadásul egy sztárt ismernek, így könnyebben be is dőlnek.

Cooky

Ördög Nóri és Nánási Pál

Bódi Guszti és családja

arcát olyan hirdetésekhez használták, amelyekkel bankkártya adatokat és pénzt akartak kicsalni az emberektől.

- Liptai Klaudia

- Ábel Anita

- Tóth Vera

nevével pedig kétes eredtű fogyasztószert akartak eladni egy olyan reklámmal, amelyben állítólag ők nyilatkoztak a szerről. Persze mindebből egy szó sem volt igaz.


Sajnos az internet veszélyes közeg, ezért nagyon oda kell figyelni, hogy a gyermekeink mit tesznek a közösségi médiában. Van, aki szerint nem is lenne szabad megengedni, hogy egy általános iskolás diák a Facebookon jelen legyen, de ma már a gyerekek ott tartják a kapcsolatot. Nem a tiltás, hanem a megfelelő nevelás és felügyelet a megoldás – szögezte le egy másik szülő.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek