Celeb

Leslie Mandoki: Hiába regisztráltam, csak októberben oltanak Németországban

Bors

2021. április 23. péntek 05:00

Meseszép környezetben él és alkot a világhíres zenész-producer, aki szerint különösen szerencsés Magyarország azért, mert jól halad a koronavírus elleni oltás. Náluk, Németországban még biztosan nem lesz rendezvény a nyáron. 

Forrás: Origo

A koronavírus járvány Leslie Mandoki életét is fenekestül fordította fel, koncertet például csak online tud adni, de ennek ellenére is hasznosan tölti az idejét. Ehhez idilli környzetet nyújt a Münchenhez közeli, Starnbergi-tó, melynek partján éli az életét. 

– Ez egy alpesi tó, 480 méter magasan fekszik a tengerszint felett. A partját hatalmas hegyek övezik, csodálatos látvány – avatja be a részletekbe a Bors olvasóit, Leslie Mandoki. – Nagyon szeretek itt élni. Itt arra is adott a lehetőség, hogy reggel kenuval járjak dolgozni, télen és nyáron egyaránt. Körülbelül másfél kilométerre van a házunkról a Red Rock stúdióm, reggeltől este kilencig vagyok ott. 

Mandoki a karantén alatt pont annyit dolgozott, mint előtte, ha nem többet. Úgy érzi, tele van energiával, és szerinte pont ezekben a nehéz időkben van nagy szükség az alkotó emberre.

– Két dolgot nem lehet karanténba zárni: az alkotást és a felelősségvállalást. Zenészként azon dolgozunk, hogy lelket öntsünk a közönségünkbe, reményt adjunk, megmutassuk a fényt az alagút végén. Most különösen nagy a felelősség a művészeken. A közönségünk lelkével kell foglalkoznunk. A napokkal ezelőtt adott online koncertünk is erről szólt, az összefogásról, ahol többek között Szakcsi Lakatos Bélával, Al Di Meolával, Ian Andersonnal, Mike Sternnel és Richard Bonaval zenéltünk együtt. 22 világsztár jelentkezett be élőben a világ számos pontjáról. Nagy siker volt, a legnagyobb német és francia tévé is átvette, a YouTube-on itthon is látható. 

Kevesen tudják, hogy Mandoki három immár felnőtt gyermek édesapja, akik az apjuk tehetségét örököték. 

– A feleségem nem örül annak, hogy egyik gyerek sem lett orvos, mint ő – mondja nevetve Leslie Mandoki. – A legnagyobb lányom Lara, ünnepelt színésznő Németországban, a fiam, Gábor zenei rendező, és designer, a kisebbik lányom, Júlia pedig zenész, komponista, szövegíró. Gábor fiammal és Júlia lányommal sokat dolgozom együtt. 

A művész már nagyon menne koncertezni, de ere idén már nem lesz lehetősége. 

– Maguk nem is tudják ott Magyarországon, milyen szerencsések, hogy ilyen sokféle vakcinával oltják magukat. Itt Németországban kevés a vakcina, én is hiába regisztráltam az elsők között, a mostani állás szerint októberben kerülök majd sorra. Ez azt jelenti, hogy idén itt már nem lesz sem koncert, sem kávéházak teraszán üldögélés. 

További cikkek

Meglepő

Kínos felvétel került elő Kulcsár Edináról - Videó

Gyász

Összeszorul a szív: gyermekei így búcsúztak Csollány Szilvesztertől

Ez is érdekelhet

metropol.hu

Könnyes búcsú! Így gyászolják gyermekei Csollány Szilvesztert

likebalaton.hu

Megérkezett Vörsre Kele, Magyarország első gólyája

life.hu

"Úgy döntöttünk, hogy megszakítjuk házastársi kapcsolatunkat" - Megdöbbentő hírt közölt a királyi család

magyarnemzet.hu

Orbán Viktor európai konzervatív pártvezetőkkel tárgyal hétvégén

zaol.hu

Piros bikiniben pihent a jakuzziban a hévízi szépség

origo.hu

Elrontott plasztikai műtét miatt évek óta nem tudja lecsukni a szemeit egy férfi

vg.hu

Nagy rohamra számítanak a boltok február elsején

vg.hu

Lefújja az utazási korlátozásokat az Európai Unió

life.hu

Megdöbbentő dolog derült ki a Covid-oltásokról: sok esetben ez okozza a mellékhatásokat

life.hu

Ez a hatóanyag gyorsítja a koronavírusból való felépülést: gyógyszertárakban vény nélkül kapható

origo.hu

Kiintettek egy horrorkaravánt az M3-ason, ilyen rakományt még a rendőrök is ritkán látnak - fotók