Celeb

Vérrögök maradtak Baranyi László tüdejében a koronavírus után

SM

2021. április 12. hétfő 09:00

Nem épült még föl teljesen a koronavírus után a 93 éves színművész. Baranyi László mindennapjait egyensúlyzavar és fülzúgás nehezíti meg, most hízókúrán van, hogy visszaszedje hirtelen leszaladt súlyát.

Forrás: Bors Archív

A Família Kft. legendás nagypapája, Baranyi László az év elején kapta el a koronavírust. A 93 éves színművész január második hetében vette észre, valami nincs rendben. Gyanúja nem csalt, a tesztje pozitív eredményt mutatott. Karanténba kényszerült, azonban állapota súlyosbodott, így azonnal kórházba szállították. Hetek óta otthon lábadozik, de még mindig nem nyerte vissza a régi egészségét.

Reggelente többet köhécselek a kelleténél, valami irritálja a garatomat. Zavar, hogy a fülem is pattog, és az egyensúlyérzékem sincs rendben, a kórházban csak tapogatózva tudtam közlekedni. Most még a járványhelyzet miatt nem merek visszamenni az orvoshoz, várok vele, de egy kivizsgálást majd szeretnék. Ápolónőket meghazudtoló figyelemmel gondoskodik rólam Klára asszony. Egy dologban még lemaradása van, hogy a fürdetést nem csinálja olyan szakszerűen, mint a kórházban – kezdte a Borsnak a színművész.

Laci bácsi tizenkét kilót fogyott, most hízókúrán van, valamennyit már sikerült is visszahízni, de nem elégedett.

A karom olyan vékony, mint 17 éves koromban. Próbálom visszanyerni az erőmet, esténként a szobában gyalogolok, mert az utcára sem teszem ki a lábam. Mellette két kilós, homokkal teli zsákkal gyúrok, később négy-öt kilós vasalóra cserélem. Csak nem akar elengedni a vírus, de lábra kell állnom. Engem is megérintett a halál szele. A kórházi ágyamon, miközben a zsinórok lógtak ki belőlem, egy film pörgött le a szemem előtt, és hogy az agyamat is frissen tartsam, belefogtam a megírásába, és már a forgatókönyv egyharmadánál tartok – mesélte Baranyi László, aki 17 évesen csinálta végig Budapest ostromát.

A kitörés előtti fázisát akarom megörökíteni. Egy kis történetet szőttem még hozzá, a rendszerváltás után találkoznak a háborúban résztvevő fiatalok fiatalok, kinek hogyan alakult a sorsa. Deák Kristóf rendezőnek meséltem róla, nagyon tetszett neki, azt mondta, hogy van esély rá, filmet csinálunk belőle. A gyerekkorukat fekete-fehérben, a későbbi éveket pedig színesben láthatná a közönség – mondta büszkén a színész.

Laci bácsi szerencsére a jókedvét nem veszítette el, lapunkkal azt is megosztotta a tőle megszokott humorral, ha minden újra a régi lesz, mit fog bepótolni.

Elsőként szeretnék berúgni, és elénekelni, hogy „Ezt is megúsztam!”. De ami sokkal fontosabb, az egész nyarat az unokámmal akarom tölteni. Ehhez még lábra kell állnom, mindent megteszek érte. Vérrögök maradtak a tüdőmben, gyógyszereket szedek, de talán jó úton haladok.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Pokoli agresszió a pályán - hatalmas verekedések focimeccseken

borsonline.hu

Ennek a két terméknek az ára hamarosan az egekbe szökik

vg.hu

Simán verte a várakozásokat az OTP

ripost.hu

"A házam elé járkáltatok" - Marics Peti rajongói rászálltak Tóth Andira

borsonline.hu

Súlyos következménye lett Szabó Zsófi és Shane Tusup balhés szakításának

travelo.hu

Hihetetlen: Napi négy centit apad a Tisza-tó

origo.hu

Ezeket a magyar filmeket ajánlja Janklovics Péter

borsonline.hu

Újabb drágulás: két termék ára is az egekbe szökhet hamarosan

borsonline.hu

Gyászol Kovács Ákos: elcsukló hangon emlékezett meg a veszteségről

life.hu

Monogám kapcsolatban, fogamzásgátlás mellett is lehet hüvelyfertőzésed

További cikkek

FLÖRT

Gáspár Zsolti férjes asszonynak csapta a szelet

Elhivatottság

A Dancing with the Stars kisembere: Akkor is mi leszünk a legnagyobbak!