Celeb

Évek óta halogatta: Szívbetegségéről vallott Vastag Tamás

Bors

2021. március 1. hétfő 04:00

Csaknem három évtizedig veleszületett szívbetegséggel élt együtt Vastag Tamás. Tudta, hogy meg kell műteni, de mindig halogatta a beavatkozást. Végül a karanténidőszakban rászánta magát, és örül, hogy megtette.

Forrás: Bors

Hosszú évek hallgatása után rukkolt elő új dallal és klippel Vastag Tamás, Fonogram-díjas énekes. A zenei pályafutásának parkoltatása nem tudatos döntés volt, a 29 éves művésznek egyszerűen nem maradt ideje zenei karrierje építésére, de arra sem, hogy egy régóta halogatott műtétet elvégezzenek rajta. A koronavírus azonban az ő életében is átírta a fontossági sorrendet.

– Az egyik színházi feladat hozta a másikat, mire felocsúdtam, már ott tartottam, hogy a színház és a gyerekek mellett nem maradt időm dalt szerezni – meséli a Bors megkeresésére Tamás. – Aztán „nagyon jó” ritmusérzékkel, pont a lezárások előtt úgy döntöttem, váltok. Jeleztem a színházban, hogy a jövőben egy kicsit megint a zene felé szeretnék fordulni.  

A zenész természetesen ironizált, amikor jó ritmusérzéket említett, hiszen míg a színházakban dolgozó művészek már próbálhatnak, online előadást tarthatnak, addig a zenészek lassan egy éve fellépés nélkül maradtak. Bár, adódik időnként néhány lehetőség.

– A karantén alatt a barátokkal rengeteg időt töltöttünk ötleteléssel, zenéléssel, ezekből a beszélgetésekből született meg a “Harangok” című dalom is, köszönet érte Patocska Olivér, Barabás Dávid és Tóth Zsuzsi barátaimnak.

Ehhez a dalhoz készült klip is, ami többek között azért különleges, mert Tamás két fia, a négyéves Samu és a hároméves Péter is szerepet kapott benne. Kivételes alkalom, hogy a gyermekeimet szerepeltetem, nem mutogattam őket eddig, és ezután sem fogom – meséli Tamás. – A Harangok című dalhoz készült klip azonban egy önéletrajzi ihletésű dalhoz készült, a fiatalkori énemet játssza el a nagyobbik fiam, Samu. Mivel a gesztusai tökéletes másolatai az enyémnek, hasonlít is rám, nem volt kérdés a választás.

A zenészt nem csak az alkotásban segítette a karanténidőszak, a leállás alatt végre rávette magát arra a szívműtétre, melyet már évekkel ezelőtt el kellett volna végezni. A rendetlenkedő szíve ugyanis a legváratlanabb szituációkban hozta kellemetlen helyzetbe, néhányszor koncerten is.Ugyanaz a szívbetegségem, mint Majkának: egy velem született ritmuszavar, amit katéteres műtéttel állítottak helyre – mondja Tamás. – Már jó ideje meg kellett volna csináltatni, mert időnként furcsa tüneteket tud okozni. Rossz érzés, amikor a normális tempó mellett beüt egyet a szív, pláne, ha az ember a színpadon áll. Időnként előfordult velem, ilyenkor igyekeztem úgy tenni, mintha mi sem történt volna.

Tamás azt mondja, hogy ezzel a problémával – ha nem műtik meg – valamennyit romlott volna az életminősége, úgyhogy áldja a sorsot, hogy túl van rajta.

 Dr. Gellér László professzor kezei között, a Városmajori Klinikán, igazán biztonságban éreztem magam, már a műtét másnapján arra gondoltam, hogy miért nem jöttem előbb ide...Sokkal jobbnak érzem most a szívemet, felszabadító érzés túl lenni a beavatkozáson.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Tordai Bence megbukott: bonthatja a luxusvilláját!

origo.hu

Halálra késeltek egy idős embert

borsonline.hu

Se bugyi, se más: anyaszült meztelenül fotózták le a TV2 sztárját

hirtv.hu

Öt éven keresztül mérgezte a 7 éves Oliviát az anyja, végül belehalt

ripost.hu

Egy időutazó megjósolta II. Erzsébet királynő halálát

magyarnemzet.hu

Zászlógyalázás miatt kitiltottak egy zenekart a Sziget Fesztiválról

vg.hu

Ősztől ennyi pótdíjjal kell számolnia a BKK-n bliccelőknek

astronet.hu

Napi horoszkóp 2022. augusztus 17.: az Ikreket összehozza a sors valakivel, a Vízöntő szerencsés

borsonline.hu

Mindjárt lecsap a vihar, több megyére már riasztást adtak ki

borsonline.hu

Megkérdezték Tolvai Renit, mennyi pénzt ajánlottak neki szexért - itt a válasz

További cikkek

Probléma

Otthagyta az elvonót Molnár Gusztáv, súlyos dolgok derültek ki

Tervek

Kiderült, mire készült halála előtt Berki Krisztián: „Hogyan hat a párkapcsolatra a drog és egyéb függőségek?”