Celeb

Évek óta halogatta: Szívbetegségéről vallott Vastag Tamás

Bors

2021. március 1. hétfő 04:00

Csaknem három évtizedig veleszületett szívbetegséggel élt együtt Vastag Tamás. Tudta, hogy meg kell műteni, de mindig halogatta a beavatkozást. Végül a karanténidőszakban rászánta magát, és örül, hogy megtette.

Forrás: Bors

Hosszú évek hallgatása után rukkolt elő új dallal és klippel Vastag Tamás, Fonogram-díjas énekes. A zenei pályafutásának parkoltatása nem tudatos döntés volt, a 29 éves művésznek egyszerűen nem maradt ideje zenei karrierje építésére, de arra sem, hogy egy régóta halogatott műtétet elvégezzenek rajta. A koronavírus azonban az ő életében is átírta a fontossági sorrendet.

– Az egyik színházi feladat hozta a másikat, mire felocsúdtam, már ott tartottam, hogy a színház és a gyerekek mellett nem maradt időm dalt szerezni – meséli a Bors megkeresésére Tamás. – Aztán „nagyon jó” ritmusérzékkel, pont a lezárások előtt úgy döntöttem, váltok. Jeleztem a színházban, hogy a jövőben egy kicsit megint a zene felé szeretnék fordulni.  

A zenész természetesen ironizált, amikor jó ritmusérzéket említett, hiszen míg a színházakban dolgozó művészek már próbálhatnak, online előadást tarthatnak, addig a zenészek lassan egy éve fellépés nélkül maradtak. Bár, adódik időnként néhány lehetőség.

– A karantén alatt a barátokkal rengeteg időt töltöttünk ötleteléssel, zenéléssel, ezekből a beszélgetésekből született meg a “Harangok” című dalom is, köszönet érte Patocska Olivér, Barabás Dávid és Tóth Zsuzsi barátaimnak.

Ehhez a dalhoz készült klip is, ami többek között azért különleges, mert Tamás két fia, a négyéves Samu és a hároméves Péter is szerepet kapott benne. Kivételes alkalom, hogy a gyermekeimet szerepeltetem, nem mutogattam őket eddig, és ezután sem fogom – meséli Tamás. – A Harangok című dalhoz készült klip azonban egy önéletrajzi ihletésű dalhoz készült, a fiatalkori énemet játssza el a nagyobbik fiam, Samu. Mivel a gesztusai tökéletes másolatai az enyémnek, hasonlít is rám, nem volt kérdés a választás.

A zenészt nem csak az alkotásban segítette a karanténidőszak, a leállás alatt végre rávette magát arra a szívműtétre, melyet már évekkel ezelőtt el kellett volna végezni. A rendetlenkedő szíve ugyanis a legváratlanabb szituációkban hozta kellemetlen helyzetbe, néhányszor koncerten is.Ugyanaz a szívbetegségem, mint Majkának: egy velem született ritmuszavar, amit katéteres műtéttel állítottak helyre – mondja Tamás. – Már jó ideje meg kellett volna csináltatni, mert időnként furcsa tüneteket tud okozni. Rossz érzés, amikor a normális tempó mellett beüt egyet a szív, pláne, ha az ember a színpadon áll. Időnként előfordult velem, ilyenkor igyekeztem úgy tenni, mintha mi sem történt volna.

Tamás azt mondja, hogy ezzel a problémával – ha nem műtik meg – valamennyit romlott volna az életminősége, úgyhogy áldja a sorsot, hogy túl van rajta.

 Dr. Gellér László professzor kezei között, a Városmajori Klinikán, igazán biztonságban éreztem magam, már a műtét másnapján arra gondoltam, hogy miért nem jöttem előbb ide...Sokkal jobbnak érzem most a szívemet, felszabadító érzés túl lenni a beavatkozáson.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Javította a Windows 11 wifis hibáját a Microsoft

metropol.hu

Italozás és szeretkezés - ezért gyulladt ki 16 lakás a IX. kerületben

hirtv.hu

Több száz milliós bevételt igyekezett eltitkolni az adóhatóság elől a cégtulajdonos

ripost.hu

"Azt éreztem, hogy ennek sosem lesz vége!" - megszerezte a jogsit az Exatlon sztárja

vg.hu

Hivatalosan is csődben Oroszország. Vagy mégsem?

vg.hu

Ennyit kerestek a magyar úszok a világbajnokságon

travelo.hu

Brutál árakkal várják a turistákat Míkonoszon

ripost.hu

GYÓGYSZERKÉSZÍTMÉNY AZ EMÉSZTÉSI ZAVAROK ELLEN (X)

borsonline.hu

Egy apró karcolás miatt, az intenzív osztályon ébredt fel az ötgyermekes édesapa

borsonline.hu

Zokogva jelentette be a műsorvezető, váratlanul elhunyt kollégája

borsonline.hu

Megrázó: Felakasztotta magát egy fiatal Veszprémben – 18+

További cikkek

Család

Körtvélyessy Zsolt: Kézen fogva fogok sétálni a szerelem városában

Szerelem

Bombatestet villantott a tengerparton Zámbó Krisztián exe: Vajon kivel utazott?