Celeb

Lukács Miklós: Életünk végéig felelősséggel tartozunk azért, akit egyszer megszelídítettünk!

K. K.

2021. február 10. szerda 20:15

Lukács Miki szerint naponta minimum két órát kell foglalkozni egy állattal ahhoz, hogy testileg és szellemileg is kiegyensúlyozott legyen.

Forrás: Instagram

Közös ügyünk az állatvédelem címmel indított online állatvédelmi konzultációt Magyarország Kormánya.

- A társadalmi párbeszédről online kérdőív formájában nyilatkozhatnak a lakosok - mondta Nagy István agrárminiszter vasárnap a NOÉ Állatotthonban. A kérdőívet vasárnaptól egy hónapon át lehet kitölteni az allatvedelem.kormany.hu oldalon.

Lukács Miklós már kitöltötte

Az állatvédelemről szóló kérdőívet Peller Anna férje, Lukács Miklós is kitöltötte, aki nagy állatbarát lévén szívügyének érzi a társadalmi párbeszédet.

- Már kisgyerek koromban is nagy felelősséget éreztem az állatok iránt legyen szó kutyáról, macskáról, madárról vagy bármilyen élőlényről. Az első házikedvencem egy papagály volt, pontosabban kettő, Robika és Marika, akiket aztán egy törött szárnyú galamb követett. Kilenc évesen mentettem meg az állatot, akit végül befogadtam és a saját fiókámként nevelgettem. Még arra is megtanítottam, hogy a vállamon üljön, s ha tapsolok, visszarepüljön hozzám - kezdi a Borsnak Lukács Miklós, aki most három kutyával és két macskával osztja meg az otthonát. 

kutya és macska is megfér náluk egymás mellett


- Rozika, Duce, Béla, Zombi és Vlagyimir. Ők a mi kis állatgyermekeink, bár a "kicsit" nem kell szó szerint érteni. Rozika egy bullmasztiff, Duce egy hatalmas cane corso, Béla pedig meg még kölyök, de ő is akkora lesz mint a ház. Zombi és Vlagyi szibériai macska, utóbbit egyébként a napokban vesszük magunkhoz, de ő is hamarosan a családunk tagja lesz - mondja Peller Anna férje, aki szerint a felelős állattartás nem ott kezdődik, hogy magunkhoz veszünk egy állatot, hanem hogy napjában több órát foglalkozunk vele.

Minimum napi két órát kell foglalkozi egy állattal ahhoz, hogy testileg-szellemileg kiegyesúlyozott és boldog legyen.

A rendszeres fejlesztés is fontos számára

- Nem elég a kutyát fizikailag lefárasztani, sétáltatni, hanem játszani, és foglalkozni kell vele. Magyarán tanítani. Én magam rendszeresem fejlesztem az állataimat. A kicsivel, Bélával például most egy kölyöktanfolyamra járok, ahol megtanítjuk neki a családunkba elfoglalt helyét, a hierarchiát, ahol az utolsó helyen áll. Egy kutya mindig az utolsó a családban, egy pillanatig sem szabad azt éreznie, hogy ő a falkavezér. A 90 éves nénitől a 9 hónapos kisgyerekig mindenkire hallgatnia kell, amihez elengedhetetlen a következetesség. Életünk végééig felelősséggel tartozunk azért, akit egyszer megszelídítettünk! Ismernünk kell az állatunkat, a fizikai képességeit, korlátait, igényeit, azt, hogy mikor, mire van szüksége, mert csak így tudunk vele kommunikálni. Egy gazda-állat kapcsolat között a kommunikáció a legfontosabb, s ha az nincs meg, akkor nem is vagyunk felelős állattartók - magyarázza Miki, aki olyan nagy összhangban van az állatival, hogy azok mindenhova követik őt, s az első szavára ugranak.

állandóan a nyomában vannak

- Sőt, nem csak a kutyák, hanem a cicák is, ami egy macskától azért nem a legmegszokottabb viselkedési forma. Ők is mindenhova jönnek utánam, állandóan a nyomomban vannak, csakúgy, mint Duce, Rozika és Béla. Sok trükköt is megtanítottam nekik, Rozi például ha "lelövöm" akkor kifekszik és úgy csinál, mintha meghalt volna. Egyébként az összes tud tolatni, hátrafele menni, forogni és rengeteg vezényszót ismernek. Feltétel nélkül bíznak bennem, mint ahogyan én is bennük, s ennél mélyebb kapcsolat talán nem is lehetne egy gazda és állata között.

További cikkek

Szexi

Milliókat keresek a meztelenkedéssel, és édesanyám a legnagyobb rajongóm!

Dráma

Tovább gyűrűzik a Kulcsár Edina féle botrány

Ez is érdekelhet

life.hu

Baleset miatt került kórházba a magyar énekesnő és kislánya, másnap kiderült, hogy koronavírusosak

metropol.hu

„Mérhetetlen harag van bennem!” – megtörten nyilatkozott Csuti Kulcsár Edina új kapcsolatáról

origo.hu

75 éves lett Kitano Takesi - képgaléria

origo.hu

Hivatalos a Samsung mobilos csúcslapkája

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: „Nem így terveztük” – Bánhidi a kiesés után

vg.hu

Ausztrália is elfogadja a Szputnyik V-t

vg.hu

Gigafelvásárlást hajt végre a Microsoft

hirtv.hu

Március 15-től kötelező az oltakozás Németországban

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: 24 év után jutottak ki, pont nélkül zártak – lemondott a kapitány

origo.hu

Marhákra kiadott gázkibocsátási tanúsítvány miatt lehet botrány az USA-ban