Celeb

Csonka András szigorú büntetést kér az állatkínzókra

Bors

2021. február 23. kedd 13:45

Csonka András elengedhetetlennek tartja, hogy már kisgyerekkorban mindenki elkezdjen megismerkedni az állatokkal. Sok mindent tanulhatunk ugyanis az állatok gondozása révén.

Forrás: Bors Archív

Csonka András, ha tehetné szigorítaná az állatkínzókra kiróható büntetést, de a legfontosabbnak azt tartja, hogy ezeket az intézkedéseket be is tartsák. 

– Ez a konzultáció rendkívül fontos, mert ezáltal tudjuk elmondani tömegesen a véleményünket, és így beleszólásunk van egy nagyon fontos kérdésbe, az állatvédelembe – magyarázza a műsorvezető, aki a háziállatok védelmére helyezne nagyobb hangsúlyt, mivel a vadállatok sorsa ennél sokkal bonyolultabb kérdés.

Én boldog lennék, ha első körben a háziállatok védelmét biztosítani tudnánk. Az nem kérdés, hogy az állatkínzásért járó büntetést szigorítani kéne, de ami még fontosabb, hogy ezt végre is kell hajtani. Nem tudom, hogy aki ilyet képes elkövetni, mi hasznosat tud adni a társadalmunknak.

András szerint mindenképpen foglalkozni kell a megelőzéssel is: a gyerekek már kiskorukban kezdjenek tanulni az állattartásról, az állatvédelemről. 

– Fontos, hogy az érzékenyítés már gyerekkorban megkezdődjön. Aki állattal nő fel, az sokat tanul a felelősségvállalásról, és sokkal érzékenyebb lesz a világ dolgaira. Az élet minden területére kivetül az, ha megtanulunk gyerekként megfelelően bánni az állatokkal. Az ember ettől lelkileg felszabadultabb lesz, és az embertársaival is jobban fog bánni, gondoskodóbb lesz – vélekedik Csonka András, aki mindenkit arra biztat, hogy töltse ki a kormány által közzétett állatvédelmi kérdőívet. 

További cikkek

Utolsó

Ez volt Csollány Szilveszter utolsó tévés szereplése - videó

Videoklip

Most jött ki Kulcsár Edina első saját dala: súlyos dolgokról énekel

Ez is érdekelhet

origo.hu

Fontos figyelmeztetést adtak ki rengeteg magyar autótulajdonos számára

borsonline.hu

Aprócska tangában pucsít a bombatesű pornós - 18+

origo.hu

43 évesen meghalt a magyar színész

feol.hu

Kishíján megölték a 16 éves fiút Sárkeresztúron

nemzetisport.hu

Gyász: Nem térek magamhoz – Berki Krisztián Csollány Szilveszter haláláról

origo.hu

Online ügyintézést vezettek be a pénzügyi békéltetőnél

kemma.hu

Május 1. úti gyalogosgázolás: megszólalt az édesanyjáért aggódó férfi

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: a francia válogatott a 2. félidőben átgázolt Montenegrón

life.hu

Berki Mazsi a házassága megromlásáról: "Krisztiánnal már nem tudtunk beszélgetni"