Celeb

Forgács Gábor: Rengeteg vérre van szükségem

Bors

2021. január 6. szerda 04:00

Februárban újra műtőasztalra fekszik Forgács Gábor, aki emiatt kéri az emberek segítségét. A művész az orvosával beszélgetve jött rá, mennyire fontos, hogy egy operáció során elegendő mennyiségű vér álljon ren- delkezésre.

Forrás: Bors

Nem túlzás azt állítani, hogy országos méretű megmozdulás lett abból a felhívásból, amit Forgács Gábor színész-humorista napokkal ezelőtt a Facebook-oldalán tett közzé. A művész – mint arról lapunk is beszámolt – március végén tudta meg, hogy prosztatarákja van, az állapota pedig, hiába járt rendszeres szűrésre, akkor olyan rossznak tűnt, hogy azt mondták: fél éve van hátra.

Ezután küzdelmes időszak következett Forgács életében, műtéten és kemoterápiás kezelésen is átesett, sőt egy fertőzés miatt kómába került, hajszálnyira volt a haláltól. A színész azóta betöltötte a 73. életévét, az egészségi állapota jelenleg kifejezetten jó, mégis kénytelen a betegség­- ről beszélni, hiszen február ele­jén egy komoly helyreállító mű­tét vár rá, amihez vér kell. Rengeteg vér.

– Nem akartam erről nyilatkozni, nem szerettem volna a betegséggel haknizni az újságokban – szabadkozik a telefonba Forgács Gábor, amikor arról kérdeztük, mit szól hozzá, hogy a felhívására tömegek mozdultak meg?

– De látják, mégis erről nyilatkozom most. De nem csak magamért, másokért is teszem. Az orvosom megkért, hogy ha tehetem, szerezzek vért, és ösztönözzem az embereket a véradásra– mondta a színész.

Rettentően rossz érzés, de most így működnek a dolgok...

Julkaissut Gábor Forgács Keskiviikkona 30. joulukuuta 2020

– És ez a kérdés most párttól és hozzáállástól független, egyszerű­en arról szól, hogy az emberek nem törődnek a kérdéssel, kevesen járnak véradásra. Pedig bármelyikünkkel előfordulhat egy olyan betegség vagy baleset, amikor az életünk függhet tőle. Én például 21-től 55 éves koromig rendszeres véradó voltam, most mégis abba a helyzetbe kerültem, hogy nekem kell kérnem.

Forgács Gábor azt mondja, meghatotta, hogy ilyen sokan jelentkeztek a felhívására.

– El vagyok varázsolva, hogy ilyen nagy lett az érdeklődés az irányított véradásomra, hogy ilyen sokat jönnek és segítenek. Ez fantasztikus dolog! Az a helyzet, hogy országos megmozdulássá növi ki magát a dolog, aminek szívből örülök. Rám február elején egy 2–6 órás be­avatkozás vár, rengeteg vérre lesz szükségem, hosszú műtét lesz. Az irányított váradással, ahová továbbra is várok nagylelkű jelentkezőket, azonban nemcsak nekem segítenek az emberek, hanem sok olyan beteg embernek, akiknek nincsen lehetőségük ilyen nagy tömegekhez szólni. Az ő nevükben is köszönöm annak, aki vért adott. Az irányított véradásról a hivatalos Facebook-oldalamon tájékozódhat, aki nyitott erre.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Felismeri gyerekkori fotóján a világhírű színészt?

vg.hu

Itt az oroszok gránátvető robotkutyája - videó

borsonline.hu

Tragikus hirtelenséggel elhunyt a színész: csak 32 éves volt

vg.hu

Kiakadtak a fogyasztók a zsetonra cserélhető műanyag pohártól

metropol.hu

Sokkot kapott a horgász, amikor meglátta, mi akadt a horgára

hirtv.hu

Dráma Milánóban: magyar családanyát rabolt el az albán maffia

vg.hu

Perrel fenyegetik azt, aki felszólal a repohár ellen

mindmegette.hu

Fa, vagy műanyag: melyik vágódeszka a higiénikusabb?

borsonline.hu

Curtis elárulta, miért vállalta el valójában Majka elmaradt koncertjét

origo.hu

Exkluzív dokumentumfilm sorozatot forgatott Szalai Attiláról a BioTechUSA (x)

borsonline.hu

Megdöbbentő, mi került a talált tárgyak osztályára a Sziget fesztiválon

borsonline.hu

Hatalmas erőkkel vonult a rendőrség a bevásárlóközponthoz, lezárták a környéket: egy férfi holttestére bukkantak

További cikkek

CSERE

8 milliót követelnek Majkától a lemondott koncert miatt

BEUGRÓ

Curtis elárulta, miért vállalta el valójában Majka elmaradt koncertjét