Celeb

Zámbó Jimmy a halála előtt vallotta be szíve egyik legnagyobb fájdalmát

Bors

2020. december 28. hétfő 07:42

Húsz év telt el Zámbó Jimmy halála óta, de még mindig újabb titkok derülnek ki róla. Bár ezrek szerettek volna a közelébe férkőzni, Jimmy mégis egy mosonmagyaróvári házaspárt fogadott leginkább bizalmába, életének utolsó két évében igen szoros, bensőséges viszonyt ápolt velük.

Lautner Marika máig őrzi Jimmy fotóit, aláírását, a közös képeket, és minden emléket, amely az énekesre emlékezteti őt.

– Édesapám nagyon beteg volt, amikor valaki adott egy Jimmy-kazettát, amit a kocsiban hallgattam mindig. Nem is tudtam, ki ez az ember, de a dalai hozzám szóltak, nagyon megérintettek. Amikor elszakadt a kazetta szalagja, bementem a boltba, hogy adjanak egy másikat, akkor derült ki számomra, hogy ki is az előadó. Imádtam minden számát, úgy éreztem, hogy a lelkemhez szólnak, és segített a nehéz időszakban – elevenítette fel az 1998-as évet Marika a Blikknek, aki nem sokkal később egy újságban látta a felhívást, hogy a rajongók telefonon beszélhetnek Jimmyvel.

– Furcsa megmagyarázni, de valahogy az első pillanattól éreztük, hogy megvan köztünk az összhang. Szívből jövő barátság volt ez, sosem közeledett hozzám Jimmy, ahogyan én sem hozzá, ráadásul mindig a férjemmel mentem a koncertekre, ahová egy idő után VIP-belépőt kaptunk, az öltözőjébe is bemehettünk – mondta Marika, aki ezt követően szinte minden egyes fellépésén ott volt, így a Király titkait is ismerte.

– Nem sokkal a halála előtt bevallotta nekem, hogy mennyire magányos. Sosem felejtem el, egyszer mentem be hozzá a koncert után, ott ült a széken, könyöke a térdén, az arca a tenyerébe temetve.Kérdeztem tőle, hogy „Mi van, Király?”, mire ő csak annyit válaszolt, „Király, Király, de milyen magányos Király”. Ez a mondat azóta is cseng a fülemben. Jimmy sokakat a bizalmába fogadott, de a legtöbbről kiderült, hogy érdekből van vele, ezért egy idő után hamar eltaszított magától mindenkit, félt a csalódástól. A mi barátságunk azonban töretlen volt.

Marika nagy titkok tudója, ugyanis nemcsak az énekes öltözőjébe volt bejárása, Jimmy őszintén beszélt előtte családról, gyereknevelésről és üzletről is.

– Nagyon megbízott bennünk, és sosem árultuk el őt. Ennyi évvel a halála után sem árulom el a titkait, pedig nagyon sok dolgot hallottunk, amikor egy asztalnál ültünk. Sosem felejtem el, mindig nála volt az aktatáskája, amiben volt pénz, iratok és a fegyvert is ott tartotta, nem csinált titkot belőle – emlékezett vissza Marika, aki férjével – aki évekkel ezelőtt elhunyt – még külföldre is követte kedvencét, ajándékot is vitt mindig.

További cikkek

Videoklip

Most jött ki Kulcsár Edina első saját dala: súlyos dolgokról énekel

Gyász

Lesújtó hírt jelentett be a színház: elhunyt a 43 éves magyar színész

Ez is érdekelhet

vg.hu

Hallhat és érezhet Csollány Szilveszter a pszichoterapeuta szerint

metropol.hu

Szörnyű hír érkezett! 43 éves korában meghalt a magyar színész

origo.hu

Nem várnak tovább, máris új rendszámokat vezetnek be Magyarországon

mandiner.hu

Elvégezték az első robotsebészeti beavatkozást az onkológiai intézetben

szoljon.hu

Akciófilmbe illő jelenetek Tószegen: két autóval üldözték a nőt, akinek kisfia is a kocsiban ült

origo.hu

Nyüzsgő római város romjai mesélnek a „feketeföldiekről”

origo.hu

Rekordsebességgel száguldott a vonat Újvidék és Belgrád között

life.hu

Újra rendel a fóti verekedős orvos: így fogadták a betegek a visszatérését

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: a lengyelek megóvták az oroszok elleni meccset – sajtóhír

origo.hu

Fontos figyelmeztetést adtak ki rengeteg magyar autótulajdonos számára